Pred tekmo: Tabor - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - MURA

7. november 2020, ob 14.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Tabor tudi na petem ligaškem gostovanju ni prekinil točkovnega posta. Sežanci so se po gostovanju Murski Soboti, Domžalah, Celju in Novi Gorici brez točk vrnili tudi iz Kopra, kjer Mario Babić in soigralci trenerju Goranu Stankoviću niso podelili darila za 41. rojstni dan. Kraševci so po dveh zaporednih porazih izgubili vrh ligaške razpredelnice in zdrsnili na peto mesto, po dveh gostovanjih pa bodo znova zaigrali na domači trdnjavi. Tabor na zelenici Stadiona Rajko Štolfa še ni oddal točke, v Sežani so po Kopru padli še Aluminij, Maribor, Bravo in nazadnje še Olimpijo. Naslednji gostje Primorcev bodo vodilni Prekmurci, ki so v domači Fazaneriji dobili prvi letošnji obračun. Kdo se bo veselil v soboto?

Kdo je vroč?

Sežanci še vedno iščejo orožje, ki bi ekipo na gostovanjih popeljalo do uspešnega rezultata. Tabor je precej uspešnejši na domačem igrišču, zadnja vrsta Kraševcev pa je na petih tekmah dovolila zgolj tri zadetke. Zasluge za to gredo tudi Janu Koprivcu, ki je v desetih krogih svojo mrežo dvakrat ohranil nedotaknjeno. Primorski vratar je ostal nepremagan na tekmah s Koprom in Bravom, bo tako uspešen tudi v obračunu z Muro?

Ali ste vedeli?

Goran Stanković je lahko na koprski Bonifiki prvič računal na zadnjo pridobitev Tabora. "Češnjam" se je pred dnevi pridružil Antoine Makoumbou, ki v primorskem obračunu še ni dobil priložnosti za igro. Robustni vezist je nogometno pot pričel pri Monacu, kasneje igral za Ajaccio, nazadnje pa je bil član druge ekipe nemškega Mainza. Kot je moč najti na svetovnem spletu, je bil 22-letni Francoz več kot leto dni brez kluba, zdaj bo kariero znova obujal v dresu Tabora.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Mure so tudi po desetem krogu Prve lige Telekom Slovenije zadržali prvo mesto, pa čeprav se v dvoboju s Celjem niso razveselili zmage. Mreži sta mirovali, Sobočani pa še drugič to sezono niso našli poti do gola nasprotnika. Podobno kot v Stožicah, ko se je spopad z Olimpijo končal brez zadetkov, so črno-beli na svoj račun dodali točko, skupno 18. v letošnji sezoni. Moštvo Anteja Šimundža je dobila polovico od desetih preizkušnjih, ob treh remijih pa je doživelo še dva poraza. Mura je z osmimi točkami tudi najuspešnejša gostujoča ekipa, v soboto pa bo izzvala najuspešnejše gostitelje. Tabor v Sežani še ni oddal točke, na domačem igrišču pa so jih kot zadnji ob koncu minule sezone premagali prav Sobočani. Bodo pokalni prvaki uspešni tudi v 11. krogu prvenstva?

Kdo je vroč?

Andrija Filipović bi lahko bil po vstopu v igro osrednji junak dvoboja s Celjem, a njegov zadetek v izdihljajih tekme ni bil priznan. Slabe spomine na Rečana imajo tudi v sežanski zasedbi, saj je bil bivši nogometaš Gorice osrednji junak avgustovske zmage Mure. Napadalec se je veselil dveh zadetkov, v aktulanem državnem prvenstvu pa je v polno meril trikrat. Ob nekdanjemu upu Juventusa je sežansko mrežo zatresel še Nino Kouter, s štirimi ligaškimi zadetki prvi strelec Mure.

Ali ste vedeli?

Že omenjeni Nino Kouter bo tudi v novembrskem reprezentančnem premoru zapustil domačo Fazanerijo. Prekmurec, ki je moral pred tedni predčasno zapustiti reprezentančne priprave, je vnovič dobil vabilo selektorja Matjaža Keka. Z reprezentančnimi soigralci ga čakajo tri preizkušnje, Slovenci se bodo po prijateljski tekmi z Azerbajdžanom v Stožicah merili s Kosovom, za zaključek tokratne izvedbe UEFA Lige narodov pa bodo v Grčiji skušali potrditi napredovanja v skupino B.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor in Mura brez zadetkov
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane in Mure so se v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA