22.10.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Maribor

Prva liga Telemach, 14. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - MARIBOR

24. oktober 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra
- pogoj PCT

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Marko Krivičić

Tabor in Maribor bosta odprla nedeljsko nadaljevanje 14. kroga Prve lige Telemach. Kraševce po gostovanju v Stožicah čaka še en visokoleteči tekmec, ki pa na Sežano nima najlepših spominov. Štiri od šestih prvoligaških tekem na zelenici Stadiona Rajko Štolfa so pripadle gostiteljem, Sežanci pa se bodo v nedeljo pobirali po porazu v Stožicah. To je bil obenem prvi ligaški poraz za Dušana Kosića v vlogi trenerja Tabora, rdeče-črni pa so pred tem nanizali tri zaporedne remije. Četa ljubljanskega strokovnjaka tudi po petem porazu sezone ostaja na vrhu spodnjega doma Prve lige Telemach, peta Mura pa mu beži za štiri točke. Kakšna bo točkovna razlika po 14. krogu državnega prvenstva?

Kdo je vroč?

Sežanski nogometaši še drugič zapored niso dosegli zadetka, a Jan Koprivec v primerjavi z obračunom z Domžalami ni uspel zakleniti svojih vrat. Koprčana v golu Tabora je premagal novinec med zmaji Marko Futacs, mreža Kraševcev pa se je zatresla še 11. v letošnjem prvenstvu. Tabor se lahko tudi po gostovanju v Ljubljani ponaša s čvrsto obrambo, z manj prejetimi zadetki se lahko pohvalijo zgolj pri Bravu. Se bo v nedeljo prebudil tudi napad?

Ali ste vedeli?

Varovanci Dušana Kosića so po dveh sušnih tekmah mrežo tekmeca nazadnje tresli v 11. krogu Prve lige Telemach, ko so Celje zapuščali s točko. Tabor je v knežjem mestu še četrt ure pred koncem tekme vodil z 0:2, pod oba zadetka gostov pa se je podpisal Dino Stančič. Otrok sežanskega kluba je s šestimi goli drugi strelec prvenstva, s skupno 12 prvoligaškimi zadetki pa si deli vrh večne klubske lestvice. Lahko že v obračunu z Mariborčani preskoči Predraga Sikimića?

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Nino Žugelj

Ekipa Maribora je po oktobrskem reprezentančnem premoru z golom Marka Alvirja premagala Radomlje in na svoj račun dodala tesno, a pomembno zmago. Šesto v aktualnem prvenstvu. Štajerci z 21 točkami ostajajo na četrtem mestu, za petami obeh ljubljanskih klubov, vodilni Koper pa trenutno beži za dve zmagi. Le-to bodo vijoličasti naskakovali na neugodnem gostovanju v Sežani, kjer so imeli po povratku Tabora med prvoligaše že nekaj preglavic. Februarja letos so urok prekinili z učinkovito predstavo in štirimi zadetki v domači mreži, zanimivo pa je, da je moštvo tudi tedaj vodil začasni strateg. Bo Radovan Karanović ponovil dosežek Saše Gajserja?

Radovan Karanović, v.d. trenerja NK Maribor: "Dobro smo se pripravili, čuti se pozitivna energija med fanti. V Sežano gremo z namenom, da pridemo do treh točk in se približamo želenemu položaju na lestvici. Vsakemu moštvu smo sposobni zabiti gol, kakovosti v napadu je dovolj. Veseli, da smo utrdili obrambo. Že nekaj časa pa je opazno, da si ekipa ustvarja veliko število priložnosti, vendar še nismo dosegli želene učinkovitosti, tako da smo znova velik poudarek na treningih namenili zaključku napadov."

Robert Voloder, branilec NK Maribor: "Vemo, da je pred nami zahtevna tekma, a smo izkoristili delovni teden v polnem pomenu besede. Imamo opravka s kakovostnim nasprotnikom, ki ima kakovost in intenzivnost v igri. Cilj je jasen, zanimajo nas tri točke. Storili bomo vse, da bi nam uspelo."

Kdo je vroč?

Ažbe Jug je po velikem derbiju tudi v dvoboju z Radomljami svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, a roko na srce ni imel pretirano veliko dela. Karanović ob tem priznava, da ekipa še ni našla prave učinkovitosti v napadu, kar potrjuje tudi statistika. S tremi ligaškimi zadetki sta najučinkovitejša strelca ekipe Blaž Vrhovec in Nino Žugelj, Marko Alvir pa se je na zadnji preizkušnji veselil še drugič to sezono. Hrvat je pred tedni zatresel prav mrežo nedeljskega nasprotnika. Bo vajo ponovil tudi na Krasu?

Ali ste vedeli?

Tabor bo pogrešal Marka Krivičića, Štajerci pa bodo na Krasu zaigrali brez Nina Žuglja, ki je v letošnji sezoni eno od vročih želez vijolic. Radovan Karanović ob tem ne more računati niti na Aleksa Pihlerja, Roka Maherja in Marcosa Tavaresa, ki je v času okrevanja po poškodbi aktiven na drugih področjih. Legendarni kapetan Maribora je pred dnevi izdal biografijo z naslovom Legenda, v kateri je, kot pravi, razkril številne zanimivosti, ki jih doslej še nismo poznali.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.10.2021 | Prva liga Telemach
    Kronaveter odločil v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 14. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:1 (0:0).

DELI NA