Pred tekmo: Triglav - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

TRIGLAV KRANJ - RUDAR VELENJE

27. julij 2019, ob 17.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov
- sezonska vstopnica: 70 evrov (40 evrov za dijake, študente in upokojence)

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Triglava niso uspeli nadgraditi presenetljive in odmevne zmage iz Ljudskega vrta. Gorenjci so, čeprav so v Kidričevem dobili prvi polčas, pokleknili pred Aluminijem. Evrogol Tilna Mlakarja ni bil dovolj za nove točke orlov, ki bodo v tretjem krogu Prve lige Telekom Slovenije prvič zaigrali v vlogi gostiteljev. V Kranj prihaja Rudar, ki je najprej odščipnil točko Domžalam, nato je načrte prekrižal še Mariboru. Knapi so bili v zadnjem prvenstvu trikrat usodni tudi za zasedbo Dejana Dončića, ki je niz treh zaporednih porazov prekinila na zadnji tekmi, ko sta se tekmeca v Velenju razšla z izidom 2:2. Sobotna nasprotnika sta v Prvi ligi Telekom Slovenije odigrala 30 medsebojnih tekem, Kranjčanom je pripadlo vsega pet obračunov, Velenjčani so se v gorenjski prestolnici veselili kar devetkrat. Kdo bo boljši v tretjem krogu prvenstva?

Kdo je vroč?

Tilen Mlakar je v zadnji sezoni dokazal, da je izjemno nevaren s streli iz razdalje. Otrok kranjskega prvoligaša se je v Kidričevem izkazal z novim evrogolom, pod tri pa se je podpisal že v prejšnji sezoni. Krilni nogometaš je v jesenskem delu prvenstva razparal mrežo Domžal, Mure in Maribora. Štiriindvajsetletnik je v tem smislu najmočnejše orožje Kranjčanov, ki so bili v minulem prvenstvu med bolj nevarnimi nasprotniki, ko gre za udarce izven kazenskega prostora. Orli so z razdalje zadeli 11-krat.

Ali ste vedeli?

Vodstvo gorenjskega prvoligaša je v teh dneh sklenilo pogodbo z dvema mladima talentoma. Pred tekmo z Aluminijem je sodelovanje podaljšal Qendrim Hasanaj, ki je lani za Triglav odigral sedem ligaških tekem, to poletje pa je pričel tako tekmo v Mariboru kot v Kidričevem. V tem tednu je dogovor z orli sklenil še leto mlajši Tevž Pokorn. Mladi branilec še čaka na prvoligaški krst, Tevž pa ni prvi Pokorn v Triglavu. Kranjski dres je pred leti nosil tudi njegov stric Jalen, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral kar 258 tekem, prvoligaško kariero pa je sklenil prav v orlovem gnezdu.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Knapi resda še čakajo na prvo zmago sezone, a so lahko v Velenju zadovoljni z odprtjem sezone. Žreb parov je zeleno-črnim namenil zahteven vstop v prvenstvo, saj so se Velenjčani uvodoma udarili z Domžalčani in Mariborčani. Četa Almirja Sulejmanovića je obakrat odnesla celo kožo, v tretji krog prvenstva pa se podaja z dvema točkama na svojem kontu. Ob remiju v Domžalah je dvakrat zadel Žiga Škoflek, na tekmi z Mariborom se je pod izenačujoči gol podpisal Dominik Radić. Prav napad je v tem trenutku močnejše orožje Rudarja, saj imajo Velenjčani v Škofleku, Radiću, Tučiću in Kobiljaru nekaj vročih želez, ki se jih povezuje tudi s selitvijo v tujino. Četverica za zdaj ostaja v Šaleški dolini, kar je slaba tolažba za velenjske tekmece. Bo kranjska obramba uspela zaustaviti vse poskuse knapov?

Kdo je vroč?

Kdo bo prvo orožje Velenjčanov v gorenjski prestolnici? Eeden od skritih adutov Rudarja bi lahko bil tudi Luka Lovenjak, ki se je v Šaleško dolino preselil poleti. Nekdanji nogometaš ptujske Drave je uvodni tekmi pričel na klopi, Sulejmanović pa ga je obakrat poslal v igro ob koncu tekme. V dvoboju z Mariborom je bil prav Lovenjak med najbolj zaslužnimi možmi za izenačenje Rudarja. Mladi Štajerec je po prodoru podal Dominiku Radiću, ki mu iz bližine ni bilo težko izničiti mariborske prednosti.

Ali ste vedeli?

Tudi v Velenju vse več prostora namenjajo doma vzgojenim nogometašem, med katere v prvi vrsti spadajo Tomaž Stopajnik, Dem Pljava in Adam Vošnjak. Domači mladci imajo ob sebi nekaj izkušenih nogometašev, med katere lahko štejemo tudi 29-letnega Leona Črnčiča, ki barve Rudarja brani že vse od leta 2011. Nekdanji član Atalante in Leicester Cityja je v tem času postal že prava ikona knapov, pred dobrim tednom pa je na tekmi z Mariborom vknjižil že 200. prvoligaški nastop v dresu Rudarja. Lenartčan je na večni klubski lestvici ujel Željka Spasojevića, s katerim si delita drugo mesto. Na vrhu razpredelnice najdemo še enega aktivnega člana Rudarja, Damjan Trifković je za knape odigral 278 prvoligaških srečanj.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar poražen v Kranju
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 3:2 (2:1).

DELI NA

0