Pred tekmo: Tabor - Gorica

Kvalifikacije za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije, prva tekma

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - GORICA

29. maj 2019, ob 17.00

Neposredni prenos: prvaliga.si

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- 8 evrov

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA:

Prepoved nastopa: /

Deveterica prvoligašev je odšla na zaslužen odmor, Gorico pa čakajo dodatne kvalifikacije za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Vrtnice čaka primorski spopad s Taborom, ki je v 2. SNL zasedel drugo mesto in bo preboj med prvoligaše iskal skozi dodatni preizkušnji. Prva tekma bo odigrana v sredo, na zelenici Stadiona Rajka Štolfe, deseti udeleženec prihodnje izdaje prvoligaškega tekmovanja pa bo znan v nedeljo. Kraševci v dvoboj z dolgoletnim prvoligašem vstopajo v vlogi izzivalca, potem ko so v drugoligaškem prvenstvu zaostali zgolj za Bravom. Sežanci so se vse do zadnjega borili z Ljubljančani, ki so bitko za prvo mesto dobili v zadnjem krogu, Tabor pa po drugi sezoni v 2. SNL čakajo dodatne kvalifikacije. Bodo na Krasu po sezoni 2000/01 spet spremljali prvoligaški nogomet?

Kdo je vroč?

Andrej Razdrh, sicer bivši trener Olimpije, ima v svoji zasedbi nekaj izkušenih orožij, eno od odkritij aktualne sezone pa je Papa Ibou Kebe. Francoz senegalskega porekla je na 25 tekmah zabil kar 24 golov, na ligaški lestvici strelcev pa je zaostal zgolj za vročim Anelom Hajrićem. Pravo vrednost robustnega napadalca bodo pokazale dodatne kvalifikacije, a velja izpostaviti dejstvo, da Kebe ni edino vroče železo Sežancev. Izpostaviti velja tudi strelski izplen Leona Severja, Dina Stančića in Stefana Stevanovića, nenazadnje pa se lahko prav Tabor pohvali z najtrdnejšo obrambo 2. SNL.

Ali ste vedeli?

Se bo Sežana po skorajda dveh desetletjih vrnila na prvoligaški zemljevid? Tabor je v prvem razredu slovenskega nogometa igral v sezoni 2000/01, ko se ni uspel obdržati v konkurenci najboljših slovenskih klubov. Kraševci so z 28 točkami zasedli zadnje, 12. mesto, v rdeče-belem dresu pa so se tedaj med drugim predstavili Romano Obilinović, Boško Bošković, Darko Karapetrović, Novica Nikšević, Peter Breznik, Sani Trgo, zdajšnji strateg Triglava Dejan Dončić in drugi.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Goričane po 36 preizkušnjah čakate še dve najpomembnejši tekmi letošnje sezone. V sredo in nedeljo gre za prvoligaško preživetje, za biti ali ne biti, kar so začutili tudi pristaši modro-belih. Na severu Primorske je moč opaziti nekaj udarnih sloganov, s katerimi skušajo navijači prebuditi ekipo, za katero je sezona za čimprejšnjo pozabo. Po odličnem začetku je sledil strm padec, zimsko slovo Mirana Srebrniča pa ni prineslo želenega učinka. Nermin Bašić kljub nekaj kadrovskim rošadam ni prebudil goriške zasedbe, v zadnji četrtini prvenstva pravega recepta ni našel niti Saša Kolman. Gorica je o(b)stala na devetem mestu in bo po sezoni 2014/15 spet igrala v kvalifikacijah za obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije. Vrtnice so bile pred štirimi leti boljše od Aluminija, bodo letos tudi od Tabora?

Kdo je vroč?

Gorica je prvenstvo sklenila s porazom v Krškem, a velja opomniti, da je Saša Kolman v posavski prestolnici povsem premešal začetno enajsterico. Tolminec na klopi Gorice je na Gubcu morda dobil tudi pomembno orožje za spopada s Taborom, saj se je v Krškem z dvema goloma proslavil Adis Hodžić. Zasavski nogometaš se je v Novo Gorico preselil poleti, nekdanji up Olimpije in Maribora pa ni v celoti upravičil pričakovanj navijačev. Bočni branilec je odigral 21 nastopov, a se ni dokopal do štirimestne številke minut, morda pa bodo prav dodatne kvalifikacije priložnost, da se odkupi za zamujeno skozi sezono.

Ali ste vedeli?

Že ničkolikokrat smo zapisali, da Gorica ob Celju in Mariboru sestavlja »sveto trojico« slovenskega nogometa. Celjani, Goričani in Mariborčani v prvoligaški konkurenci igrajo neprekinjeno vse od slovenske osamosvojitve, zato ne čudi, da sta letošnja nasprotnika v kvalifikacijah srečala sila redko. Kluba sta v članski konkurenci odigrala zgolj tri tekme, v že omenjeni sezoni 2000/01, ko je Tabor igral v elitnem rangu, pa so bili z remijem in dvema zmagama boljši Novogoričani. Tekmeca sta se premierno udarila že v uvodnem krogu sezone, dvoboj pred 1.400 gledalci pa v Sežani ni postregel z zmagovalcem. Kot zanimivost dodajmo, da je vlogo glavnega sodnika opravljal aktualni predsednik NZS Radenko Mijatović.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Tabor
    Zadnji krog letošnje sezone Prve lige Telemach bo najprej odločil bitko za deveto mesto. Za nastop v dodatnih kvalifikacijah bosta obračunali ekipi Gorice in Tabora. Sežanci za obstanek potrebujejo zmago.
  • 16.03.2023 | Prva liga Telemach
    Gorici pripadel lokalni derbi
    Nogometaši Gorice so v 27. krogu Prve lige Telemach v Sežani premagali CB24 Tabor z 1:0 (0:0).
  • 14.03.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Gorica
    Sobotni spored odpira dvoboj dna lestvice. Bo Tabor v spomladanskem delu ostal neporažen ali bo Gorica z novim trenerjem vendarle prevelik zalogaj?
  • 29.11.2022 | Prva liga Telemach
    Primorski dvoboj brez zmagovalca
    Nogometaši Gorice in Tabora Sežane so se v tekmi 18. kroga Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).
  • 28.11.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Tabor
    Prva liga Telemach se po novembrskem premoru nadaljuje z zadnjim krogom druge četrtine prvenstva. S primorskim obračunom ga bosta odprla Gorica in Tabor, ki sta z 11 točkami na dnu lestvice.
  • 10.09.2022 | Prva liga Telemach
    Gorica slavila pri sosedih
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 9. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Gorici z 1:3 (1:2).
  • 08.09.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Gorica
    Na Krasu bomo videli dvoboj dna lestvice. Kako se bo razpletel?
  • 06.07.2022 | Prva liga Telemach
    Tabor klonil v Ajdovščini, Gorica remizirala s Slaskom
    Sežanci so gostovali v Ajdovščini, kjer so se pomerili s tamkajšnjim drugoligašem Primorjem, ki je po golu v uvodu drugega polčasa vknjižil tesno zmago. Goričani so v Slovenskih Konjicah remizirali s Slaskom.
  • 22.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goričani zmagali v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 0:1 (0:0).
  • 21.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Tabor - Gorica
    Tabor je v Stožicah ponovil lanskoletni dosežek in si s prestižno zmago zagotovil obstanek. Kraševci bodo sezono sklenili s primorskim obračunom, v Sežano prihaja Gorica, ki se poslavlja od PLTS.

DELI NA