Pred tekmo: Tabor - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - RUDAR VELENJE

3. november 2019, ob 14:00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev (povprečni obisk: 879 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov v predprodaji

TABOR

Prepoved nastopa: /

Neverjetne predstave proti Mariboru Sežančanom v Kranju ni uspelo ponoviti. Tehtnica se je čisto na koncu prevesila na stran domače ekipe in Kraševci so ostali praznih rok, za povrh pa so tri točke prepustili neposrednemu tekmecu za obstanek. Ob Kamniški Bistrici so Domžalčani medtem nadigrali Bravo ter tako znova zaostrili položaj v spodnjem delu lestvice. Šestouvrščeni Tabor od devetouvrščenega Brava loči vsega tri točke, prostora za spodrsljaje torej ni več. To velja tudi za dvoboj z malodane odpisanim Rudarjem, ki na Kras prihaja v nedeljo. Bo četa Almirja Sulejmanovića pred domačimi gledalci dovolj razpoložena?

Kdo je vroč?

Češnje so v gorenjski prestolnici ekspresno povedle. V drugi minuti je Predrag Sikimić z glavo odložil žogo Alekseju Severju, ki jo je s polvolejem poslal v desni spodnji kot kranjskih vrat. Sledil je preobrat Triglava, v 35. minuti pa so se znova veselili Kraševci. Bliskovit protinapad po desni strani igrišča je v zadetek pretvoril prav Sikimić in se med strelce vpisal še desetič v sezoni.

Ali ste vedeli?

Konec avgusta sta se tokratna tekmeca razšla brez zmagovalca. V 19. minuti je Velenjčane v vodstvo popeljal Borna Petrović, izid je pred koncem prvega dela poravnal Predrag Sikimić. Knapi so v 57. minuti prek Rijada Kobiljarja znova povedli in že razmišljali o zmagi, nato pa je najboljši strelec sežanske ekipe v izdihljajih tekme udaril še drugič in postavil končni rezultat.

RUDAR

Prepoved nastopa: Rijad Kobiljar

Knapi so bili v prvem polčasu obračuna s črno-belimi boljši tekmec, zadeli, si pripravili še nekaj priložnosti, a se prekmurska mreža do odmora ni več zatresla. Na žalost. Iz slačilnice je po petnajstih minutah namreč pritekla povsem drugačna Mura, prevzela pobudo in z dvema goloma potrdila vlogo favorita. Poraz z Muraši je s klopi odnesel Nikolo Jaroša, velenjsko krizo pa je med tednom nato poglobila Nafta, ki je s skupnim izidom 4 proti 1 končala še Rudarjevo pokalno epizodo. Konec tedna knape čaka gostovanje v Sežani. Lahko računajo vsaj na točko?

Kdo je vroč?

Mislav Anđelković je  v 30. minuti z lepo podajo v ogenj poslal Dominika Radića, ki se je znašel iz oči v oči z gostujočim vratarjem, a se odločil za podajo. Žogo je pričakal Mićo Kuzmanović in jo pospravil v soboško mrežo. V 68. minuti je bil 23-letnik blizu drugemu zadetku (skupno tretjemu v sezoni), veselje pa mu je preprečila vratnica.

Ali ste vedeli?

Rudar je med tednom še tretjič v sezoni izvedel trenersko rošado. Na velenjsko klop se bo po odhodu Nikole Jaroša usedel Andrej Panadić. Hrvat je sicer bolj znan po svojih igralskih podvigih, v preteklosti pa je že vodil avstrijski LASK ter hrvaško Istro. S slovenskimi prvoligaškimi zelenicami se je seznanil v lanski sezoni, ko mu pred izpadom ni uspelo rešiti Krškega.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Brez zmagovalca v Sežani
    Nogometaši CB 24 Tabora Sežane in velenjskega Rudarja so se v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA