19.02.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Olimpija

Prva liga Telemach, 22. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - OLIMPIJA LJUBLJANA

20. februar 2022, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra
- PCT pogoj

TABOR

Prepoved nastopa: Til Mavretič, Marko Ristić

Prvo tretjino srečanja ob Kamniški Bistrici so Sežančani preživeli v podrejenem položaju, nato pa je med rumenimi branilci zavijugal Vid Koderman in gostitelje presekal z zadetkom. Sledilo je obdobje, v katerem so češnjice zaigrale nekoliko bolj sproščeno, morda bi se lahko na Kras vrnile tudi s polnim izkupičkom – če jim ne bi v 67. minuti načrtov pokvaril drugi rumeni karton Tila Mavretiča. Z igralcem manj je rdeče-črna obramba kakšne četrt ure pred koncem vendarle klonila pred napadalnimi Domžalčani, kljub vsemu pa so iztržili točko. Pod enak izid bi se Dušan Kosič verjetno podpisal pred obračunom z Olimpijo, ki v goste prihaja ta konec tedna.

Kdo je vroč?

Prvi zadetek spomladanskega dela sezone je dosegel Vid Koderman. Mladi bočni branilec, ki bo igralne minute do konca letošnje sezone kot posojen nogometaš Maribora zbiral na Krasu, je odlično predstavo z drugim golom v letošnji sezoni kronal po dobre pol ure igre. Domžalsko obrambo je »peljal na vrtiljak« in Ajdina Mulalića premagal s strelom v malo mrežico. Bo 18-letnik preglavice povzročal tudi zmajem?

Ali ste vedeli?

Pred nedeljskim srečanjem je Tabor predstavil še tri novince. Rdeče-črni dres je oblekel Mory Keita, nogometaš iz Slonokoščene obale s francoskim potnim listom, ki je že nekaj časa vadil s Kraševci. Keita je v Franciji igral za Reims Sainte-Anne in Martigues, v Belgiji pa za Tubize in Vise. Sredi tedna sta se Kraševcem pridružila še Hugo Faya Komano in Zacharie Iscaye. Prvi se najbolje znajde na sredini igrišča, drugi pa v zadnji vrsti. Nazadnje sta nastopala za belgijski Differdange oziroma francoski Rousset, 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Potem ko je drveči zeleno-beli vlak prebil najprej črno-beli, nato pa še vijoličasti zid, se je zdelo, da ga ni mogoče ustaviti. Nato pa se je sredi tedna z vso silo zaletel v rumeno oviro. Dino Skender je v četrtek izkoristil širok kader in posegel po številnih spremembah v začetni enajsterici. Že po uvodnih nekaj minutah mu je verjetno postalo jasno, da je brcnil v temo. Skenderjeve varovance so povsem nadigrali Djuranovićevi, zmaga pa je zasluženo ostala ob Kamniški Bistrici. Priložnost za skok na drugo mesto je tako zamujena, navijačem se bodo zmaji skušali oddolžiti v nedeljo. Čaka jih gostovanje na Krasu, kjer so v tej sezoni že slavili.

Mario Kvesić, vezist Olimpije: "To bo zame prva tekma v Sežani, so mi pa soigralci že pojasnili, da gre za zelo neugodno gostovanje. Ampak bodimo pošteni: v tej ligi ni lahkih tekem, sploh na gostovanjih. V Sežani se bomo morali potruditi po najboljših močeh, če bomo želeli slaviti. Je pa zmaga seveda tista, ki nas zanima in po katero gremo v Sežano. Poraz v Domžalah boli, zdaj pa moramo narediti vse za to, da bo v garderobi spet zavladalo pozitivno vzdušje."

Kdo je vroč?

Čeprav prejšnji konec tedna nihče izmed ljubljanskih nogometašev ni blestel, lahko omenimo, da je Dino Skender v začetno enajsterico prvič uvrstil Aljošo Matka. Mladin napadalec je debi sicer dočakal že na večnem derbiju proti svojemu nekdanjemu delodajalcu. Žal ni bil v Domžalah nič bolj uspešen kot nekaj dni poprej v Stožicah: dvakrat je lepo zaposlil soigralca, a sta podaji ostali neizkoriščeni.

Ali ste vedeli?

Na zadnji dan zimskega prestopnega roka je Olimpija v svoje vrste pripeljala še dva igralca. Zeleno-belo obrambo sta okrepila Marijan Čabraja in Damian van Bruggen. Prvi se bo spomladi v prestolnici udejstvoval kot posojen nogometaš zagrebškega Dinama, tudi van Bruggen pa se na sončno stran Alp seli s Hrvaške. Nekdanji član mladinskih selekcij Ajaxa in PSV-ja je prvih 90 minut za novi klub vpisal že v Domžalah.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.02.2022 | Prva liga Telemach
    Preobrat Olimpije za zmago v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 22. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:2 (1:0).

DELI NA