Pred tekmo: Triglav - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog

TRIGLAV KRANJ - OLIMPIJA LJUBLJANA

6. oktober 2019, ob 15.30

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev  (povprečni obisk: 600 gledalcev)

Cena vstopnic: 
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: /

Pred tekmo z Rudarjem so Triglavani vsaj potihem razmišljali o vseh treh točkah, v Velenje so se namreč odpravili po verjetno najboljši predstavi v sezoni. Potem, ko je v Kranju senzacionalno padel Aluminij, so tudi proti zadnjeuvrščenim knapom orli želeli iztržiti več kot le pozitiven rezultat. Na koncu so bili s slednjim še kako zadovoljni, v izdihljajih tekme so se prikopali do remija in se točkovno izenačili z Domžalčani. Odrešilno osmo mesto je tako zopet na dosegu roke, boj za obstanek pa ponovno zaostren. V nedeljo v gorenjsko prestolnico prihaja še ena ekipa z zgornjega dela lestvice. Bo Triglavanom proti Olimpiji uspelo ponoviti igro, s katero so pred dnevi ugnali Kidričane?

Kdo je vroč?

Tri točke proti rdeče-belim iz Kidričevega so v veliki meri zasluga v četrtek neverjetno trdne kranjske obrambe. Luka Majcen je v izdihljajih tekme s Štajerci na svoje rame prevzel nemalo odgovornosti, a kljub temu ostal zbran in zadel za zmago. Igra, ki so jo Kranjčani prikazali v Velenju, je bila na precej nižji kakovostni ravni, za točko je na koncu zadostoval zadetek Kryeziuja.

Ali ste vedeli?

V četrtem krogu Prve lige Telekom Slovenije sta tokratna tekmeca gledalcem v Stožicah postregla s pravo golijado. Kranjčani so sicer povedli z golom Victorja Aliage, nato pa je na prizorišče stopil Ante Vukušić in svojo ekipo v nekaj minutah popeljal do popolnega preobrata. Menalo in Jurčević sta se med strelce vpisala v drugem polčasu in poskrbela, da drugi zadetek Triglava ni spremenil poteka srečanja.

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

S porazom na večnem derbiju je Olimpija dokončno zapravila precejšnjo prednost pred vijoličastimi (nekaj časa je ta znašala celih sedem točk), ki jo je pridobila v uvodu prvenstva. Ljubljanska zaloga je v nekaj krogih skopnela kot lanski sneg, pred spopadom s Štajerci je znašala le še tri točke – eno zmago, torej. To je vijoličastim v zadnjih trenutkih tekme poklonil Nejc Vidmar, veliki osmoljenec sobotnega obračuna. Padec z vrha je bil za zmaje tako še posebej boleč, časa za lizanje ran pa zmanjkuje. Ta konec tedna se ekipi iz prestolnice namreč ponuja idealna priložnost za povratek na prvo mesto. V Kranju se bodo udarili s predzadnjim Triglavom, medtem ko bodo imeli Mariborčani v Ljudskem vrtu polne roke dela s tretjeuvrščeno Muro.

Safet Hadžić, trener NK Olimpija: "Na vsak način moramo dobiti to tekmo. Spoštujemo Triglav in pričakujem težko tekmo. Potrebujemo svojo igro, veliko golov, všečno igro in to bomo poskušali narediti v Kranju, da bo izgledalo tako, kot je treba."

Kdo je vroč?

Zaspano ljubljansko zasedbo je v soboto z golom prebudil Luka Menalo. Triindvajestletnik je bil v 33. minuti najspretnejši v kazenskem prostoru Mariborčanov in znižal zaostanek. Varovanci Safeta Hadžića so po zadetku zaigrali kot prerojeni in zasluženo prišli do izenačenja (še enkrat več je natančno meril Vukušić), a vse skupaj nato zapravili v izdihljajih srečanja.

Ali ste vedeli?

Tomislav Tomić in Stefan Savić sta v soboto že stotič oblekla zeleni dres. No, za Savića je bil to že 104. nastop za zmaje, Tomić pa omenjenega mejnika sploh še ni dosegel. Do jubileja mu manjka še ena

tekma, a so v ljubljanskem klubu pojasnili, da si je osemindvajsetletni vezist dosežek želel obeležiti prav na večnem derbiju.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 06.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Preobrat Olimpije za skok na vrh
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Olimpiji z 2:3 (1:0).

DELI NA