Pred tekmo: Tabor - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - MARIBOR

9. julij 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev (povprečni obisk: 593 gledalcev)

Cena vstopnic:
- še ni znano

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Mario Babić in Mario Zebić

Tabor je bil ob Kamniški Bistrici že na robu remija, a so varovanci Maura Camoranesija v sodniškem podaljšku ostali brez točke. Sežance je z natančnim udarcem razžalostil Senijad Ibričić, Domžalčani pa so se po zaslugi zadetka bosanskega virtuoza na lestvici zavihteli pred ekipo s Krasa. “Češnje” so zdrsnile na osmo mesto, pred devetim Triglavom pa imajo tri točke naskoka. Kraševci se na Gorenjsko odpravljajo v nedeljo, še prej, v četrtek, pa bodo na Stadionu Rajko Štolfa pričakali aktualnega prvaka. Primorci imajo lepe spomine na zadnje gostovanje Maribora v Sežani, saj so v štajerski mreži končale kar štiri žoge. Rodrigue Bongongui in Predrag Sikimić sta bila nerešljiva uganka za obrambo vijolic, a avtorjev odmevne zmage ni več v Sežani. Kdo bo najvidnejšo vlogo prevzel v četrtek?

Kdo je vroč?

Ne le oktobra, ko so Mariboru zabili kar štiri zadetke, Sežanci so Štajercem življenje grenili tudi konec februarja. Obračun v Ljudskem vrtu ni postregel z zadetki, precej zaslug za to pa ima tudi David Šugić. Hrvaški čuvaj mreže se je v Mariboru izkazal z nekaj odličnimi posredovanji, kljub obleganju sežanskih vrat pa je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. To mu je uspelo že ob debiju v Prvi ligi Telekom Slovenije, kasneje pa je dosežek ponovil še trikrat. Vrata je zaklenil še na tekmah z Rudarjem, Aluminijem in Bravom.

Ali ste vedeli?

Sežanci so se že spomladi privadili na življenje brez Sikimića, pred dnevi pa so ostali tudi brez Bongonguija. Mauro Camoranesi bo v nedeljo pogrešal še dva pomembna aduta, dvoboj z Mariborčani bosta izpustila oba Maria, Babića in Zebića. Babić je po slovesu Sikimića in Bongonguija najboljši strelec ekipe, Zebić pa je eden od vodij obrambe in nogometaš s peto najvišjo minutažo v zasedbi Tabora. Zebić z osmimi rumenimi in rdečim kartonom spada med najpogosteje kaznovane nogometaše prvenstva, večkrat sta bila opozorjena zgolj Macky Bagnack in Ivan Kontek.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Maribor se je po bolečem porazu v Stožicah vrnil v zmagovalne tirnice. Tudi v štajersko-prekmurskem ni šlo gladko, v taboru vijoličastih so vse do zadnjega trepetali za zmago. Sergej Jakirović je imel znova srečno roko pri izbiri zamenjav, tesno zmago pa je v 94. minuti prinesla brazilska naveza. Felipe Santos je podal za zadetek Marcosa Tavaresa, ki je ob pomoči Marina Karamarka matiral Matka Obradovića. Aktualni prvak tako ostaja za ovratnikom Olimpije, ki ima pet krogov pred koncem prvenstva štiri točke naskoka pred rivalom iz mesta ob Dravi. Jasno je, da v Ljudskem vrtu v lovu na prvo mesto niso odvisni zgolj od sebe, si pa novih spodrsljajev ne smejo več privoščiti. V aktualni sezoni so proti Taboru klecnili že dvakrat, kakšen bo četrtkov izplen?

Kdo je vroč?

Sergej Jakirović je prebudil Marcosa Tavaresa, Brazilec pa ni edini, ki mu pod vodstvom strateg iz Mostarja znova cvetijo rožice. Gregor Bajde pred trenersko rošado praktično ni igral, prvič to sezono pa je nastopil prav na februarski tekmi s Taborom. Odkar Mariborčane vodi Jakirović, je njegova vloga znova precej vidnejša. Nogometaš iz Spodnjega Hotiča pri Litiji je pričel štiri tekme, med strelce pa se je vpisal dvakrat. Pred dnevi je z nekaj sreče zadel v dvoboju z Rudarjem, precej lepši pa je bil nedeljski zadetek v mreži Mure. V končnici prvenstva bo napadel 20. ligaški gol v vijoličasti opravi.

Ali ste vedeli?

Marcos Tavares je na zadnjih štirih tekmah zadel kar trikrat, pred tem v celotni sezoni zgolj dvakrat. Legenda Ljudskega vrta je z novim golom popravila svoj rekord, nasmejani Brazilec je v Prvi ligi Telekom Slovenije dosegel že 154 zadetkov. V mariborskem dresu je bil v vseh tekmovanjih uspešen že 205-krat, od aktualnih članov vijolic pa mu je najbližje Luka Zahović. Slednji je z 80 goli osmi najboljši strelec v zgodovini kluba.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA