Pred tekmo: Tabor - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - BRAVO

27. junij 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev (povprečni obisk: 604 gledalcev)

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev
- nakup možen zgolj v predprodaji: 10 evrov

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Na Krasu se bosta še zadnjič to sezono udarila letošnja novinca v Prvi ligi Telekom Slovenije. Tabor se je med nogometno elito vrnil po skoraj dveh desetletjih čakanja, Bravo pa se med prvoligaško druščino dokazuje prvič v svoji zgodovini. Sedem tekem pred koncem tekmovanja bolje kaže zasedbi iz prestolnici, a so žilavi Kraševci s sedmimi točkami manj prvi zasledovalci hita nadaljevanja sezone. Ljubljančani v letu 2020 še ne poznajo poraza, s točkovnim izkupičkom pa so lahko zadovoljni tudi v Sežani. Tabor je na devetih tekmah po zimskem premoru vknjižil štiri zmage, ob treh porazih pa je še dvakrat remiziral. Nazadnje v Celju, kjer so varovanci Maura Camoranesija povedli, a niso uspeli zadržati prednosti. Bodo v soboto ponovili jesensko vajo, ko so Bravo na domači zelenici ugnali s 3:1?

Kdo je vroč?

Medtem ko pri Bravu z zadetki blestita Roko Baturina in Aljoša Matko, Sežanci ne premorejo tako razigranih adutov. To je lahko tudi adut Maura Camoranesija, ki ima na voljo izjemno široko zasedbo. Argentinec italijanskih korenin to s pridom izkorišča, saj je praktično nemogoče vnaprej napovedati enajsterico, ki bo pričela naslednjo tekmo. Med redke stalnice spadata Mario Babić in Rodrigue Bongongui. Slednji je bil vpleten tudi v akcijo za zadetek v Celju, kjer je z natančno podajo našel iznajdljivega Marka Krivičiča.

Ali ste vedeli?

Že nekaj časa je jasno, da Tabor za razliko od krstne prvoligaške sezone ne bo zasedel zadnjega mesta na razpredelnice. Kraševci so v sezoni 2000/01, ko so prvič do lanskega preboja med prvoligaši tudi zadnjič igrali med elito, zbrali 28 točk. Sedem krogov pred koncem letošnjega prvenstva imajo na svojem računu že pet točk več, Marko Krivičić pa je v Celju izenačil tudi število doseženih zadetkov. Sežanci so jih doslej dosegli 34, toliko kot v že omenjeni sezoni, v knežjem mestu pa so izenačili še en statistični podatek iz leta 2001. Igralci Tabora so bili v letošnjem prvenstvu opozorjeni s 76 rumenimi kartoni, točno toliko so jih nabrali tudi pred 19 leti.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Martin Kramarič

Bravo se ne zaustavlja. Varovanci Dejana Grabića so v minulem tednu prišli do dveh odmevnih skalpov. Po “petardi” v mreži Olimpije so na kolena spravili tudi Sobočane, ki so bili ob Ljubljančanih prvi hit pokoronskega sporeda nogometaših preizkušenj. Rumeni na devetih tekmah po zimskem premoru še ne poznajo poraza, brez zmage pa so ostali na tekmah s Celjem in Aluminijem. Mlado moštvo Brava je dobilo zadnjih šest dvobojev, uspešen niz pa se je pričel prav s tekmo proti sobotnemu tekmecu. Izenačen obračun sta v korist ekipe iz prestolnice odločila izkušeni Luka Žinko in Roko Baturina, ki je z osmimi goli odkritje drugega dela sezone. Bo Bravo, ki je Tabor dvakrat ugnal na domači zelenici, uspešno serijo nadaljeval tudi na neugodnem gostovanju v Sežani?

Kdo je vroč?

Rumeni se bodo morali na Krasu znajti brez Martina Kramariča, ki je bil na zadnjih tekmah eden od motorjev ljubljanske igre. Vloga udarnih kladiv ljubljanskega napada pripada Baturini in Matku, vse bolje pa igra tudi Mustafa Nukić, ki je z 29 leti daleč najstarejši člen začetne enajserice Brava. Ljubljančan bo s svojimi izkušnjami pomembno orožje tudi v Sežani, opozoriti pa velja tudi na zadnjo vrsto Brava. Igor Vekić je na štirih tekmah nadaljevanja sezone klonil zgolj enkrat, zasluge za to pa si lahko lasti tudi Vanja Drkušić. Dolenjec je pred dnevi zaustavil tako napadalce Olimpije kot Mure.

Ali ste vedeli?

Drkušić se je Bravu pridružil pozimi, potem ko je nazadnje igral v Italiji. Nekdanji up Krke in Krškega je mladinski staž dokončal pri nizozemskem Heerenveenu, kjer sta igrala še dva nekdanja člana Brava, Aco Palamar in Andraž Mrkonja. Slednja se pri Bravu nista uspela prebiti do vidnejše vloge, bolje pa kaže postavnemu branilcu, ki z Davidom Brekalom sestavlja trenutno najmlajši obrambni dvojec Prve lige Telekom Slovenije. Kljub mladosti - Brekalo šteje 21 let, Drkušić je še leto mlajši - trenutno tvorita enega od najbolj čvrstih obrambnih dvojcev lige.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Brez golov v Sežani
    Nogometaši CB 24 Tabora Sežane in Brava so se v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA