Pred tekmo: Tabor - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - TRIGLAV KRANJ

5. marec 2020, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev (povprečni obisk: 667 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov v predprodaji

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Tabor je v Ljudskem vrtu dokazal, da zmaga v dvoboju z Domžalčani ni bila naključje. Kraševci so kljubovali pritisku gostiteljev, predvsem po zaslugi nepopustljivega Richarda Ndzengueja, ki je zamenjal kaznovanega Bongonguija, pa so bili nekajkrat nevarni tudi za gol Maribora. S točko so po bili po zadnjem sodniškem žvižgu zagotovo bolj zadovoljni Sežanci, ki so se s petim remijem obdržali tik nad devetim Bravom. Tako Sežanci kot Ljubljančani spomladi pridno nabirajo točke, zato povsem mirno ne spijo niti v Domžalah in Kranju. Izenačenost v spodnji polovici lestvici napoveduje izjemno pestro bitko za obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije, eden od pomembnejših dvobojev te fronte pa bo v četrtek odigran v Sežani. Na Kras prihajajo nogometaši Triglava.

Kdo je vroč?

Mauro Camoranesi se po zmagi proti Domžalam ni držal nepisanega pravila, da se konja, ki zmaguje, ne menja. Argentinec italijanskih korenin je stavil na svežino, saj je v spopad z Mariborom poslal enajsterico, v kateri je opravil kar osem zamenjav. Nekdanji član Juventusa se je odločil tudi za menjavo v golu, David Šugić pa je odlično izkoristil ponujeno priložnost, saj je bil osrednje ime obračuna v štajerski prestolnici. Mladi Hrvat se je izkazal z nekaj odličnimi posredovanji in bil med najzaslužnejšimi, da se je Tabor domov vrnil z veliko točko.

Ali ste vedeli?

Ob Šugiću je prvoligaški krst v Ljudkem vrtu prestal še Kevin Grobry Doukoure, eden od trojice sežanskih novincev iz Slonokoščene obale. V Sežani so sicer že jeseni pogosto posegali po rotacijah, v letošnji sezoni pa je dres Tabora obleklo že 31 nogometašev. Toliko jih je dosedaj zaigralo tudi za kranjski Triglav, a Gorenjce in Kraševce prekaša zasedba iz Domžal. V rumeni opravi se je v aktualnem prvenstvu predstavilo že 35 različnih imen.

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: /

Triglav je dvema zmagama dodal novo točko in ostaja del četverice ekip, ki spomladi še ne poznajo poraza. Kranjčani bodo na zadnji tedni 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije napadali sežansko trdnjavo, ki so jo avgusta zapuščali praznih rok. Gostitelji so slavili z 2:0, so se pa Gorenjci za poraz maščevali na domačem dvorišču in obračun dobili z izidom 3:2. Tedaj je sežansko mrežo dvakrat zatresel tudi Luka Majcen, ki se po šestih tekmah hlajenja vrača v kranjsko moštvo. Hitri napadalec bo dodatna nevarnost za domača vrata, saj gre za prvega strelca “orlov”. Za nameček so Kranjčani med zimo dvignili tudi delovanje obrambne vrste, saj je Jalen Arko prvič klonil šele na tretji tekmi nadaljevanja sezone. Prav obramba pa bo eden od ključev do uspeha na neugodnem gostovanju v Sežani.

Kdo je vroč?

Milan Milanović je prvo ime kranjske pomladi. Srb je eden od ključnih dejavnikov, da je Triglav na treh preizkušnjah nadaljevanja prvenstva prejel zgolj zadetek, visokorasli branilec pa je dokazal, da se odlično znajde tudi pred golom nasprotnika. Nekdanji član italijanskega Palerma je pred dobrim tednom zatresel mrežo Olimpije, vajo pa je ponovil tudi na nedeljski tekmi z Muro. V Kosovski Mitrovici rojeni 28-letnik je jeseni na enak način zadel tudi na tekmi s Taborom, v zadnjih dneh pa je močno spomnil na rojaka in nekdanjega člana Maribora, Sašo Ivkovića.

Ali ste vedeli?

Kranjčane lahko veseli tudi pogled na široko paleto strelcev. Le-ta se je spomladi razširila še za tri imena. Na tekmi z Rudarjem sta zadela Žan Kumer in debitant Berat Bečiri, v Stožicah pa se je prvenca v bordo dresu veselil Armin Ćerimagić. V letošnjem prvenstvu se je pod vsaj en zadetek podpisalo 13 nogometašev Triglava, kar osem jih je v polno merilo enkrat. Gorenjski prvoligaš tako ob Bravu razpolaga z najdaljšim seznamom strelcev, najkrajšega pa imajo prav pri tokratnem tekmecu. Sežanci imajo v svojih vrstah sedem uspešnih strelcev, a velja opomniti, da na Krasu ni več prvega strelca Predraga Sikimića.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor doma znova uspešen
    Nogometaši CB 24 Tabora Sežane so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Triglav s 3:1 (1:1).

DELI NA