Pred tekmo: Tabor - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - ALUMINIJ

30. november 2019, ob 13.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev (povprečni obisk: 783 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov v predprodaji

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA:

Prepoved nastopa: /

Nogometaši sežanskega Tabora so na nedeljski tekmi z Muro znova potrdili, da so na domači zelenici sila trd oreh. V Sežani so se zmage v prvi polovici prvenstva veselili zgolj zmaji in tokratni gostje iz Kidričevega, ki so bili na uvodni tekmi sezone boljši z 0:2. Kraševci so na devetih domačih tekmah iztržili pet zmag in dva remija, zadnjega so vknjižili prav v nedeljo, ko so Prekmurcem odščipnili pomembno točko, 18. v letošnji sezoni. “Češnje” so zadnji domači poraz zabeležile konec avgusta, četa trenerja Almirja Sulejmanovića pa bo skušala pozitivno serijo podaljšati vse do zimskega premora. Sežanci so s tekmo proti Muri zakorakali v serijo treh domačih preizkušenj, za konec jeseni v Sežano prihajajo še Celjani.

Kdo je vroč?

Predrag Sikimić se ob mladem Laciju, ki je mesto v zadnji vrsti Mure dobil po številnih poškodbah, ni pretirano naigral. Srb je bil kljub temu eden od osrednjih junakov remija, saj je sredi drugega polčasa uspešno izvedel strel z bele točke in na svoj račun vpisal 12. zadetek sezone. Prekršek za najstrožjo kazen je iztržil Rodrigue Bongongui, ki je bil tudi tokrat med najbolj aktivnimi možmi Almirja Sulejmanovića, tehnično odlično podkovani Francoz pa bo nevaren tudi v soboto.

Ali ste vedeli?

Tabor je v obračunu z Muro iztržil pozitiven izid, saj so Kraševci ostali neporaženi, so pa Sežanci iz šestega padli na sedmo mesto. Pred zasedbo Almirja Sulejmanovića so skočili Domžalčani, ki jih vodi prav nekdanji strateg Tabora  Andrej Razdrh. Tako Sulejamanović kot Razdrh se s Taborom še nista veselila gostujoče zmage, tako pa bo ostalo vse do pomladi. Sežanci so za zdaj edino gostujočo točko osvojili v Velenju, spopad z Rudarjem se je končal z rezultatom 2:2.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani se v soboto podajajo na zadnje gostovanje v letu 2020. Štajerci so v primerjavi s Taborom precej bolj raznoliki pri nabiranju točk, saj so s štirimi zmagami in dvema remijema tretje najbolj uspešno gostujoče moštvo lige. “Šumari” so še uspešnejši na domačem pragu, saj so minulo nedeljo doživeli sploh prvi poraz pred svojimi gledalci. Štajerski derbi Aluminija in Maribora je v Kidričevo privabil skoraj dvatisočglavo množico, zmage pa so se veselili gostje. Sosedski dvoboj z vijoličastimi bo skušal čimprej pozabiti Luka Janžekovič, ki se pri obeh golih Maribora ni proslavil z najboljšim posredovanjem. Otrok rdečih bo v soboto zagotovo želel pokazati, da je imel na zadnji tekmi zgolj slab dan, s soigralci pa bo skušal ohraniti stik z vrhom lestvice.

Kdo je vroč?

Mariborska obramba je v Kidričevem zaustavila v tem trenutku najnevarnejše orožje Aluminija. Mihael Klepač se je v spopad z Mariborom podal z odlično popotnico, saj je na petih tekmah dosegel prav toliko zadetkov, ob tem pa je osebno statistiko obogatil še s tremi asistencami. Produkt Osijeka, pri katerem pa nikoli ni dobil prave priložnosti, je od jesenskih odkritij Slobodana Gruborja, ki se lahko v napadu zanese na učinek treh rojakov. Ante Živković je, tako kot Klepač, pri petih zadetkih, še gol več je doslej zabil Nikola Leko.

Ali ste vedeli?

Aluminij je v letošnji sezoni trn v peti Mure, po željah Štajercev pa sta se razpletli tudi obe tekmi s Taborom. Sežanci v 180 minutah še niso našli poti do gola Kidričanov, s petimi zadetki pa so uspešnejši rdeči. Ob tem je zanimiv tudi podatek, da so tako Primorci kot Štajerci v prvi polovici prvenstva sila neuspešni s poskusi izven kazenskega prostora, saj je v mreži nasprotnika končal zgolj en tak poizkus enih in drugih.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Brez zmagovalca v Sežani
    Nogometaši CB 24 Tabora Sežane in Aluminija so se v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA