Pred tekmo: Triglav - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

TRIGLAV KRANJ - RUDAR VELENJE

14. april 2019, ob 14.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (Povprečen obisk: 713 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Zgoščen spored preizkušenj Prve lige Telekom Slovenije se nadaljuje z zaključnim dejanjem tretje četrtine prvenstva. Sedemindvajseti krog državnega prvenstva bodo s tekmo na Gorenjskem odprli nogometaši Triglava in Rudarja, ki se bodo pobirali po sredinem porazu. Velenjčani so v sosedskem dvoboju s Celjani klonili z 0:3, Kranjčani pa so ob Kamniški Bistrici prejeli močno zaušnico in se domov vrnili pol ducata zadetkov v svoji mreži. Orli v Domžalah niso imeli pravih možnosti. Četa trenerja Dejana Dončića je naletela na razpoloženega tekmeca, ki na domačem igrišču ni dovolil presenečenja, Kranjčani pa so se morali sprijazniti s tretjim porazom v nadaljevanju sezone. Gorenjska obramba ni znala zaustaviti razpoloženega Senijada Ibričića, ki se je podpisal pod tri zadetke, visok poraz pa je morda že nakazal, da se v nogah kranjskih nogometašev pozna utrujenost po nizu zahtevnih tekem.

Dejan Dončić, trener Triglava: »Veliko bomo morali delati na psihi. Naslednja dva dneva bosta nadvse pomembna predvsem s psihološkega vidika in z vidika regeneracije. Vselej ponavljam, vsaka tekma je zgodba zase in tega se bomo še naprej držali. Tokrat se nam ni izšlo, tudi to je nogomet, a že v soboto bomo pred domačim občinstvom poskušali pokazati tisto, kar smo kazali v večini tekem v letošnjem letu.«

Kdo je vroč?

Nogometaši Triglava so pomlad odprli s skalpom Aluminija, nato pa presenetili tudi Olimpijo. Skalpa ekip iz zgornje polovice lestvice sta močno okrepila samozavest orlov, a jasno je, da v položaju, v kakršnem se nahajajo Kranjčani, največ štejejo zmage proti neposrednim konkurentom. Kranjčani so to pomlad že premagali Krško in Gorico, vidno vlogo pri tem pa je imel tudi Luka Majcen. Izkušeni napadalec v spopadih z nekdanjimi klubi praviloma kaže zelo dobre predstave, zato ne gre prezreti dejstva, da je hitri Ljubljančan v preteklosti nosil tudi dres Rudarja.

Ali ste vedeli?

Dejan Dončić je v nadaljevanju sezone zaupal ekipi, ki je prinašala točke, a je bil po sobotnem dvoboju z Mariborom prisiljen v nekaj rošad. V primerjavi s sobotno tekmo je v Domžalah prišlo do dveh menjav v začetni enajsterici. Zaradi lažje poškodbe je gostovanje v Domžalah izpustil Kristjan Arh-Česen, Tilen Mlakar pa se je preselil na klop. Mesto v obrambni vrsti sta tako dobila Tin Karamatić in Drilon Kryeziu, ki je z avtogolom pričel potop Triglava. Kakšna bo podoba kranjske čete v soboto, ko bodo točke štele dvojno?

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Damjan Trifković

Tudi Velenjčanom se v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije ni pisalo kaj bolje kot Kranjčanom. Rudar je v šaleško-savinjskem derbiju gostil sosede iz Celja, ki so po treh zadetkih v drugem polčasu slavili novo zmago. Potop velenjske barke se je pričel z izključitvijo Damjana Trifkovića, ki je po pol ure igre prejel drugi rumeni karton. Celjani so številčno prednost, potem ko so žogo »skrili« pred gostitelji, izkoristili v nadaljevanju tekme. Knapi so v letošnjem prvenstvu izgubili vse tri obračune s Celjani, v 270 minutah igre z grofi pa še niso našli poti do celjske mreže. Zeleno-črni napad je v letošnjem prvenstvu zatajil na desetih tekmah, kaj prida bolje pa ne deluje niti obramba. Velenjčani so tekmo pred koncem tretje četrtine prvenstva prejeli že 59 zadetkov, a se je Rudarju po porazu v Domžalah močno približal prav sobotni tekmec. Kranjčani so na 26 tekmah prejeli zgolj gol manj. Čigava obramba bo bolj luknjasta v soboto?

Kdo je vroč?

Almir Sulejmanović bo moral enajsterico za tekmo s Triglavom sestaviti brez Damjana Trifkovića. Kdo si bo nadel čevlje izkušenega vezista? Knapi v zvezni vrsti pogrešajo moža, ki bi napadalcem delil zadnje podaje. S štirimi asistencami sta najuspešnejša podajalca napadalec Milan Tučić in bočni branilec Robert Pušaver. Slednji bo s svojimi prodori in predložki v kazenski prostor pomembno orožje tudi v Kranju. Nekdanji up Maribora ima pri 23 letih že bogate prvoligaške izkušnje, saj je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral že 99 tekem. Bo na Gorenjskem vknjižil jubilejni stoti nastop?

Ali ste vedeli?

Razplet sobotnega spopada bo izrednega pomena tako za Velenjčane kot Kranjčane. Triglav bi si z zmago priigral pomembno prednost pred devetim mestom, Rudar bi s kompletom točk spet skočil pred gorenjskega prvoligaša. Jesenska obračuna sta pripadla tokratnim gostom, na obeh tekmah pa je v polno meril že omenjeni Trifković. Na medsebojnih prvoligaških tekmah je uspešnejši Rudar, knapom je namreč pripadlo 19 od 28 srečanj, Gorenjci so se veselili zgolj petkrat, nazadnje ob koncu lanske sezone. Ob tem še ena zanimivost. Velenjčani so z decembrsko zmago prekinili serijo šestih zaporednih slavij gostujočega moštva.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Visok poraz Triglava proti Rudarju
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti velenjskemu Rudarju z 0:4 (0:2).

DELI NA