10.12.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Celje

Prva liga Telemach, 20. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - CELJE

11. december 2021, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- mlajši od 12 let: 2 evra
- pogoj PCT

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA:

Prepoved nastopa: Ignacio Guerrico in Til Mavretič

Češnjicam že krepko teče voda v usta. Zadnjo zmago so vpisale pred skoraj tremi meseci, naslednjih sedem tekem pa izgubile. Oba niza so varovanci Dušana Kosiča podaljšali v Murski Soboti. Pretekli konec tedna se je na Fazaneriji resda končalo z minimalno zmago črno-belih, a rezultat ne priča o podobi obeh ekip. Aktualni prvaki bi lahko v kraško mrežo zlahka pospravili še žogo ali dve. Sežančani so se domov vrnili praznih rok, s 16 točkami pa so naposled zdrsnili na dno prvenstvene razpredelnice. Priložnosti za izboljšanje vtisa in nekoliko mirnejši premor ni več veliko: v soboto bo Kosič skušal prelisičiti zasedbo, ki jo pozna do obisti – na Kras prihaja Celje.

Kdo je vroč?

Sežanski strateg je tako v Kidričevem kot tudi v Murski Soboti v udarno enajsterico uvrstil Blaža Urha. Proti Aluminiju je osrednji branilec na igrišču ostal do zadnjega žvižga, prejšnji konec tedna je svoje mesto v 89. minuti prepustil Marku Seliškarju. Dvaindvajsetletnik, ki je na Kras poleti prišel iz Brežic, je za novi klub sicer debitiral že na prvi tekmi sezone. Kakšna bo njegova vloga tokrat?

Ali ste vedeli?

Če se dva rdeče-črna niza tudi po prejšnjem krogu nadaljujeta, se je v Prekmurju končal en črno-bel. Mura je namreč prekinila več kot leto dni dolg niz brez zmage proti sežanskemu tekmecu. Lanskega avgusta so na Fazaneriji s 3:0 zadnjič slavili aktualni prvaki, sledilo pa je pet srečanj, ki so se razpletla bolj po okusu Tabora: trikrat brez zmagovalca (0:0, 0:0 in 1:1), dvakrat s kraško zmago (3:1 in 0:3).

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

V zadnjem tednu so se Celjani pomerili najprej z Mariborom, nato pa še z Olimpijo. Obakrat smo se lahko nevtralni ljubitelji nogometa naslajali ob dinamični igri, v točkovnem smislu pa bo Simon Sešlar bolj zadovoljen z razpletom obračuna z Ljubljančani. Zmajem (v zeleno-belem dresu je zaigral tudi njegov sin Svit) se je celjski strateg po robu postavil z močno premešano, predvsem pa pomlajeno zasedbo. Ta se je pokazala v dobri luči: zmedla se ni niti po zaostanku tik pred odhodom na odmor. Grofi so že v drugi minuti nadaljevanja poravnali izid, ki se do konca srečanja ni več spremenil. Točka, torej, v soboto pa bodo Štajerci upali na vse tri.

Kdo je vroč?

Kot zapisano, Simon Sešlar je ob številnih odsotnostih moral rotirati: med vratnicama se je znova znašel Matjaž Rozman, v zvezni vrsti je po dolgem času priložnost dobil Matic Vrbanec. Na sredini igrišča se mu je pridružil Tamar Svetlin, strelec izenačujočega in edinega celjskega zadetka. Mladenič se je veselil v 47. minuti, potem ko je po levi strani stekla učbeniška akcija v režiji Jakobsena in Marandicija.

Ali ste vedeli?

Celjskim strelcem bo v Sežani lase sivil Jan Koprivec. Izkušeni čuvaj mreže na Kras prihaja po lepem jubileju: proti Muri je vpisal že svoj petdeseti nastop na prvoligaškem odru. Lani jih je v rdeče-črnem dresu zbral 31, letos pa je kot ena izmed dveh češnjic (družbo mu na vrhu lestvice nastopov dela Dino Stančič), ki še nista izpustili ligaškega srečanja, po 19 krogih pri številki – no, 19.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.12.2021 | Prva liga Telemach
    Tabor z zmago prekinil slabo serijo
    Nogometaši Tabora Sežane so v 20. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (1:1).

DELI NA