Pred tekmo: Triglav - Drava

Prva liga Telekom Slovenije, druga tekma kvalifikacij

TRIGLAV KRANJ - DRAVA PTUJ

6. junij 2018, ob 16.30

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (povprečen obisk: 557 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov
- več informacij

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Prva tekma kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije je pripadla Kranjčanom, a se Ptujčani po sobotnem porazu še niso predali. Kurenti bodo na Gorenjskem, po domačem porazu z 1:2, lovili rezultatski zaostanek. Štajerce čaka zahtevna naloga, saj so si orli z zmago na gostujočih tleh priigrali ugodno izhodišče. Triglav bo pred svojimi gledalci branil zadetek prednosti, zmaga na prvi tekmi pa ima dodatno težo, saj je bila dosežena na terenu nasprotnika. Siniša Brkić je po sobotnem obračunu priznal, da je bila predstava njegovih varovancev v prvem polčasu za pozabo, pohvalil pa je igro v nadaljevanju tekme. Gorenjci so v drugem polčasu prišli do pomembnega preobrata in zmage, za katero sta bila z golom najbolj zaslužna David Zec in Matej Poplatnik. Svoje priložnosti so imeli tudi Ptujčani, a se rezultat ni več spremenil, bordo-beli pa so pred povratnim srečanjem v ugodnem položaju, da si zagotovijo še eno prvoligaško sezono. Bo orlom uspelo?

Tilen Mlakar, vezist Triglava: »Tekma ne bo lahka. Sobotna bi lahko šla v dve smeri, na koncu je uspelo nam. V sredo bomo dali vse od sebe, da ne razočaramo naših navijačev. Utrujenost je prisotna, saj je bil drugi del prvenstva zelo naporen. Ko si na igrišču in osredotočen, da premagaš nasprotnika ter se obdržiš v prvi ligi, utrujenost za obdobje tekme izgine.«

Kdo je vroč?

David Zec bo v sredo odigral še zadnjo tekmo v dresu matičnega kluba. Kot je znano, se bo mladi branilec po koncu sezone preselil na Portugalsko, potem ko se je že pozimi dogovoril z lizbonsko Benfico. Osemnajstletnik je v krstni prvoligaški sezoni dosegel zadetek, vajo pa je v soboto ponovil tudi na Ptuju, potem ko je v drugem delu dvoboja izničil domače vodstvo. Mladinski reprezentant Slovenije bo tudi v sredo pomembno orožje Triglava, saj se Ptujčani v želji po preobratu in napredovanju še niso predali.

Ali ste vedeli?

Vodstvo kranjskega prvoligaša je pred odločilno tekmo sezone sklenilo poklicno pogodbo z dvema domačima nogometašema. Drilon Kryeziu in Tilen Mlakar ostaja v orlovem gnezdu, David Zec pa ni edini nosilec igre, ki ga v prihodnji sezoni morda ne bo v dresu Triglava. Profesionalna pogodba namreč poteče Dejanu Robniku, Elvisu Džafiću in Mateju Poplatniku, ki ga snubi nekaj prvoligašev. Upravo Triglava torej čaka še nekaj dela, a bo verjetno veliko odvisno tudi od razpleta sredinega povratnega srečanja kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije.

 

DRAVA KRANJ:

Prepoved nastopa: Denis Vezjak

Lahko četa ptujskega stratega Simona Sešlarja v gorenjski prestolnici pripravi presenečenje in si zagotovi vstopnico za Prvo ligo Telekom Slovenije? Štajerci se kljub zaostanku še niso predali, čeprav so se po porazu pred svojimi gledalci znašli v zahtevnem položaju. Jasno je, da zmaga z izidom 0:1 ne bo dovolj, bi pa Ptujčane razveselila zmaga z več kot dvema doseženima goloma. Kurenti bodo preobrat napadli brez hitrega Denisa Vezjaka, ki je predčasno sklenil tekmo s Triglavom, a lahko Sešlar spet računa na dva pomembna aduta. Nastja Čeh in Ignacio Cuffaro sta v končnici sezone izpustila nekaj tekem, a sta hitro okrevala po poškodbah in v soboto zaigrala v drugem polčasu. Dvojec s soigralci ni uspel preprečiti kranjskega preobrata, potem ko so modri vodili ob odmoru. Za veselje domačih navijačev je po zmedi v kranjski obrambi poskrbel Mitja Rešek, a to na koncu ni bilo dovolj za zmago. Se lahko Ptujčani veselijo na Ptuju?

Kdo je vroč?

Dravo je v igri za napredovanje v Prvo ligo Telekom Slovenije obdržal tudi Aleksander Šeliga, ki se je Ptujčanom pridružil med zimskim tekmovalnim premorom. Izkušeni čuvaj mreže se je že v prvem polčasu izkazal z nekaj posredovanji, pri zadetkih Davida Zeca in Mateja Poplatnika pa ni imel možnosti. Posojeni vratar Olimpije bo s svojimi izkušnjami pomembno orožje modrih tudi v Kranju. Nekdanji reprezentant Slovenije je v prvoligaški konkurenci zbral kar 285 nastopov, se lahko v sredo s soigralci veseli vrnitve v družbo najboljših klubov?

Ali ste vedeli?

Triglava in Drava sta v soboto odigrala osmo medsebojno uradno srečanje, Gorenjci pa so slavili šele drugo zmago. Ptujčani so uspešnejši, dobili so pet dvobojev, na treh gostovanjih v Kranju pa so bili uspešni enkrat. Kurentom je pripadla tekma 15. kroga 2. SNL, ki je bila v Športnem centru Kranj odigrana 15. novembra 2015. Vprašanje o zmagovalcu je v osmi minuti tekme odločil David Lonzarić, ki ga tudi danes najdemo v modri opravi. Ob njem barve Drave še danes brani tudi Nastja Čeh, v zasedbi Triglava pa so tedaj zaigrali Elvis Džafić, Gašper Udovič, Tilen Mlakar, Ožbej Kuhar, Igor Bukara, Vlado Šmit in Momir Bojić.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.06.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Drava Ptuj - Triglav Kranj
    Se bo prvoligaški nogomet v sezoni 2018/19 igral v Kranju ali na Ptuju? Nogometaše Drave in Triglava čaka prva tekma kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije.
  • 28.04.2017 | 2. SNL
    Triglav prednost pred Dobom brani v tekmi z Dravo
    Dobljani, ki bodo v 23. krogu 2. SNL gostili Krko, za Triglavom s tekmo več zaostajajo tri točke. Orli se bodo skušali po remiju v Vipolžah v zmagovalne tirnice vrniti v tekmi z Dravo, ki jo boste lahko v nedeljo spremljali tudi v prenosu na NZS.si.
  • 23.09.2016 | 2. SNL
    Triglav podaljšanje niza lovi na Ptuju
    Drugoligaši hitijo proti zaključku uvodne tretjine letošnjega prvenstva. Sobota in nedelja bosta ponudila tekme osmega kroga. V spletnem prenosu na NZS.si boste lahko spremljali lov Triglava na podaljšanje zmagovalnega niza, ki pa ga bodo skušali na domači zelenici prekiniti Ptujčani.

DELI NA