Pred tekmo: Rudar Velenje - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

30. november 2016, ob 16:00: RUDAR VELENJE - KRŠKO

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 800 gledalcev)

Cena vstopnic:
- v predprodaji: 5 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani so se po skoraj štirih mesecih čakanja veselili druge zmage pred domačimi gledalci. Po 30. juliju, ko je John Mary v izdihljajih dvoboja z dvema zadetkoma  porazil Koper, so v Šaleški dolini, po tem ko so knapi ob trem remijih doživeli še tri domače poraze, padli Radomljani. Tako kot Koper, je tudi zadnjeuvrščeni prvoligaš padel po dveh golih v drugem polčasu, Dominik Glavina in Damir Grgić pa sta poskrbela, da se je Rudar vnovič prebil v zgornji dom prvenstva. Za nameček je velenjski stratega Slobodan Krčmarević dobil še potrditev o širini svoje zasedbe, saj sta pomembno vlogo pri zadetkih odigrala rezervista -  Bojan Vručina in Denis Grbić sta se znašla v vlogi asistentov. Si je dvojec s tem priigral tudi obilnejšo minutažo v dvoboju s Krškim, ki ga Rudar v prvoligaški konkurenci še ni premagal?

Slobodan Krčmarević, trener Rudarja: »Tri točke nam veliko pomenijo, zdaj spet igramo doma proti Krškemu, ki je naš velik dolžnik. Bili smo boljši na obeh tekmah, a osvojili samo točko. Pričakujem izjemno zanimivo tekmo!«

Kdo je vroč?

Dominik Glavina je v dvoboju z Radomljami prekinil dva posta, saj se je 288 minutah čakanja veselil še desetega zadetka v letošnji sezoni, s čimer se je še nekoliko oddaljil od zasledovalcev na ligaški lestvici strelcev. Vodilni strelec Prve lige Telekom Slovenije pa je v obračunu z Radomljami prekinil tudi strelski post Rudarja, ki je po zmagi v Novi Gorici dvoboja z Aluminijem in Celjem zaključil brez zadetkov.

Ali ste vedeli?

Krško je med deveterico letošnjih nasprotnikov Rudarja še edina ekipa, ki je knapi doslej še niso uspeli premagati. Velenjčani so tako kot z Radomljami in Aluminijem, tudi s Krškim odigrali šest medsebojnih srečanj, ki pa za zdaj še niso prinesla veselja. Kar štiri tekme so se zaključile brez zmagovalca, dvakrat so se veselili Posavci. Nazadnje sredi septembra, ko je Filip Dangubić v zaključnih minutah z lepim zadetkom dvoboj odločil v korist gostiteljev. Še precej bolj prelomna je bila zmaga z začetka letošnje sezone, saj so Krčani prav v Velenju veselili krstne prvoligaške gostujoče zmage. Medsebojne tekme Rudarja in Krškega doslej še niso ponudile več kot dveh zadetkov, bo v sredo kaj drugače?

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani so se z gostovanja v Mariboru znova vrnili brez točk. Oslabljena četa trenerja Tomaža Petroviča je bila na kolenih že v prvem polčasu, ki so ga Mariborčani dobili z rezultatom 4:0. Posavci so v Ljudskem vrtu zaigrali brez deseterice nogometašev, pred gostovanjem v Velenju pa se v moštvo vrača peterica posojenih nogometašev Maribora, med njimi tudi Martin Kramarič, Damjan Vuklišević in Robert Pušaver, ki so bili pomemben člen zasedbe, ki se je lahko pred gostovanjem v Ljudskem vrtu pohvalila s serijo petih tekem brez poraza. Krška posadka bo skušala visok poraz v štajerski prestolnici preboleti v Šaleški dolini, kjer bi bile točke izjemno dobrodošle tudi za zaključni dejanji jesenskega dela sezone, ko se bodo zeleni pomerili z Domžalčani in Ljubljančani.

Kdo je vroč?

Filip Dangubić je bil v sobotnem dvoboju z Mariborom najnevarnejši adut Krškega. Reški napadalec je ob koncu prvega polčasa pošteno ogrel tudi dlani Jasmina Handanovića, ki je nekdanjemu članu novomeške Krke z dobrim posredovanjem preprečil znižanje mariborske prednosti. Slabe izkušnje z Dangubićem imajo tudi Velenjčani, saj je bil prav prvi strelec Posavcev obakrat krvnik Rudarja. Na prvi letošnji tekmi je dosegel zadetek za izenačenje, še bolj boleč pa je bil gol na Gubcu, saj je v 86. minuti poskrbel za slavje gostiteljev.

Ali ste vedeli?

Krčani so v Mariboru zaigrali v močno spremenjeni zasedbi, ob deseterici manjkajočih nogometašev pa je krški stratega Tomaž Petrovič priložnost za debi ponudil kar trojici članov mladinskega moštva. Anže Kodelič je na položaju desnega bočnega branilca nadomestil Roberta Pušaverja, v zaključnih minutah pa sta igranje v Ljudskem vrtu okusila še dva člana generacije 1999, Ester Sokler in Jan Gorenc, medtem ko je še en predstavnik omenjene generacije, David Kovačič, vknjižil že tretji prvoligaški nastop.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krčani do točke v Velenju
    Nogometaši velenjskega Rudarja in Krškega so se v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:2).

DELI NA