Pred tekmo: Triglav - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 25. krog

TRIGLAV KRANJ - MARIBOR

6. april 2019, ob 16.30

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (Povprečen obisk: 641 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Tom Žurga

Triglav je hit nogometne pomladi. Kranjčani so z 12 točkami najuspešnejše moštvo nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije, orli pa so dobili kar štiri od petih tekem, mlada ekipa Dejana Dončića pa v drugem delu prvenstva igra kot prerojena. Gorenjci so izgubili zgolj s Celjem, na kolena pa so spravili Aluminij, Gorico, Olimpijo in nazadnje še Krško. Bordo-beli so se v posavski prestolnici razveselili izredno pomembne zmage, dvoboj na Gubcu pa je ponudil zelo živčno tekmo. Na zelenici je bilo več kot jasno, da dvoboj prinaša ogromno za ene in druge, zato v kranjskem taboru ni manjkalo veselja. Triglav je prednost pred dnom lestvice povečal na 12 točk, kar verjetno že pomeni, da sezone ne bodo sklenili na zadnjem mestu. A cilj Kranjčanov je jasen, gorenjski prvoligaš želi zasesti vsaj osmo mesto in se izogniti igranju dodatnih kvalifikacij. Lahko orli premagajo tudi Mariborčane?

Egzon Kryeziu, vezist Triglava: »Statistika pravi, da smo v boljši formi, vseeno pa nismo naivni in se zavedamo, da moramo stati na realnih tleh. Maribor ima največ lovorik v državi in zna igrati najtežje tekme, mi pa imamo vso pravico zaigrati na zmago. Sami se dovolj dobro zavedamo, da ne smemo poleteti v nebo, za vsak primer pa nam to ponavlja tudi strokovni štab. Prepričan sem, da se bomo tudi tokrat do potankosti držali navodil.«

Ivan Crnov, vezist Triglava: »Iskreno, iger Maribora nisem spremljal preveč podrobno, saj sem povsem osredotočen na našo ekipo, na treninge in tekme. Seveda vem, da ima Maribor veliko lovorik, poznam tudi par fantov, predvsem Jasmina Mešanovića in Kenana Pirića. Navijačem lahko obljubimo, da bomo dali vse od sebe in še več, da bi prišli do zmage. Vsem je jasno, da se bodo morali v Kranju pošteno prepotiti za sleherno točko in to bo v soboto občutil tudi Maribor.«

Kdo je vroč?

Nogometaši Triglava v sobotni spopad z Mariborom vstopajo s povečano mero samozavesti. Zmaga v Krškem je še utrdila zaupanje v lastne sposobnosti, eno od najmočnejših orožij Triglava pa bo prav gotovo Luka Majcen. Ljubljančan je bil osrednji junak kranjskega slavja v Krškem, na svoj račun je dodal še dva zadetka, s skupno desetimi goli pa zaostaja zgolj za Rudijem Požegom Vancašem in Luko Zahovićem. Hitri napadalec je še posebej učinkovit spomladi, ko je v polno meril kar petkrat, na Gubcu pa se je podpisal pod 40. prvoligaški zadetek.

Ali ste vedeli?

V soboto bodo ob zagnanih mladcih in vročem Majcnu štele tudi izkušnje. Le-teh ne manjka Alešu Mertlju, ki se je pozimi vrnil v matično sredino, v soboto pa se bo prvič po poletnem slovesu od Ljudskega vrta srečal s klubom, v katerem je preživel največji del članske kariere. Mertelj je dres Maribora nosil kar devet let, v tem času za vijolice odigral kar 308 tekem, kar izkušenega vezista uvršča na osmo mesto večne klubske lestvice. Nekdanji reprezentant Slovenije ni nikoli skrival, da ga na Maribor vežejo posebni spomini, zato bo sobotna tekma zagotovo polna čustev.

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Za Mariborom je buren teden, ki pa kljub namigovanjem ni prinesel konkretnejših sprememb. Darko Milanič po sestanku z Zlatkom Zahovičem ostaja na čelu ekipe, ki se je po remiju v štajerskem derbiju s Celjem pobrala v pokalnem tekmovanju. Evrogol Dina Hotića je Štajercem zagotovil minimalno, a pomembno prednost pred povratno tekmo v soboški Fazaneriji. Do gostovanja v Murski Soboti čakajo vijoličaste še štiri ligaške preizkušnje, prva že v soboto, ko bodo Mariborčani gostovali na Gorenjskem. Nogometaši v vijoličasti opravi so v Kranju dobili zadnjih šest ligaških dvobojev, čeprav so nekateri postregli s pravo dramo. Vodilno moštvo Prve lige Telekom Slovenije je jeseni slavilo gladko zmago z izidom 1:5, precej bolj tesni pa so bili pa obračuni v lanskoletni sezoni. Jasno je, da Mariborčani po treh pomladanskih remijih nujno potrebujejo zmago, s katero bi na varni razdalji pustili zasledovalce iz Ljubljane.

Kdo je vroč?

Prvoligaše aprila in maja čaka peklenski spored 12 ligaških preizkušenj, nogometaši Maribora pa bodo v tem času odigrali vsaj še dve tekmi več. Štajerci namreč ostajajo v lovu na pokalno lovoriko, na prvi tekmi z Muro pa se je izkazal tudi Kenan Pirić. Bosansko-hercegovski vratar je zaklenil svoja vrata, vidno vlogo pa je odigral tudi v dvoboju s Celjem in z nekaj odličnimi posredovanji preprečil, da bi vodilna ekipa prvenstva doživela prvi poraz v nadaljevanju sezone. Štiriindvajsetletnik je nepremagan na polovico od skupno 12 tekmah, tudi on pa nosi veliko zaslug, da se lahko v Ljudskem vrtu pohvalijo z najtrdnejšo obrambo lige.

Ali ste vedeli?

Čeprav se je Aleš Mertelj minulo poletje poslovil od mariborskega kluba, pristaši vijolic niso pozabili nanj, kar je potrdil tudi jesenski obisk Ljudskega vrta v »civilu«. Mertelj je sicer zgolj en od kopice nogometašev Triglava, ki so v mariborski metropoli pustili močan pečat. V Kranju je nogometno pot pričel Aleš Mejač, danes pa barve Maribora branijo trije bivši orli. Aljaž Cotman je otrok Triglava, Aleks Pihler si je pot do vrnitve v Maribor utrl prav z uspešnimi predstavami v kranjskem drugoligašu, kranjske barve pa je nekaj branil tudi Jasmin Handanović. Ljubljančan se je na Gorenjskem dokazoval v drugem delu sezone 2001/02, ko je v prvoligaški konkurenci odigral osem tekem.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor do pomembne zmage v Kranju
    Nogometaši Maribora so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Triglav z 2:1 (1:0).

DELI NA