Pred tekmo: Rudar Velenje - Kalcer Radomlje

Prva liga Telekom Slovenije, 36. krog

27. maj 2017, ob 16:55: RUDAR VELENJE - KALCER RADOMLJE

Stadion: Športni center Dravograd, kapaciteta 1.918 sedežev (povprečen obisk: 795 gledalcev)

Cena vstopnic:
- prost vstop

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Stjepan Babić in Darko Zec

Po Radomljah, Ptuju in Murski Soboti bo prvoligaški nogomet zavil tudi v Dravograd. Knapi, ki bo zadnjo tekmo sezone na Koroškem odigrali zaradi obnove velenjske atletske steze, bodo v tekmi z Radomljami potrjevali obstanek. Velenjčani so bili blizu potrditve nove prvoligaške sezone že pred tednom dni, saj so bili v savinjsko-šaleškem derbiju blizu zmage, po tem ko so večji del dvoboja odigrali zgolj z deseterico.  Darko Zec je namreč pordečel že v uvodu tekme, a so grofje gol Johna Maryja izničili šele v sodniškem dodatku in tako preprečili veselje gostov, ki z remijem še niso potrdili sedmega mesta. Ob Krčanih Rudar v zadnji tekmi sezone ogroža tudi deveti Aluminij, ki za Velenjčani zaostaja za dve točki, zato morajo varovanci Ramiza Smajlovića za kar se da miren zaključek tekme in sezone ugnati Radomlje.

Kdo je vroč?

Kdo si bo nadel krono najboljšega strelca? V najboljšem položaju, da zamenjata Roka Kronavetra, Jeana Philippa Mendyja in Andraža Šporarja, sta prav nogometaša velenjskega Rudarja. Dolgo je na vrhu ligaške razpredelnice Dominik Glavina, ki pa ga je v zadnjih štirih, treh krogih dohitel in v nedeljo tudi prehitel John Mary. Nigerijsko-kamerunski napadalec je z golom v celjski mreži svojega soigralca pustil za sabo, zato bo zanimivo videti, če bosta na Koroškem obračunala tudi za strelko krono.

Ali ste vedeli?

Velenjčani bodo zadnjo tekmo sezone odigrali brez Darka Zeca in Stjepana Babića, ki sta letošnjo tekmovalno sezono sklenila predčasno. Zec bo moral zaradi izključitve v sosedskem derbiju izpustiti tudi uvodno tekmo prihodnje sezone, medtem ko bo Babić izpustil zgolj tekmo z Radomljami. Starejši od bratov Babić – mlajši Mario se je od Rudarja poslovil poleti – bo zaradi prepovedi igranja izpustil že četrto tekmo sezone, saj je v tekmi s Celjem porumenel že desetič to sezono, s čimer je krog pred koncem sezone največkrat opominjani nogometaš Prve lige Telekom Slovenije.

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani se lahko v primeru najmanj ugodnega razpleta znajdejo na nehvaležnem devetem mestu, ki pelje v dodatne kvalifikacije za prvoligaški obstanek, že nekaj časa pa je jasno, da bodo sezono na repu lestvice sklenili Radomljani. Mlinarji se še drugič v treh sezonah poslavljajo od Prve lige Telekom Slovenije, jasno pa je tudi, a bo točkovni izkupiček slabši od krstne sezone, ko je prvoligaški novinec v žep pospravil 16 točk. Z remijem v soboški Fazaneriji, kjer so varovanci trenerja Adnana Zildžovića gostili državnega prvaka in z golom Marka Nunića tudi povedli, so Radomljani bero povečali na 12 točk, na Koroškem pa bodo Aljaž Ivačič in soigralci lovili drugo zmago sezone, prvo to pomlad. S kakšnim izkupičkom se bo radomeljska zasedba vrnila med drugoligaše?

Kdo je vroč?

Radomljam je za obstanek zmanjkalo precej točk, ob nekoliko bolj čvrsti obrambi pa so v prvoligašu iz domžalske občine pogrešali tudi razpoloženega strelca. Zdi se, da se bo z nazivom najboljšega klubskega strelca lahko pohvalil Marko Nunić, ki se je v soboški Fazaneriji razveselil šestega zadetka sezone, prvega v drugem delu prvenstva.  S tem je nekdanji up ljubljanske Olimpije presegel izkupiček lanske sezone, ko se je v dresu Gorice veselili petkrat, jeseni pa je prav v mrežo nekdanjega kluba pospravil dva zadetka.

Ali ste vedeli?

Radomljani so v letošnji sezoni na prvoligaških zelenicah uveljavili zajetno število nogometašev. Z najzajetnejšo minutažo se lahko pohvali Aljaž Ivačič, saj je vratar izpustil zgolj eno srečanje. To velja tudi za Luko Cerarja, ki je tako kot v krstni prvoligaški sezoni Radomelj tudi tokrat odigral pomembno vlogo, s 64 nastopi pa zasedba tudi prvo mesto na klubski prvoligaški lestvici. Ob kapetanu Igorju Barukčiću se lahko z zajetno minutažo pohvalita tudi branilca Tin Karamatić in Rok Jazbec, ki je bil del radomeljske zgodbe že v drugem delu sezone 2014/15, v soboto pa se lahko prebije na drugo mesto klubske prvoligaške lestvice, ki kaže minutažo nogometašev. Jazbec je namreč zbral 3.242 minut, Dušan Stoiljković pa 3.289.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar s točko zagotovil obstanek
    Nogometaši velenjskega Rudarja in Radomelj so se v 36. krogu 1. lige Telekom Slovenije razšli brez golov 0:0, s čimer so Velenjčani potrdili status prvoligašev.

DELI NA