Pred tekmo: Tabor - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - DOMŽALE

26. februar 2020, ob 14.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev (povprečni obisk: 695 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov v predprodaji

TABOR

Prepoved nastopa: /

Slovenska nogometna javnost je nedeljski dvoboj novincev med elito pospremila z večjim zanimanjem kot sicer. Predvsem zaradi položaja na lestvici (razlika med osmim in devetim mestom je, kot vemo, razlika med varnostjo in cono izpada), pa tudi zaradi novega obraza na sežanski klopi. Mauro Camoranesi v svoji prvi tekmi v vlogi stratega ni niti razočaral niti navdušil. Češnje so bile do zadetka domačinov boljši tekmec, pred iztekom prvega polčasa so bile nagrajene z izenačenjem, a so Šiškarji v izdihljajih obračuna pičili še drugič. Časa za poravnavo izida je zmanjkalo, Bravo pa je vknjižil peto zmago v sezoni in se zavihtel na varno. Kraševci bodo jutri svojo kožo reševali proti nenavdušujočim Domžalčanom. Jim bo uspelo?

Kdo je vroč?

Šišensko obrambo je v 41. minuti naposled presekala odlična podaja Maria Babića, ki jo je izkoristil Rodrigue Bongongui in se še četrtič v sezoni vpisal med strelce. Učbeniško akcijo so Sežančani sicer izplejali že v 7. minuti, ko je Denis Kouao lepo zaposlil Dina Stančića, a 28-letnik ni bil dovolj zbran ob zaključku. Se bo vrzel, ki jo je v konici napada pustil Predrag Sikimić, vendarle izkazala za preveliko?

Ali ste vedeli?

Kraševcem je letos že uspelo presenetiti Domžalčane. Rumeni skalp so si priigrali v četrtem krogu in dodali svoj podpis pod črno serijo v kateri so se takrat nahajali ravbarji. Simona Rožmana in druščino so šokirali z dvema ekspresnima zadetkoma. V 10. minuti je gostujočo mrežo načel Antonio Azinović, delo pa je dokončal kdo drug kot Predrag Sikimić. Zadetek Tilna Klemenčiča v 75. minuti ni zadostoval za pozitiven rezultat in Tabor se je vselil pomembnih treh točk.

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Senijad Ibričić

Res je, da Mura velja za močnega in vedno neugodnega nasprotnika, a je bil tokratni poraz proti črno-belim privržence domžalskega kluba še posebej zabolel. Pred premorom je rumena družina po besedah stratega Andreja Razdrha “ujela nek niz”, končno se je zdelo, da je ob izteku jeseni le prišla streznitev in da bomo v nadaljevanju vendarle spremljali dobre stare Domžale. Ob Kamniški Bistrici so napovedovali boljšo pomlad, od besedam k dejanjem pa bi prešli z dobro predstavo na uvodnem srečanju z Muraši. V nedeljo smo nato videli vse prej kot to, Mura je v gostehl slavila z igralcem manj in v Domžalah se je prižgal rumeni alarm. Bodo ravbarji pravi obraz morda pokazali na Krasu?

Slobodan Vuk, napadalec NK Domžale: "Veseli nas, da je tekma s Taborom prišla tako hitro. V Sežani se bomo poskusili predstaviti v čim boljši luči. Vemo, da bo trda tekma, Sežančani so z novim trenerjem dobili italijanski, taktičen pridih."

Kdo je vroč?

Prvo pravo priložnost so Domžalčani vpisali že na začetku 14. minute. Slobodan Vuk se je po globinski podaji znašel iz oči v oči s soboškim čuvajem mreže, a zgrešil cilj. Izkušeni napadalec je s strelom “iz kolena” poskušal še v 59. minuti, a bil znova premalo natančen. Znižanja zaostanka so se domačini veselili šele v 77. minuti, ko je Arnel Jakupović s sijajno izvedenim prostim strelom zabil petič v sezoni in poskrbel za enega od trenutkov srečanja.

Ali ste vedeli?

Domžale so prav letos praznujejo 100. rojstni dan. Obletnico bodo ob Kamniški Bistrici obeležili z obiski bivših trenerjev, igralcev in funkcionarjev, ki so v zadnjem stoletju v klubu pustili viden pečat. Kot prva gosta projekta “100x hvala za naših 100 let” sta si tekmo z Muro ogledala dolgoletna trenerja Slaviša Stojanović in Filip Filipovski. Med polčasom sta obe legendi rumenega kluba nagovorili zbrane v Športnem parku, ob koncu pa prejeli simbolični plaketi.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani poraženi v Sežani
    Nogometaši CB 24 Tabora Sežane so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 2:1 (1:1).

DELI NA