Pred tekmo: Rudar Velenje - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

11. marec 2017, ob 16:00: RUDAR VELENJE - GORICA

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 687 gledalcev)

Cena vstopnic:
- v predprodaji: 5 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Anže Pišek in Jean Claude Billong

Velenjčani so v Stožicah vnovič potrdili, da jim gostovanja v Ljubljani izjemno ležijo. Rudar se je s 16. prvoligaškega gostovanja pri Olimpiji vrnil že s sedmo zmago, ravno tolikokrat pa so knapi prestolnico zapuščali tudi poraženi. Velenjski nogometaši so zmajem zadali še drugi zaporedni poraz, s tremi točkami pa so ostali v stiku s Celjem, Gorico in Koprom, ki imajo na svojem kontu 31 točk, dve več od Rudarja. Prav eden od konkurentov za izjemno zaželeno četrto mesto pa v soboto gostuje v Šaleški dolini, zeleno-črni se bodo pred domačim občinstvom udarili z Gorico, ki je konec avgusta z Velenja že odnesla vse tri točke, a so se knapi sinje-morim oddolžili na severu Primorske. V zanimivem drugem polčasu, ki je ponudil kar štiri zadetke, so varovanci zdajšnjega stratega Vanje Radinovića prišli do zmage s 3:1. Kakšen bo razplet 40. dvoboja Rudarja in Gorice na zelenici Stadiona ob jezeru?

Mateo Mužek, bočni branilec Rudarja: »V soboto nas čaka težka borba proti zelo dobri ekipi Gorice. So naš neposredni konkurent v borbi za mesta, ki vodijo v Evropo, z zmago pa bi jih prehiteli na lestvici. Svojo kvaliteto in moč smo pokazali proti aktualnemu prvaku Olimpiji in vsi, ki so tekmo spremljali, so to lahko videli. Vse navijače bi najlepše povabil, da v soboto pridejo na Stadion ob jezeru in nas podprejo v tej pomembni borbi.«

John Mary, napadalec Rudarja: »Obračam se na vse, ki imate radi Rudar. Prosim vas, pridite na tekmo. Vem, da vam vzame čas, da imate druge stvari… a vseeno vas prosim, da nam namenite 90 minut, da nas pridete gledati in da nas povzdignete. Razmislite, kaj smo mi brez vas. Z vašo podporo bomo dosegli velike reči. Spogledujemo se z mesti, ki vodijo v kvalifikacije za evropsko ligo, kar si seveda vsi želimo in tudi potrebujemo. Prav tako verjamem, da nas vsak izmed vas želi videti tam. Zato vas še enkrat pozivam. Pridite na sobotno tekmo, podprite nas, vlijte nam dodatne motivacije, tega ne delamo le zase, pač pa tudi za vas.«

Kdo je vroč?

Rudar je davek za zmago sredi Ljubljane plačal tudi v obliki prepovedi igranja za dva velenjska nogometaša. Anže Pišek in Jean Claude Billong sta odločila poletni dvoboj v Stožicah, tokrat pa sta v prestolnici še četrtič v sezoni videla rumeno opozorilo, zato bosta prisiljena izpustiti sobotni dvoboj. Bo pa lahko Radinović tudi v obračunu z Gorico računal na vse najmočnejše napadalne adute, med katerimi je v tekmi z Olimpijo izstopal Dominik Glavina. Hrvaški napadalec je na svoj račun dodal še dva zadetka, vrgel rokavico Luki Zahoviću, ki pa je po vzoru velenjskega napadalca prav tako dvakrat meril v polno in dvojec bo boj za prvo mesto ligaške lestvice strelcev nadaljeval tudi v 24. krogu.

Ali ste vedeli?

Jesenski učinek Dominika Glavine in Johna Maryja smo izpostavili že pred uvodnim krogom Prve lige Telekom Slovenije. Hrvaško-kamerunski dvojec je jeseni dosegel dve tretjini od skupno skupno 27 doseženih zadetkov, po dveh pomladanskih tekmah pa se je ta delež še izboljšal. Od 32 zadetkov sta jih Glavina in Mary namreč dosegla kar 22, ob tem pa ne čudi, da prav velenjska napadalca tvorita najučinkovitejšo navezo letošnje izvedbe Prve lige Telekom Slovenije. Primat prvih zasledovalcev so po odhodu Slobodana Vuka in Marka Alvirja prevzeli Mariborčani, Luka Zahović in Marcos Tavares sta na svoj račun dodala 19 zadetkov, s petimi goli manj pa sledi celjski par Dalibor Volaš – Lovre Čirjak.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Goriška zasedba je imela v primerjavi z Rudarjem dva dni manj časa za pripravo na gostovanje v Velenju. Obilno deževje je namreč tik pred uvodnim sodniškim žvižgom odneslo sobotni obračun z Mariborom. Torkove razmere so bile precej bolj prijazne nogometni igri, v soncu obsijani Novi Gorici pa je, podobno kot v ljubljanskih Stožicah, padlo šest zadetkov. Tako kot v Ljubljani, so se tudi na Primorskem veselili gostje, Goričani so morali kljub uvodnemu vodstvu priznati premoč Mariborčanom. Srebrničeva četa je tako izgubila prednost, ki jo je pred Celjem in Koprom ustvarila v uvodni pomladanski preizkušnji, ko so bili Miran Burgić in soigralci uspešni v Krškem. Zdaj goriško zasedbo, v katero se po prestani kazni prepovedi igranja vrača tudi Rok Grudina, čaka še drugo gostovanje, s katerega so se avgusta že vrnili s tremi točkami. Za slavje v Velenju sta konec avgusta zadela Dejan Žigon in Rifet Kapić, ki sta zaostanek preobrnila v vodstvo in končno zmago.

Miha Gregorič, bočni branilec Gorice: »Rezerve za napredek so povsod, tako da lahko s trdim delom napredujemo na vseh področjih igre. Pritiska za zdaj ni čutiti, verjamemo vase, bo pa potrebno garati na igrišču. Tega se zavedamo, zato gremo korak za korakom. Ekipo Rudarja poznamo, po zmagi v prestolnici so v naletu, zato bo potrebno odigrati pametno in zbrano. Nimamo se česa bati, gremo na zmago.«

Kdo je vroč?

Med tistimi, ki skušajo v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije slediti tempu vodilne dvojice na vrhu lestvice strelcev, je tudi Miran Burgić. Izkušeni napadalec je spomladi dosegel že tri zadetke, dva sicer z bele točke. Nekdanji reprezentant je v letošnji sezoni izvedel že sedem najstrožjih kazni, dve v torkovem obračunu z Mariborom. Prvo je izkoristil in v bero vpisal osmi zadetek, v drugo pa je njegovo namero prebral mariborski vratar Jasmin Handanović. Burgić, ki je gostujočim branilcem delal precej preglavic v skok igri, se je za zapravljeno vsaj deloma odkupil že nekaj minut kasneje, ko se je z devetim zadetkom v letošnjem prvenstvu izenačil z Johnom Maryjem in Daliborjem Volašem.

Ali ste vedeli?

Prvoligaši bodo s tekmami 24. kroga zaključili drugo tretjino prvenstvo in že prihodnji teden zakorakali v sklepno tretjino tekmovanja. Tako Gorica kot Rudar sta bila v prvi tretjini uspešnejša pri zbiranju točk, a imajo knapi priložnost, da s tretjo domačo zmago v zadnji tekmi druge tretjine tekmovanja izenačijo izkupiček uvodne tretjine. Le-ta je bila precej uspešnejša v Gorici, saj so Goričani v uvodnih 12 krogih nabrali kar 20 točk. Gledano zgolj drugo tretjino prvenstva so od Goričanov s petimi točkami skromnejši zgolj Radomljani. Najbolje sicer kaže Mariborčanom, ki so 24 točkam z uvoda sezone dodali še 28 novih točk.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudarju doma ne gre
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 1:3 (0:2).

DELI NA