30.09.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Domžale

Prva liga Telemach, 12. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - DOMŽALE

2. oktober 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra
- pogoj PCT

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA:

Prepoved nastopa: Klemen Nemanič

Celjsko-sežanski obračun je bil med drugim zanimiv s trenerskega vidika. Dušan Kosič, strokovnjak, ki bo z zlatimi črkami za vedno zapisan v zgodovino štajerskega kluba, se je po več kot letu dni vrnil v knežje mesto. Tokrat kot nasprotnik, idejni vodja Kraševcev. Tekma je bila prelomna tudi za njegovega kolega na domači klopi: Simon Sešlar je taktirko v roke vzel sploh prvič. Menjava trenerja je vidno spodbodla razglašene grofe, a ne dovolj za kosanje s tokrat izredno razpoloženimi češnjicami. Te so v rokah že držale vse tri točke, nato pa se je zgodila končnica – Celjani so dvakrat zabili in iztržili remi. Kako se bo Tabor odzval na zapravljene tri točke?

Kdo je vroč?

Dino Stančič je po ponedeljkovem popoldnevu prvi strelec Prve lige Telemach. Izkušeni napadalec je v celjsko mrežo pospravil dve žogi, od »hat-tricka« pa ga je ločilo le nekaj centimetrov (veselje mu je pokvarila prečka). Prvič je bil natančen izdihljajih prvega polčasa, ko ga je s podajo iz kota našel Dominik Mihaljević. Drugemu Stančičevemu zadetku je botrovala slaba reakcija domače obrambe. Kako bo tokrat?

Ali ste vedeli?

V Sežani so pred tekmo z Domžalami navdušili s čudovito gesto. Celoten izkupiček od prodanih vstopnic bodo namenili svojemu nogometašu Mihi Hladu, ki okreva po težji poškodbi glave (maja jo je utrpel v prometni nesreči), zaradi katere je bil dva meseca v umetni komi, čaka pa ga še dolga in zahtevna rehabilitacija. Če se tekme ne morete udeležiti, lahko Mihi pomagate z nakupom virtualne vstopnice.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Tekma, ki smo jo v sredo spremljali na Obali, ni bila nič manj zanimiva in dinamična od tiste izpred tedna dni. Takrat so Domžalčani ob pomoči Maribora (rumeno-vijolična kombinacija le redko razočara nevtralne ljubitelje nogometa) poskrbeli za manjši nogometni spektakel. Končal se je z remijem, boljše volje pa so bili ravbarji, ki jim je v končnici uspelo izničiti visok zaostanek. No, tudi v Kopru so sladokusci prišli na svoj račun, a je bil Dejan Djuranović tokrat nekoliko manj zadovljen. S 4:2 so slavili domačini in se vrnili na vrh prvenstvene razpredelnice, rumena družina pa ostaja na neprijetnem osmem mestu. Bo tam tudi po dvanajstem krogu?

Kdo je vroč?

Iskrico upanja je kakšne četrt ure pred koncem zanetil Slobodan Vuk. Izkušeni napadalec in najboljši strelec v zgodovini domžalskega kluba je sredi prejšnjega tedna vpisal svoj dvestoti nastop med elito, ko mu je Dejan Djuranović v Stožicah namenil 9 minut, tokrat pa je vstopil že v 65. minuti. Zaupanje je poplačal z »golgeterskim« zadetkom: ostro žogo Ibričića je preusmeril ravno toliko, da se je znašla v domači mreži.

Ali ste vedeli?

Mladinska selekcija rumene družine je Slovenijo dostojno zastopala v prvem krogu mladinske lige prvakov. Pred lepo popolnjenimi tribunami športnega parka je bila z 1:2 slabša od Empolija, a je italijanske predstavnike dodobra namučila. Goste je sicer v vodstvo že v 8. minuti popeljal Emmanuel Ekong, izenačenje je sledilo še v prvem polčasu, pri strelu je bil Gašper Černe. Končni izid je postavil Tommaso Baldanzi.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.10.2021 | Prva liga Telemach
    Brez golov na primorskem
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane in Domžal so se v 12. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA