Pred tekmo: Rudar Velenje - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

25. september 2016, ob 16:55: RUDAR VELENJE - MARIBOR

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 580 gledalcev)

Neposredni prenos: Kanal A

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani po septembrskem reprezentančnem premoru ostajajo še brez zmage. Knapi, ki so se v državnem prvenstvu nazadnje konec avgusta veselili v Kidričevem, so po pokalnem slavju v Dekanih izgubili savinjsko-šaleški derbi s Celjem, remizirali z Radomljami, med tednom pa v izdihljajih srečanja izgubili v Krškem. Tako kot na prvi tekmi Rudarja in Krškega, ko sta se tekmeca razšla z neodločenim izidom, je bil za velenjskega prvoligaša usoden Filip Dangubić.  Boleč poraz v posavski prestolnici je zdaj že preteklost, pred varovanci trenerja Slobodana Krčmarevića nova zahtevna naloga, saj v Velenje prihajajo Mariborčani. V domačo zasedbo se po treh tekmah prepovedi igranja vrača John Mary, ki je skupaj z Dominikom Glavino prvi strelec moštva.

Kdo je vroč?

Vrnitve kamerunskega napadalca Johna Maryja se bo zagotovo razveselil tudi velenjski strateg Krčmarević, saj se je robustni nogometaš v uvodu letošnje sezone že izkazal kot močno orožje Rudarja. Čeprav je vse štiri zadetke dosegel v mrežo zadnjeuvrščenih ekip, je nekdanji član novosadske Vojvodine tudi na ostalih tekmah dokazal, da je s svojo močjo in hitrostjo neugoden nasprotnik za obrambne nogometaše nasprotnikov.

Ali ste vedeli?

Velenjčani so v Krškem vknjižili še peti poraz to sezono, točkovna ničla na zelenici stadiona Matije Gubca pa je imela tudi malce »jubilejnega« prizvoka. Krčani so namreč knapom zadali 300. poraz v prvoligaški konkurenci. Velenjčani so sicer v Prvi ligi Telekom Slovenije doslej odigrali že 739 tekem, ob 181 neodločenih izidih pa so se veselili še 258 zmag.

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Mariborčani so tudi v slovenski Istri podaljšali zmagovalno serijo. Štajerci so v Prvi ligi Telekom Slovenije vknjižili že četrto zmago v nizu, skupno so nanizali že šest zmag. Po Marwanu Kabhi, ki je v izdihljajih srečanja zadel za mariborsko zmago v Krškem, se je v vlogi osrednjega junaka znašel še Marcos Tavares. Mariborski kapetan je po lepi akciji Maribora zadel za gostujoče vodstvo z 1:2, ki so ga Milaničevi varovanci zadržali do zaključka dvoboja. Sedaj čaka Mariborčane še zadnje v nizu štirih zaporednih gostovanj. V 13-kratni državni prvaki so bili uspešni v Radomljah, Krškem in Kopru, zdaj je pred Tavaresem in soigralci še dvoboj v Velenju, kjer so vijolice v 34 tekmah vknjižile že 19 zmag.

Erik Janža, bočni branilec Maribora: »Ne vidim razloga, da se serija ne bi nadaljevala. Ujeli smo pravi ritem, ne čutimo utrujenosti, ob tem je v igri opazna tudi povečana mera samozavesti. Verjamem, da bomo proti Rudarju odigrali še eno dobro tekmo in prišli do novih treh točk.

Kdo je vroč?

Aleks Pihler spada v skupino poletnih novincev, s katerimi je mariborski športni direktor Zlatko Zahovič osvežil slačilnico Ljudskega vrta. Štajerec, ki je članski krst dočakal v Domžalah in se v minuli sezoni na prvoligaških zelenicah uveljavil v završkem dresu, se je pred letošnjo sezono vrnil v mariborsko zasedbo, saj je v vijoličastih vrstah preživel že dobršen del mladinske kariere. Član mlade reprezentance ni potreboval veliko časa za prilagajanje, z dobrimi predstavami pa si je hitro priigral tudi mesto v začetni enajsterici ter postal pomemben člen v fazi obrambe in napada.

Ali ste vedeli?

Maribor je v zadnjih tednih sestavil uspešno serijo rezultatov. Četa trenerja Darka Milaniča je od 25. avgusta, ko je v Ljudskem vrtu ugnala azerbajdžansko Qabalo, nanizala že šest zaporednih zmag, kar se je nazadnje zgodilo ob koncu sezone 2013/14, ko so Štajerci v serijo dodali ligaške zmage nad Koprom, Olimpijo, Krko, Celjem, Triglavom in Gorico.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Knapi zagrenili življenje Mariboru
    Nogometaši velenjskega Rudarja in Maribora so se v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA