18.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Koper

Prva liga Telemach, 28. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - KOPER

19. marec 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Gorica je Taboru zadala prvi ligaški poraz v nadaljevanju sezone. Zasedba Dušana Kosića je imela v prvem polčasu nekaj obetavnih priložnosti, na svojem igrišču pa je klonila po zadetku Daria Kolobarića, ki je v polno meril v uvodu drugega dela srečanja. Kraševci, ki so zdaj znova zadnji, nimajo časa za objokovanje, saj jih v nedeljo čaka nov primorski spopad. Stadion Rajko Štolfa bo gostil ekipo Kopra, ki je v Fazaneriji slavil prvo zmago v drugem delu Prve lige Telemach. Sežanci na treh tekmah v jesenskem delu prvenstva niso našli recepta za ekipo Zorana Zeljkovića, kanarčki so zadnji dvoboj na Bonifiki dobili z izidom 5:1. Se lahko Kraševci maščujejo za visok poraz?

Dušan Kosić, trener NK CB24 Tabor Sežana: "Poraz je bil za nas zelo neugoden, vendar je do konca še devet tekem in marsikaj se še lahko zgodi. Res pa je, da je to za nas dobra klofuta. Strniti moramo glave in se znova zagnati za naslednjo tekmo."

Žiga Ovsenek, branilec NK CB24 Tabor Sežana: "Vsaka tekma je zgodba zase, čimprej moramo pozabiti poraz z Gorico in na tekmi s Koprom loviti tri točke ter se boriti za obstanek v ligi."

Kdo je vroč?

Tabor po odmevni točki v Ljudskem vrtu ni podaljšal niza neporaženosti, Goričani pa so rdeče-črnim zadali boleč poraz. Morda do njega ne bi prišlo, če ne bi moral Dušan Kosić že ob polčasu iz igre potegniti Thaddeeja Kalebo. Robustni branilec je v prvem polčasu nesrečno trčil z Denisom Cerovcem, v spomladanskem delu sezone pa je bil eden od ključih členov sežanske ekipe. Francoz v drugem delu sezone še ni izpustil srečanja, bo zaigral tudi v nedeljo?

Ali ste vedeli?

V sežani letos obeležujejo sto let organiziranega igranja nogometa. Ob tej priložnosti v klubu pripravljajo pester športni in kulturni program skozi celo leto, z osrednjo slovesnostjo, ki bo na sporedu 8. septembra. Kraševci so ob tej priložnosti obogatili klubski grb, pripravili pa so tudi projekt "100 za 100", v katerem lokalnim podjetnikom in fizičnim osebam ponujajo nakup eksluzivnega paketa, ki med drugim vsebuje retro dres v omejeni izdaji.

 

KOPER

Prepoved nastopa: Milan Šimčak

Koprčani so se v soboški Fazaneriji znebili velikega bremena. Pokalni prvaki so po nekaj bridkih porazih dočakali prvo ligaško zmago v nadaljevanju prvenstva, s katero so se znova približali mestom, ki prinašajo evropske vozovnice. Tretje Celje po porazu z Olimpijo beži za štiri točke, še bližje pa so Domžalčani. Tekmeca, ki ju lovi koprska ekipa, se bosta v soboto udarila v knežjem mestu, kanarčki pa bodo imeli v nedeljo priložnost, da še bolj zapletejo boj za mednarodna tekmovanja. V zadnji četrtini se obeta še srdit boj, saj tudi šestouvrščeni Prekmurci s šestimi točkami zaostanka za Celjem še niso dvignili bele zastave. Kot je po zmagi v Murski Soboti dejal Maks Barišić, bo v prednosti tisti, ki bo povezal nekaj zmag, bo to uspelo Koprčanom?

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Tabor je proti nam še posebej nabrušen, saj gre za lokalni derbi. S tekmo v Murski Soboti nismo še nič naredili, čeprav je bila zmaga zelo pomembna. Še naprej se moramo boriti in tako moramo nadaljevati."

Kdo je vroč?

Nogometaši Kopra so se v Fazaneriji veselili pomembnega preobrata, saj so se Primorci po golu Mirlinda Dakuja pobrali po zaostanku. Zoran Zeljković je sicer pošteno premešal začetno enajsterico, igro svojega moštva pa je močno poživil z vstopom Andreja Kotnika in Maksa Barišića. Povratnik po poškodbi kolena je po izenačenju Luke Vešnerja Tičića priigral najstrožjo kazen za vodstvo, ki jo je nato tudi izkoristil in svoji ekipi s prvim golom po vrnitvi na igrišča priigral tri točke.

Ali ste vedeli?

Koper se je na prekmurski ravnici predstavil brez Bedeja Osujija in z nekaj spremembami v začetni enajsterici. Po poškodbi je prvič to pomlad zaigral Ivan Novoselec, ki je bil večji del jeseni izredno pomemben člen koprske obrambe. Varaždinskega hrusta smo v Prvi ligi Telemach spoznali že v dresu Zavrča, v dresu katerega je pred leti odigral 25 ligaških tekem. V Slovenijo se je znova vrnil pred začetkom minule sezone, v kateri se je s Koprčani veselil pokalne lovorike.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.03.2023 | Prva liga Telemach
    Zmaga Kopra v Sežani
    Nogometaši Kopra so v tekmi 28. kroga Prve lige Telemach premagali CB24 Tabor Sežano z 1:0 (1:0).

DELI NA