Pred tekmo: Tabor - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 36. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - GORICA

22. maj 2021, ob 16.00

Neposredni prenos: Siol.net

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev in režim PCT
- več informacij

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA:

Prepoved nastopa: Denis Kouao

Tabor je v Stožicah ponovil lanskoletni dosežek in si s prestižno zmago zagotovil obstanek. Sežanci so tudi lani v prestolnici slavili v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije in tedaj omogočili Celjanom, da so splezali na vrh lestvice, z letošnjo zmago pa so Olimpijo izločili z boja za naslov državnega prvaka. Vse do izdihljajev dvoboja je kazalo, da bo Tabor v Ljubljani ostal brez točk, a je nato v 80. minuti izenačil Aldair. Remi je Olimpijo ohranjal v igri, sežanski zasedbi pa bi tako v zadnjem krogu zadostoval tudi remi. A nato je prišla 96. minuta, Žiga Frelih si je privoščil veliko napako, darilo pa je izkoristil Leon Sever in svoje moštvo z golom za zmago popeljal v varne vode. Rdeče-črni bodo sezono sklenili s primorskim obračunom, v Sežano prihaja Gorica, ki se poslavlja od prvoligaške konkurence.

Kdo je vroč?

Ljubljanska obramba je imela v sredo precej dela z Aldairjem Djalojem. Na Portugalskem vzgojeni nogometaš je bil že v prvem polčasu blizu zadetka, a je njegov udarec zgolj za nekaj centimetrov poletel mimo leve vratnice Žige Freliha. Devetindvajsetletnik je bil natančnejši deset minut pred koncem dvoboja, ko se je razveselil šestega gola sezone, prvega po 21. krogu prvenstva. Ljubljansko mrežo je dvakrat zatresel že poleti, ko so se zmaji opekli v Sežani.

Ali ste vedeli?

Privrženci sežanskega Tabora tudi ob koncu letošnje sezone izbirajo dobitnika klubskega priznanja Srce Tabora. Lani je največ glasoval nabral Antonio Azinović, ki se je na Kras po polletni avstrijski epizodi vrnil pozimi, letos pa so v krogu štirih kandidatov Dino Stančič, Marko Ristić, Klemen Nemanič in Erik Salkić, ki je bil med štirimi nominiranci že v lanski sezoni. Glasovanje poteka do petka, do 17. ure.

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Srečanje v Sežani bo za nogometaše Gorice zadnje pred ponovno selitvijo med drugoligaše. Modro-bele v 2. SNL znova čaka pisana primorska druščina, prvič po dolgih letih pa se bodo znova pomerili z velikim rivalom iz sosednje Ajdovščine. Še prej morajo Goričani opraviti z zadnjo preizkušnjo letošnje sezone. Zmaga iz rezultatskega vidika ne bi prinesla kaj dosti, bi bila pomenila vsaj dostojno slovo štirikratnih državnih prvakov, ki se od od prvoligaške druščine poslavljajo še drugič v razmaku dveh let. Zgolj 23 doseženih zadetkov je bilo občutno premalo, da bi lahko v Novi Gorici upali na obstanek, obenem se je mreža "vrtnic" tresla 58-krat. Šestindvajset osvojenih točk (morda bo po tekmi v Sežani še kakšna dodatna) je bilo na koncu vseeno precej premalo za obstanek.

Kdo je vroč?

Goričani so se od domače zelenice poslovili s porazom, z dvema goloma Ivana Božića so zmago odnesli Celjani. Primorci na 19 tekmah letošnjega prvenstva niso našli poti do nasprotnikove mreže, vrh klubske lestvice strelcev pa si s tremi zadetki delijo Lamin Colley, Mathias Oyewusi, Etien Velikonja in Tjaš Begić. Prav mladi Izolan je bil ena od svetlih točk letošnje Gorice, najstnik pa je spomladi dobro izkoristil ponujeno priložnost. Bo mladi up Gorice poleti prvi prodajni artikel?

Ali ste vedeli?

Vodstvo kluba je pred zadnjo tekmo sezone 2020/21 že povleklo prvo kadrovsko potezo. Na klop Gorice se po dveh letih in pol vrača Miran Srebrnič. Legenda goriškega kluba bo skušala ponoviti lanskoletno misijo v režiji Borivoja Lučića, ki je Goričane ekspresno hitro vrnil med prvoligaše. Lučić se je medtem vrnil na klop ajdovskega Primorja, Srebrniča pa še pred severno-primorskim derbijem čaka poletno kadrovanje. Kdo vse bo ostal zvest modro-beli opravi?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goričani zmagali v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 0:1 (0:0).

DELI NA