Pred tekmo: Triglav - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog

TRIGLAV KRANJ - MURA

20. april 2019, ob 14.45

Neposredni prenos: Planet

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (Povprečen obisk: 681 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Kristjan Arh Česen

Triglav je izgubil zadnje tri preizkušnje, Mura pa je neporažena že pet krogov. Prekmurcem je po uspešnih predstavah v Fazaneriji steklo tudi na gostovanjih. Črno-beli so se po Novi Gorici veselili še v Celju, v soboto bodo napadli še Kranj. Kdo se bo veselil v gorenjski prestolnici? Trenutno so v boljšem položaju Sobočani, orli pa v zadnjih tednih niso uspeli ponoviti predstav z začetka nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije. Je kriva utrujenost? Res je, da Dejan Dončić spomladi ni pogosto spreminjal podobe začetne enajsterice, a so imeli tudi v Kranju pred 28. krogom prvenstva dovolj časa za regeneracijo in pripravo na obračun z Muro. Pristaši črno-belih nimajo najbolj prijetnih spominov na dvoboje z Gorenjci, saj so Kranjčani na levem bregu reke Mure obakrat izvlekli celo kožo z remijem, na domači zelenici pa so za hrbet Matka Obradovića pospravili kar tri udarce.

Dejan Dončić, trener Triglava: »Porazi so sestavni del nogometa. Imeli smo obdobje štirih dni, ko smo bili slabi, a to moramo hitro pozabiti. Znova bomo ponovili temeljito pripravo na tekmeca in poskušali kar najhitreje priti nazaj v zmagovite tirnice. Vsako tekmo jemljemo kot novo zgodbo, Mura je v dobri formi, a tudi mi smo že dokazali, da znamo in zmoremo.«

Kdo je vroč?

Dejan Dončić bo v soboto pogrešal kaznovanega Kristjana Arha Česna. Branilec je dvoboj z Rudarjem sklenil z rdečim kartonom, tudi soigralcem pa ni šlo kaj prida bolje. Velenjčani so s hitrimi napadi kaznovali napake gostiteljev, ki niso imeli pravih možnosti za novo zmago. Kranjčani so v minulih dneh strnili glave in napolnili baterije, kapetan Luka Majcen pa bo skušal svojo četo popeljati do nove zmage. Prvi strelec Triglava je jeseni zatresel tudi soboško mrežo, Prekmurci pa so v Kranju dobili pravo nogometno lekcijo. Kakšno bo drugo dejanje?

Ali ste vedeli?

V soboto se bosta za nove točke udarila kluba, ki še jeseni nista imela možnosti gostiti večernih tekem. V Murski Soboti se je to dokončno spremenilo ob začetku letošnjega leta, ko so v Fazaneriji postavili reflektorje, v bližnji prihodnosti pa bi lahko po stopinjah Prekmurcev krenili tudi v Kranju. V sredo je občinski svet kranjske občine soglasno podprl projekt razsvetljave v Športnem centru Kranj. Predsednik Triglava Beno Fekonja je za spletno stran kluba dejal, da bo projekt zaključen v roku enega leta, kar bo lepo darilo ob stoletnici nogometa v Kranju.

 

MURA:

Prepoved nastopa: /

Triglav je bil z nizom zmag hit uvoda v pomlad, v zadnjih tednih pa odlične rezultate niza Mura. Sobočani so tretjo četrtino prvenstva zaključili s slavjem v Celju, kjer sta za zmago v uvodnih minutah tekme zadela Alen Kozar in Nino Kouter. Varovanci Anteja Šimundža poraza ne poznajo na zadnjih petih ligaških tekmah, v tem času pa so na svoj račun dodali kar 13 od možnih 15 točk. Prekmurci so se z uspešno serijo vključili v boj za evropsko vozovnico, po deseti zmagi sezone pa znova dihajo za ovratnik Domžalčanov. Črno-bele do tretjega mesta loči zgolj točka, s sobotno zmago pa bi se lahko vsaj do ponedeljka zavihteli pred četo Simona Rožmana. Mura je bila letos tako visoko zgolj v 16. krogu, ko so na domači zelenici premagali Gorico, a so že teden kasneje zdrsnili na četrto mesto. Bo po prekinitvi celjskega uroka padel tudi Triglav?

Kdo je vroč?

Alen Kozar je bil eden od junakov soboške zmage v knežjem mestu. Otrok Fazanerije in kapetan črno-belih je za zadetek potreboval manj kot minuto igre. Ne čudi, da so nekateri pristaši Mure, ki so se prepozno odpravili do svojih sedežev na Stadionu Z'dežele, zamudili prvi gol Prekmurcev, zgolj tri minute kasneje pa so lahko proslavili gol Nina Koutra. Muraši so se v Celju počutili kot doma, saj so Prekmurci predstavljali večino zbranih gledalcev. Ob evforiji, ki v teh dneh vlada v Murski Soboti, pa brez glasne podpore ne bodo niti v Kranju.

Ali ste vedeli?

O evforiji veliko pove tudi podatek, da so v Murski Soboti že v dveh dneh predprodaje razgrabili tisoč vstopnic za povratno tekmo polfinala Pokala Slovenije in 700 vstopnic za ligaški dvoboj z Mariborom. Tudi zato so se v Murski Soboti odločili, da bodo zaradi povečanega zanimanja med glavno in severno tribuno postavili montažno tribuno s 600 sedeži. Jasno je, da bodo nogometaši Mure finale lovili ob bučni podpori, še prej pa črno-bele čaka ligaška obveznost v Kranju. S kakšno popotnico bodo krenili v povratni spopad z Mariborom?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prekmurci poraženi v Kranju
    Nogometaši kranjskega Triglava so na današnji tekmi 28. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro z 2:1 (0:1).

DELI NA