Pred tekmo: Triglav - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

TRIGLAV KRANJ - OLIMPIJA

5. julij 2020, ob 17.00

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev  (povprečni obisk: 543 gledalcev)

Cena vstopnic: 
-

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: /

Triglav je v Velenju vknjižil sila pomembno zmago in ostal v stiku z Domžalami in Taborom. Kraševci bežijo za tri, rumeni pa za dve točki, Kranjčani pa se bodo z obema konkurentoma udarili v zaključku sezone. Domžalčani bodo zadnji tekmec Triglava v letošnjem prvenstvu, v nedeljo pa orle čaka spopad z vodilno ekipo prvenstva. Ljubljančani so se letos že opekli s kranjsko zasedbo, ki je februarja presenetila v Stožicah. Olimpijo sta presenetila Milan Milanović in Armin Ćerimagić, Triglav pa je vknjižil novo odmevno zmago. Kranjčani bodo skušali tekmeca iz prestolnice presenetiti tudi na prvo julijsko nedeljo, ko bodo napadali tretji domači skalp Olimpije. Lahko še drugič to sezono presenetijo vodilno ekipo Prve lige Telekom Slovenije?

Gašper Udovič, vezist Triglava: "Logično, da pogledamo rezultate in kakšno tekmo konkurentov, a jasno nam je, da je vse odvisno od nas samih. Sami odločamo o svoji usodi, če bomo zmagovali in nabirali točke, bomo brez dvoma ostali med elito. Če nam gredo ostali rezultati na roko, je super, sicer pa imamo svojo pot in bomo do cilja prišli po njej."

Kdo je vroč?

Milan Milanović je v Šaleški dolini vnovič pokazal, da se izredno dobro znajde pred golom nasprotnika. Izkušeni Srb je bil avtor edinega zadetka na tekmi, s štirimi goli pa je najučinkovitejši branilec v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije. Nekaj zaslug za zadetek ima tudi asistent Marten Wilmots, ki se je na preteklih tekmah že nekajkrat izkazal z nevarnimi predložki, na svoj račun pa je vknjižil že tri asistence. Prve v dresu Triglava se je razveselil prav na februarski tekmi v Stožicah, ko je prav tako podal za gol Milanovića.

Ali ste vedeli?

Pri gorenjskem prvoligašu so se v Velenju razveselili četrte gostujoče zmage v aktualnem prvenstvu. Slavje v Šaleški dolini je bilo nekoliko drugačno od prejšnjih treh, saj so bili orli pred tem dvakrat boljši od Maribora, kot smo že zapisali, pa so februarja v Stožicah na kolena spravili tudi Olimpijo. Zmaji so, podobno kot Domžalčani, sicer več točk prinesli z gostovanj. Na domačem igrišču so osvojili 26 točk, z gostovanj so prinesli sedem točk več. Kranjski izkupiček je dokaj izenačen. Na 15 domačih tekmah so na svoj račun dodali 17 točk, na gostovanjih so jih nabrali 14.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Mario Jurčević

V taboru Olimpije znova nekoliko lažje dihajo. Zmaji so z zmago v derbiju z Mariborčani povečali naskok pred zasledovalci, tako Celje kot Maribor šest krogov pred koncem sezone zaostajata štiri točke. Zadnji derbi sezone je v korist Ljubljančanov odločil Ante Vukušić, ki je prebrodil strelsko krizo in zadel prvič po vrnitvi na nogometne zelenice. Zeleno-beli so na krilih Nejca Vidmarja odbili vse poskuse Maribora, dvakrat jih je rešil tudi okvir gola, točke pa so na koncu ostale v prestolnici. Bo zaloga štirih točk že dovolj za naslov državnega prvaka? Ljubljančani bodo nedeljsko zmago potrjevali v Kranju, kjer so dobili devet od 13 prvoligaških gostovanj. Bodo varovanci Dina Skenderja uspešni tudi na Gorenjskem?

Dino Skender, trener Olimpije: "Najpomembnejše je, da gremo v naslednji krog z nekoliko manj pritiska, vseeno pa se zavedamo, da je vsaka tekma pomembna. Do konca prvenstva je še šest krogov in tekmeci so blizu, zato si popuščanja ne smemo dovoliti."

Kdo je vroč?

Ante Vukušić je bil z 19. golom sezone najbolj izpostavljeno ime nedeljskega derbija, a zmage ne bi bilo brez obramb Nejca Vidmarja. Ljubljančan v golu Olimpije je zaustavil nekaj nevarnih poskusov in svojo mrežo še devetič to sezono ohranil nedotaknjeno. Enaintrideseletnik je svoja vrata trikrat zaklenil tudi po vrnitvi na igrišča, prav vratar pa je lahko pomemben jeziček na tehtnici, ki bo odločala o naslovu državnega prvaka.

Ali ste vedeli?

Olimpija je v letošnji sezoni uspešnejša na gostovanjih kot v domačih Stožicah. Zmaji so s 33 točkami najboljša gostujoča ekipa, zeleno-beli pa so se z gostovanj zgolj dvakrat vrnili poraženi. Ljubljančani so izgubili v Kidričevem in Murski Soboti, prav v Fazaneriji pa so doživeli zadnji poraz na gostujočih tleh. Mura je bila pred domačimi gledalci boljša 3. novembra 2019, dvoboj 16. kroga se je končal z izidom 3:1. Olimpija je torej na gostovanjih neporažena že več kot sedem mesecev.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Sedmica Olimpije v Kranju
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Olimpiji s 3:7 (2:3).

DELI NA