Pred tekmo: Triglav - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog

TRIGLAV KRANJ - BRAVO

19. julij 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev  (povprečni obisk: 521 gledalcev)

Cena vstopnic: 
- omejeno število gledalcev

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: Marko Gajić, Milan Milanović in Marten Wilmots

Triglav je s točko v knežjem mestu prekrižal načrte Celja in poskrbel za nov zaplet bitke za vrh lestvice. Kranjčani so na Savinjskem zaigrali z zdesetkano zasedbo, na klopi pa je ob Luki Čadežu sedelo kar šest mladincev. Tekmo s kandidatom za naslov državnega prvaka je pričelo osem igralcev, ki so nastopali za mladinske ekipe Triglava, še štirje takšni so v igro vstopili v nadaljevanju dvoboja. Aleks Zlatkov in Luka Brkić, sicer sin športnega direktorja Siniše Brkića, sta v Celju dočakala tudi debi v Prvi ligi Telekom Slovenije. Točka na Stadionu Z’dežele sicer ni kaj prida izboljšala položaja Gorenjcev, saj za osmim mestom zaostajajo osem točk. Domžalčani so namreč dan kasneje po preobratu slavili v Kidričevem in orle poslali v dodatne kvalifikacije za obstanek.

Kdo je vroč?

Srečanje v Celju so zaradi prepovedi igranja izpustili Luka Majcen, Erik Gliha in Marko Gajić, ki ga tudi v nedeljo ne bo v kadru Triglava. Bo pa mrežo orlov znova čuval Jalen Arko, ki se je tudi v dvoboju z grofi izkazal z nekaj posredovanji. Otroku kranjskega kluba sicer ni uspelo zakleniti svojih vrat, je pa z nekaj posredovanji preprečil popoln preobrat Celjanov. Bo dvajsetletnik uspešnejši v spopadu z Bravom?

Ali ste vedeli?

Dvoboj z Bravom bosta izpustila Milan Milanović in Marten Wilmots, ki sta bila v zadnjem obdobju gonilni sili kranjskega napada. Orli so večino zadetkov dosegli iz prekinitev, prav omenjeni dvojec pa je v teh primerih osrednje orožje Triglava. Wilmots je v knežjem mestu vknjižil novo podajo, medtem ko je Milanović na svoj račun dodal že sedmi zadetek. Srb je tako še utrdil status najučinkovitejšega strelca med branilci, prav vseh sedem golov pa je dosegel z glavo. Nogometaš iz Kosovske Mitrovice je močno spomnil na rojaka Sašo Ivkovića, ki je bil v minuli sezoni ravno tako uspešen sedemkrat.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo je z zmago v Ljudskem vrtu poskrbel za korenite spremembe v taboru Maribora, v Stožicah pa ni uspel ponoviti dosežka izpred štirih mesecev. Ljubljančani so v prvem polčasu uspeli odbiti vse napade Štajercev, a v napadu niso izkoristili prostora, ki jim ga je ponudil nasprotnik. To je po zadnjem sodniškem žvižgu priznal tudi trener Dejan Grabić. Varovanci v Novem mestu rojenega stratega so v drugem polčasu prejeli tri zadetke in Mariborčani so se veselili zanesljive zmage. Bravo bo vtis popravljal na zadnjem gostovanju sezone, pri Triglavu, ki ga je v aktualnem prvenstvu dvakrat že premagal. Ljubljanska ekipa je s kranjskim skalpom v Šiški pričela uspešno serijo po prekinitvi tekmovanja. Bo moštvo iz prestolnice uspešno tudi v orlovem gnezdu?

Dejan Grabić, trener Brava: "Dobro se bo treba spočili, še bolje analizirati celotno tekmo in graditi na prvem polčasu obračuna z Mariborom. Začetki napada so bili dobri. Zdaj je treba povezati organizacijo in zaključek napada."

Kdo je vroč?

Dejan Grabić je v Stožicah pogrešal prvega strelca ekipe. Aljoša Matko je pred tekmo začutil bolečino v hrbtu, zato je dvoboj spremljal s tribune. Belokranjca, ki ga je Bravu posodil prav Maribor, je ob sebi na zelenici pogrešal tudi Roko Baturina. Hrvat na zadnjih tekmah ni uspel ponoviti predstav pred izbruhom koronavirusa, saj je nazadnje zadel v 28. krogu prvenstva. Tedaj je Bravo tudi po zaslugi dveh zadetkov Baturine napolnil mrežo Olimpije, bo strelski post prekinil že v Kranju?

Ali ste vedeli?

Dva kroga pred koncem prvenstva je jasno, da bo Bravo sezono sklenil z najdaljšo serijo uspešnih rezultatov. Ljubljančani so med 24. in 29. krogom Prve lige Telekom Slovenije nanizali šest zmag. Gre za dosežek, ki je jeseni uspel tudi Mariborčanom, pri Bravu pa se lahko ob tem pohvalijo še z enim uspehom. Varovanci trenerja Dejana Grabića med 20. in 30. krogom niso okusili grenkobe poraza, tega niza pa v končnici sezone ne more preseči nihče od ligaških tekmecev.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo visoko slavil v Kranju
    Nogometaši Triglav Kranja so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma izgubili z Bravom z 1:4 (0:0).

DELI NA