Pred tekmo: Rudar Velenje - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

17. maj 2017, ob 18:00: RUDAR VELENJE - ALUMINIJ

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 828 gledalcev)

Cena vstopnic:
- prost vstop

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani so si po porazu v Novi Gorici znova zapletli svoje življenje. Moštvo Vanje Radinovića po odmevnem skalpu Olimpije uspešne predstave ni uspelo ponoviti v dvoboju z Goričani, ki so gol za zmago z 2:1 zabili v času, ko je imel Rudar na igrišču že moža več. So pa bili za razliko od knapov uspešnejši Krčani in Kidričani, ki bodo v sredo naslednji gostje Rudarja. Aluminij bi se z zmago zavihtel na sedmo mesto, pred Velenjčani, s tremi točkami zaostanka pa lahko velenjsko zasedbo že po torkovem dvoboju z Radomljami ujame tudi deveto Krško. Za nogometaše v zeleno-črnem dvoboj z Aluminijem šteje dvojno, saj bi Dominik Glavina, John Mary in soigralci z morebitno zmago storili pomemben korak k zagotovitvi prvoligaške vozovnice za prihodnjo sezono.

Anže Malnar, vratar Rudarja: »V sredo boste videli borbenost, požrtvovalnost in ponos za grb, katerega nosimo.«

Kdo je vroč?

Rudar in Aluminij ima po treh medsebojnih tekmah povsem izenačen izkupiček. Ob remiju v Velenju sta se tekmi v Kidričevem zaključili z zmago ene in druge ekipe. Nazadnje so s 3:0 slavili Kidričani in tako Velenjčanom vrnili za jesenski poraz z enakim izidom. Konec avgusta je dvakrat v polno meril tudi John Mary, ki je s sobotnim zadetkom v mreži Gorice na vrhu ligaške lestvice strelcev ujel klubskega soigralca Dominika Glavina. Strelca 16 zadetkov sta pred zadnjimi tremi krogi tako v najboljšem položaju v lovu na strelsko krono, ki si jo je lani prvič nadel več kot zgolj en nogometaš.

Ali ste vedeli?

Pri velenjskem prvoligašu bodo pred zadnjo tekmo na domači zelenici na široko odprli svoja vrata, saj bodo vsem gledalcem omogočili brezplačen ogled srečanja z Aluminijem in prost vstop na tribuno. Obenem so knapi na tekmo povabili tudi okoliške rokometne, odbojkarske, košarkaške, nogometne in tudi hokejske klube. Mesto na tribuni Stadiona ob jezeru bodo tako zasedli tudi članice in člani ŽRK Velenje, RK Gorenje, OK Topolšica, ŽOK Kajuh Šoštanj, KK Elektra, NK Šmartno, NK Šoštanj, ND Mozirje, ND Polzela, HK Velenje in OD Velenje.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Lovro Bizjak

Kidričani so po petkovem slavju Krškega v Celju izgubili osmo mesto, a so se z nedeljskim presenečenjem v obračunu z Mariborom vrnili pred Krčane. V zgoščenem sporedu končnice Prve lige Telekom Slovenije ima zasedba trenerja Slobodana Gruborja priložnost, da z novo zmago skoči tudi na sedmo mesto, pred tokratne gostitelje Velenjčane. Knapi imajo pred Aluminijem dve točki prednosti, a tudi v taboru Aluminija še ne spijo mirno, saj tudi Krško ostaja tik za petami. Rdeči bodo nove točke lovili brez pomoči Lovra Bizjaka, ki je sedmim zadetkom dodal še sedmi rumeni karton. Šmarčan je zaradi prepovedi igranja izpustil že prvi spomladanski spopad Aluminija in Rudarja, ki so ga z zadetki Blaža Kramerja, Francesca Tahiraja in Žige Škofleka dobili Kidričani.

Vedran Mesec, vezist Aluminija: »Spet smo na osmem mestu, pričakuje se težka borba, saj imamo dokaj zahteven razpored. Igramo še z Rudarjem, Domžalami in Olimpijo. Ampak vse je mogoče, zmagali smo Maribor, zakaj ne bi premagali tudi njih.«

Kdo je vroč?

Slobodan Grubor je imel po dvoboju z Mariborom precej razlogov za zadovoljstvo. Med tistimi, ki so se ob skalpu državnega prvaka izkazali z dobro predstavo, je bil tudi Blaž Kramer. Celjan je s svojim dolgim korakom gostujoči obrambi povzročal precej preglavic, dobro predstavo pa je kronal s podajo in golom. Visokorasli napadalec spomladi igra v odlični formi, saj je pet od skupno šestih prvoligaških zadetkov dosegel v zadnjih devetih tekmah, ko je v statistiko dodal še dve asistenci, niz uspešnih predstav pa se je pričel prav v tekmi z Rudarjem.

Ali ste vedeli?

Ob jezeru se bosta pomerili ekipi, ki se lahko v letošnji sezoni pohvalita z dejstvom, da sta prava nočna mora za prvouvrščeni ekipi Prve lige Telekom Slovenije. Kidričani so namreč Mariboru odščipnili največ točk med deveterico prvoligašev in so prvaku zadali kar dva od štirih porazov, medtem ko so bili Velenjčani izjemno uspešni v obračunih z lanskoletnim prvakom. Knapi so Olimpijo kar trikrat položili na tla, ob domačem remiju pa so v štirih tekmah z zmaji osvojili kar deset točk. Kidričani so sedem od skupno 36 osvojili v sosedskih spopadih z Mariborčani.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar in Aluminij v boju za obstanek brez zmagovalca
    Nogometaši velenjskega Rudarja in Aluminija so se v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (2:2).

DELI NA