Pred tekmo: Triglav - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

TRIGLAV-MURA

10. avgust 2019, ob 16:00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev

Cena vstopnic:

- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov
- sezonska vstopnica: 70 evrov (40 evrov za dijake, študente in upokojence)

 

TRIGLAV

Kranjčani so v preteklem krogu ostali zvesti tradiciji – v Stožicah so izgubili že šestič zapored. V 15. minuti je Gorenjcem upanje vlil Victor Aliaga, a je bilo sanj o pozitivnem rezultatu konec že četrt ure kasneje. Vukušić je z golom v 20. in 24. minuti poskrbel za preobrat, usodo Triglavanov pa je v 30. minuti zapečatil Luka Menalo. Zaostanek je gostom sicer uspelo znižati, a le za nekaj minut, nato pa je znova zadela Olimpija in si zagotovila prvo mesto na lestvici. Stožiško prekletstvo tako ostaja, preluknjano obrambo pa bodo Gorenjci poskušali zakrpati do sobote, ko v Kranj prihaja Mura.

Kdo je vroč?

David Tijanić je proti Olimpiji prišel do tretjega prvenstvenega gola v sezoni in se na vrhu lestvice strelcev pridružil Štoru, Matku in Vukušiću. V zadnjih krogih dobre predstave kažeta tudi Majcen in Aliaga, a sta bila v soboto z izjemo nekaj svetlih trenutkov (podaja kapetana in gol Španca) precej bleda.

Ali ste vedeli?

Triglavani so na zadnjih petih gostovanjih v prestolnici prejeli kar 15 golov. Slabo povprečje (3 goli na tekmo) dokazuje, da je Olimpija (vsaj na domačem igrišču) za Kranjčane izredno neugoden tekmec. Mimogrede, v pretekli sezoni je gorenjska obramba prejela daleč največ zadetkov – žogo so iz svoje mreže pobrali 83-krat.

 

MURA

Četa Anteja Šimundže je na prekmursko-štajerskem derbiju dobro začela, v prvem polčasu so Mariborčane nadigrali v vseh aspektih igre. Prevlado na z vodo prepojenem igrišču so potrdili z zadetkom, do drugega pa jim je zmanjkalo nekaj sreče. V drugem polčasu je bilo igrišče nekoliko bolj suho, Muraši pa občutno bolj utrujeni – tako eno kot drugo je šlo na roke gostom, ki so uspeli poravnati izid. V Murski Soboti je tako ostala točka, s katero je bil Ante Šimundža sicer zadovoljen, a bo od svojih varovancev prot Triglavu zahteval več.

Kdo je vroč?

V soboto je največjo grožnjo za vrata vijoličastih predstavljal Luka Bobičanec. Za gol je Hrvatu zmanjkalo sreče, a je v 28. minuti lepo asistiral soigralcu Maroši, oba Muraša pa sta si utrla pot v najboljših enajst preteklega kroga. Nekoliko slabšo predstavo je prikazal Šušnjara, kljub temu pa ga proti Triglavu ne gre odpisati.

Ali ste vedeli?

Tekmo med Muro in Mariborom je v soboto v živo spremljalo kar 4500 gledalcev, na ostalih tekmah 4. kroga Prve lige pa se jih je skupaj zbralo okoli 3000. Prekmurci so ponovno dokazali, kaj jim pomeni njihov klub in v Fazaneriji še enkrat več prevzeli vlogo dvanajstega igralca.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura osvojila Kranj
    Nogometaši Mure so v tekmi 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Triglav Kranj s 3:1 (2:0).

DELI NA