Pred tekmo: Rudar Velenje - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

7. avgust 2016, ob 18:15: RUDAR VELENJE - DOMŽALE

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 450 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- sezonske vstopnice

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Tudi Velenjčani so se po tretjem krogu Prve lige Telekom Slovenije razveselili prve zmage v novi sezoni. Po remiju s Krškim in porazu v Ljudskem vrtu so varovanci trenerja Slobodana Krčmarevića v izdihljajih srečanja strli odpor Koprčanov in z igralcem več vknjižile prvi komplet treh točk. Osrednji junak knapov je bil nigerijsko-kamerunski napadalec John Mary, ki se je ob debiju v zeleno-črnem dresu razveselil dveh zadetkov. Rudar, ki je podaljšal sodelovanje z Damjanom Trifkovićem, v četrtem krogu čaka še tretja tekma pred domačimi gledalci, v Šaleški dolini bodo v nedeljskem večeru gostovali Domžalčani, ki so imeli v primerjavi z Velenjčani za pripravo na dvoboj precej manj časa, saj so se šele v petek pozno zvečer vrnili z gostovanja v angleški prestolnici.

Damjan Trifković, vezist Rudarja: »Pomembno je, da gremo iz tekme v tekmo in poizkušamo osvojiti kar se da veliko točk. Treniramo trdo in zavzeto, tako, da mislim, da je pred nami dobra sezona.«

Kdo je vroč?

John Mary je bil, kot že zapisano, osrednji junak sobotne zmage Velenjčanov. Robustni napadalec bo očitno močno orožje Rudarja, saj se je nekdanji član novosadske Vojvodine proslavil z dobro predstavo in še z nekaj nevarnimi poskusi. V preteklosti tudi član reprezentance Kameruna do 20 let se je pošteno razveselil dveh zadetkov, saj je zaigral prvič po skoraj letu in pol premora.

Ali ste vedeli?

Domžalčani in Velenjčani so stari znanci prvoligaških zelenic, na katerih so doslej odigrali že točno 50 tekem. Čeprav se lahko pri Rudarju pohvalijo z 21 zmagami, tremi več kot Domžalčani, pa so slednji v zadnjih medsebojnih tekmah precej uspešnejši. V zadnjih sedmih tekmah so knapi slavili zgolj enkrat, ob štirih remijih pa so se v taboru rumenih veselili še štirih zmag.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Za Domžalčani je nova izkušnja, ki bo nogometašem v spominu ostala še dolga leta. Četo trenerja Luke Elsnerja je doletela tudi čast, da so v sklopu tretjega kroga kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo odigrali otvoritveno tekmo na novem stadionu West Ham Uniteda. Londončani so dvoboj pred domačimi gledalci dobili z izidom 3:0 in tako nadoknadili zaostanek s prve tekme v Stožicah, kjer so se rumeni veselili zmage z 2:1. Po šestih tekmah na evropskih prizoriščih se lahko domžalska zasedba povsem osredotoči na domačo fronto. Domžale so po treh krogih Prve lige Telekom Slovenije še neporaženi, a so po uvodni zmagi v občinskem spopadu z Radomljami vknjižili dva remija. Po točki v Krškem so se rumeni v dvoboju z Mariborom vrnili po dveh zadetkih zaostanka in vknjižili še peto točko. Kakšna bo domžalska točkovna bera po gostovanju v Velenju?

Lucas Mario Horvat, vezist Domžal: »Ne bo težav z vrnitvijo v realnost. Kvalifikacije za evropska tekmovanja so čudovita izkušnja. Lahko bi trajala še dlje, ampak naleteli smo na realno močnejšega nasprotnika. Nekatere stvari v življenju imajo svoj konec, zato se je potrebno osredotočiti le v prihodnost in trdo delati.«

Luka Elsner, trener Domžal: »Vračamo se v lepo realnost. Sezona se nadaljuje in hitro moramo začeti nabirati točke, ki nam trenutno manjkajo na lestvici. Približati se moramo mestom, ki si jih želimo. Do konca avgusta bo seveda še veliko dogajanja okoli naših fantov in s tem se bomo morali soočiti. Izzivov nam ne sme manjkati in naredili bomo vse, da bi za nadaljevanje sezone ohranili izredno visoko motivirano ekipo.«

Kdo je vroč?

Domžalčani so zaradi evropskih preizkušenj v domačem prvenstvu igrali z močno prevetreno enajsterico. Elsner si je zaradi širokega kadra lahko privoščil precej rotacij, med tiste, ki so kljub temu odigrali večino tekem, pa lahko uvrstimo Jureta Balkovca. Belokranjec je po odhodu Dejana Trajkovskega ostal edini levi bočni branilec v klubu, kar pa je dolgoletni član rumenih dobro izkoristil. Minulo nedeljo se je proslavil z odlično izvedenim prostim strelom, vodstvo kluba pa ga je za nameček nagradilo še s podaljšanjem pogodbe.

Ali ste vedeli?

Matic Črnic se je pred dnevi, v prvi tekmi proti West Ham Unitedu, izkazal z dobro predstavo, ki jo je nadgradil z dvema doseženima zadetkoma. Mariborčan je bil med najvidnejšimi Domžalčani tudi v minuli sezoni, kar so znali nagraditi tudi soigralci, saj je članski reprezentant v glasovanju igralcev po tekmah Prve lige Telekom Slovenije prejel največ točk. Krilni nogometaš je laskavo priznanje, ki ga je prejel Morel, prevzel kar v Londonu.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani z zmago še naprej neporaženi
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:2 (0:1).

DELI NA