Pred tekmo: Tabor - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 15. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - CELJE

9. december 2020, ob 11.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za gledalce

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA:

Prepoved nastopa: /

Vreme je kar dvakrat zagodlo Sežancem, ki so po tekmi s Celjem ostali tudi brez spopada z Bravom. Bodo pa v sredo z enotedensko zamudo odigrali srečanje s Celjani in skušali prekiniti šest tekem dolgo serijo brez zmage. Kraševci so se zadnjič veselili konec oktobra, ko so na zelenici Stadiona Rajko Štolfa presenetili Olimpijo. Moštvo trenerja Gorana Stankovića je po zaslugi skromnejšega niza izgubilo stik z vrhom lestvice, ki so ga Sežanci zasedli prav po skalpu Ljubljančanov. Za rdeče-črne je bil na zadnji odigrani preizkušnji v Ljudskem vrtu usoden kazenski udarec v končnici srečanja, ki ga je suvereno izvedel Rok Kronaveter. Bodo pa skušali Kraševci v četrtek nadaljevati domačo serijo, saj na svoji zelenici še ne poznajo poraza. S petimi zmagami in dvema remijema so nabrali 17 točk. Kako uspešni bodo Celjani pri soočenju z zahtevnostjo gostovanja v Sežani?

Kdo je vroč?

Goran Stanković je pred tekmo z Mariborom malce premešal začetno enajsterico ter v ogenj poslal tudi tri sveže moči. Tekmo s Štajerci so pričeli Leon Sever, Toni Aliaj in Fahd Ndzengue. Prav slednji je bil predvsem v prvem polčasu med najaktivnejšimi nogometaši Tabora. Mladi Gabonec v letošnjem prvenstvu zbral štiri nastope, prav tolikokrat je nastopil tudi v drugem delu minule sezone. Dvajsetletnik je novembra debitiral tudi za člansko izbrano vrsto Gabona, v kvalifikacijskem dvoboju za Afriški pokal narodov proti Gambiji je igral od 77. minute.

Ali ste vedeli?

Sežanci po ničli v Mariboru še vedno čakajo na prvo gostujočo zmago. Kraševci so doslej gostovali že sedemkrat, neporaženi pa so ostali zgolj v Kidričevem. Oktobrska tekma v Celju se je razpletla v korist gostiteljev, Tabor pa je za nameček izgubil še pordečela Dominika Mihaljevića in Maria Zebića. Sežanska četa je v knežjem mestu pridelala polovico od štirih rdečih kartonov, rdeče-črni pa so tako že izenačili izkupiček izključitev iz minule sezone. Tabor je doslej nabral največ izključitev, to je štiri, z dejstvom, da so z enajsterico končali vse dosedanje tekme, pa se lahko pohvalijo pri Bravu in Gorici.

 

CELJE

Prepoved nastopa: Advan Kadušić

Nogometaši Celja so za razliko od Sežancev v minulem tednu oddelali vsaj polovico načrtovanega programa. Zelenico v mestu ob Savinji je prav tako prekrila bela odeja, a so delavci pravočasno poskrbeli za ureditev igrišča in ga pripravili za nedeljski spopad z Olimpijo. Ponovitev dvoboja iz končnice minulega prvenstva je znova postregla z delitvijo točk, remi pa so z mešanimi vtisi sprejeli tako Celjani kot Ljubljančani. Štajerci so bili večji del dvoboja podjetnejši tekmec, že v uvodu srečanja pa je Dušan Stojinović zatresel tudi okvir gola. Po ljubljanskem zadetku je pobudo Celja v končnici tekme kronal Mićo Kuzmanović in gostiteljem priigral zasluženo točko. Dušan Kosić je srečanje pospremil na domačem kavču, saj so v celjskem klubu dan pred tekmo potrdili, da se je, tako kot Roman Bezjak, okužil z virusom covid-19. Celjani bodo svojega stratega pogrešali tudi na Krasu, kjer so lani iztržili zmago in poraz. Kako uspešni bodo v sredo?  

Kdo je vroč?

Olimpija je v Celju zaigrala v nekoliko spremenjeni zasedbi, rošad pa ni manjkalo niti v domačem moštvu. Predvsem v napadu. Ob Romanu Bezjaku že nekaj časa manjka poškodovani Luka Kerin, ponujeno minutažo pa sta v nedeljo dobro izkoristila Mićo Kuzmanović in Jakob Novak. Izpostaviti pa velja še tokratnega aduta s klopi. Maj Rorič je po septembrski selitvi v knežje mesto vknjižil šele tretji nastop, a v četrt ure igre pustil pozitiven pečat. Dvajsetletni Kranjčan je poživil igro Celja in dokazal, da se je v milanskem Interju naučil veliko. 

Ali ste vedeli?

Dušan Kosiča v nedeljo ni bilo ob igrišču, ne bo ga niti v sredo, Ljubljančana pa je z navodili med tekmo zamenjal pomočnik Jasmin Jerić. Primorec je s svojo ekipo popeljal do pomembne točke, s katero so se Celjani pobrali po dveh porazih. Jerič se bo v sredo vrnil praktično domov, saj prihaja iz bližine Sežane. Nekdanji študent Fakultete za šport je bil v preteklosti član mladinskih selekcij Tabora, za seboj pa ima pri 32 letih tudi zanimivo trenersko pot. Pohvali se lahko z epizodo na Poljskem, med leti 2014 in 2018 pa je deloval tudi v Italiji, pri zamejskem klubu Kras iz Repna. Pred selitvijo v Celje je bil trener mlajših selekcij pri ljubljanskem Interblocku.

Tekst: PDo
Foto: m
24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Minimalna zmaga Tabora proti Celju
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v zaostali tekmi 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 1:0 (0:0).

DELI NA