Pred tekmo: Tabor - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - MURA

24. november 2019, ob 13:30

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev (povprečni obisk: 831 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov v predprodaji

TABOR

Prepoved nastopa: /

Sežančani so imeli v Stožicah to nesrečo, da je domača ekipa do zadetka prišla zelo hitro. Olimpija zgodnje vodstvo redko zapravi in tokrat ni bilo nič drugače. Resda je gol padel po (sicer odlično izvedenem) prostem strelu, a Ljubljančanov to kakopak ni zmotilo in tekmo so rutinirano pripeljali do konca. Na sežansko srečo podobna nihanja kažejo tudi vsi neposredni tekmeci iz spodnje polovice lestvice, kjer še naprej poteka oster boj za obstanek. V tem trenutku največjo grožnjo predstavlja kranjski Triglav, ki se je dokončno odlepil od dna in se v le nekaj tednih točkovno izenačil s Kraševci. V Sežano tokrat prihaja Mura, ki se ne zdi pravi naslov za večji podvig. Ali pač?

Kdo je vroč?

Pri Taboru je v Stožicah še najbolj izstopal vratar David Adam. Morda bi lahko nekoliko bolje odreagiral ob prvem zadetku, a se je nato oddolžil z obranjeno enajstmetrovko. Kar nekajkrat je bil na mestu tudi v nadaljevanju, ob drugem golu Çekiçija je bil nemočen. Verjetno najlepša je bila obramba v 88. minuti, ko je močan strel Luke Menala uspel preusmeriti v vratnico.

Ali ste vedeli?

Tabor se je med reprezentančnim premorom pomeril s Hellasom iz Verone. Italijanski prvoligaš je tekmo dobil s 5:1, za Verončane je dvakrat zadel Di Carmine, sežansko mrežo pa so zatresli še Pessina, Zaccagni in Dawidowicz. Edini gol za slovenskega prvoligaša je dosegel Lazar Milošević, priložnost za igro pa je dobilo vseh 20 sežanskih nogometašev. Prijateljska tekma z latvijskim Spartaksom, ki je bila na sporedu nekaj dni kasneje, je bila zaradi slabih vremenskih razmer odpovedana.

MURA

Prepoved nastopa: Žan Karničnik

Kidričani so pred reprezentančnim premorom potrdili status nerešljive uganke za ekipo z ravnice in nogometašem Mure zadali še drugi poraz v letošnji sezoni. Fazanerija je tako izgubila status neosvejene trdnjave, a je malo verjetno, da bo poraz proti rdeče-belim pretežak udarec za Prekmurce. Varovanci Anteja Šimundže bodo skušali na Krasu nadomestiti zamujeno in prvo polovico sezone zaključiti z zmago – kaj drugega niti ne pride v poštev. Kljub temu da se je situacija pri vrhu prvenstvene razpredelnice pred reprezentančnim premorom nekoliko omilila, v igri za naslov še vedno ostajajo kar štiri ekipe. Bo soboška četa v Sežani izpolnila pričakovanja in osvojila prepotrebne tri točke?

Jon Šporn, vezist Mure: "Gremo na zmago. Moramo biti potrpežljivi, verjeti vase in se vrniti v zmagovalne tirnice. Ne pričakujemo, da bomo tekmo odločili že v prvem polčasu."

Kdo je vroč?

Festival zadetkov v Murski Soboti je v 15. minuti otvoril Amadej Maroša. Z leve strani mu je za deveti gol v sezoni podal Klemen Pucko. V 33. minuti je Luka Bobičanec prispeval drugi in zadnji gol za domačo ekipo – in to kakšnega! Hrvat je kidriško mrežo zatresel kar neposredno iz kota in svoji obširni zbirki dodal še en izjemen zadetek.

Ali ste vedeli?

Po dolgi rehabilitaciji se na igrišča počasi vrača Kevin Žižek. Enaindvajsetletnik se je Muri pridružil že januarja, nato pa sredi zimskih priprav utrpel poškodbo kolena. V črno-belem dresu ni odigral še niti ene tekme, a je debi vse bližje: "Redno sem spremljal, hodil sem na tekme, bil sem tudi na gostovanjih. Dobro sem spoznal, kaj pomeni Mura. Počutim se kot navijač, a vseskozi sem bil tudi del ekipe, s katero se odlično razumemo. Zdaj je čas, da se z njimi ujamem še na igrišču."

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura le s točko iz Sežane
    Nogometaši Cherrybox 24 Tabor Sežane in Mure so se v tekmi 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA