Pred tekmo: Rudar - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog

RUDAR VELENJE - TRIGLAV KRANJ

26. junij 2020, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečni obisk: 472 gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

RUDAR VELENJE

Prepoved nastopa: /

Prva liga Telekom Slovenije se nadaljuje s tekmami 30. kroga, ki ga bosta s petkovo tekmo v Šaleški dolini odprli zadnjeuvrščeni ekipi prvenstva. Rudar na štirih tekmah po vrnitvi na igrišča še ni osvojil točke, čeprav je četa, ki ji ob igrišču poveljuje Dominik Beršnjak, tudi v Mariboru pustila soliden pečat. To znova ni bilo dovolj niti za točko, kaj šele za prvo zmago sezone. Knapom se v petek ponuja nova priložnost, saj v obdobju po epidemiji koronavirusa ne blestijo niti Kranjčani. Gorenjci so po nizu brez zmage zdrsnili na deveto mesto, a imajo gromozanskih 18 točk prednosti pred knapi. Matematika je jasna. Če Velenjčani v petek ne bodo vknjižili zmage, bo njihova usoda dokončno zapečatena. Poraz ali remi bi pomenila, da je selitev v 2. SNL potrjena tudi v teoriji.

Kdo je vroč?

Velenjčani so imeli v Ljudskem vrtu precej nesreče. Mariborčani so povedli ob pomoči boginje Fortune, knapi pa so po domačem vodstvu odgovorili s tremi priložnostmi. Poskus Miča Kuzmanovića je zaustavil novi rekorder lige Jasmin Handanović, še bližje golu pa je bil Sanjin Lelić. Zimski prišlek med knape se je v prvem polčasu dvakrat znašel pred golom Maribora. Najprej je ob posredovanju Špira Peričića zgrešil vrata, drugi udarec pa je končal v vratnici. Sarajevčan je s svojo hitrostjo in agilnostjo neugoden nasprotnik za okornejše branilce, nekaj preglavic pa lahko povzroči tudi orlom.

Ali ste vedeli?

Beršnjak je v Ljudski vrt odpeljal tudi nekaj mladih nogometašev. Srečanje z aktualnim prvakom sta v začetni enajsterici pričela Adam Vošnjak in Sandro Jovanović, ki sta produkta velenjske šole. Vošnjak je v Rudarju zrasel z bratom dvojčkom  Amadejem, ki je bil letos posojen Rudarju, v prvoligaški konkurenci pa je debitiral že v lanski sezoni. Letos se je z 20 nastopi že povsem uveljavil, medtem ko si dve leti mlajši Jovanović utira pot v članskem nogometu. Sicer še mladinec je debitiral pod taktirko Beršnjaka, zaigral na vseh štirih tekmah in se v dvoboju z Domžalami vpisal tudi med strelce.

 

TRIGLAV

Prepoved nastopa: /

Tudi v taboru Triglava ne morejo biti zadovoljni z izplenom zadnjim preizkušenj. Orli še čakajo na prvo zmago po prekinitvi sezone, na štirih tekmah nadaljevanja prvenstva so vknjižili zgolj točko in zdrsnili na nehvaležno deveto mesto. Domžalčani so prav z zmago v Velenju splezali pred gorenjsko četo, ki ima tudi letos precej težav v fazi branjenja. Kranjska obrambna vrsta je dovolila največ zadetkov, Jalen Arko in Luka Čadež sta izza svojega hrbta pobrala 68 žog, eno več kot Velenjčani. Arko je, potem ko je trikrat pokleknil v spopadu z Mariborom, štirikrat klonil tudi na nedeljski tekmi z Aluminijem. Kidričani so bili precej boljši nasprotnik, kar so po zadnjem sodniškem žvižgu priznali tudi v domačem strokovnem štabu. Lahko orli znova poletijo že po petkovi tekmi v Velenju?

Vlado Šmit: "Znova moramo pridobiti samozavest. Nerazumljivo je, da se pojavi strah v zadnjih desetih, dvajsetih minutah tekem, saj fantje ne igrajo pod pritiskom. Navijači jih ne kličejo na zagovor, prav nasprotno, kljub porazu jih močno bodrijo in podpirajo."

Kdo je vroč?

Po nizu skromnejših predstav je težko iskati vročega posameznika. Je to lahko Luka Majcen? Hitri in borbeni Ljubljančan zadnjih treh tekem ni pričel v začetni enajsterici Triglava, vselej pa je v igro vstopil v nadaljevanju dvoboja. Z devetimi zadetki je še vedno najboljši strelec ekipe, pa čeprav je zadnji gol dosegel v 15. krogu prvenstva. Poleti je dvakrat zatresel mrežo Rudarja, Kranjčani pa so po njegovi zaslugi slavili s 3:2. S 3:0 se je končalo drugo srečanje v Kranju, septembrski dvoboj v Velenju pa ni postregel z zmagovalcem.

Ali ste vedeli?

Uveljavljanje domačih mladeničev je že nekaj časa uveljavljena praksa Triglava. Tekmo z Aluminijem je pričelo šest nogometašev, ki so zrasli v kranjski nogometni akademiji. Kasneje sta v igro vstopila še dva domača produkta, kljub porazu pa si bo srečanje s Kidričani dodobra zapomnil Albin Ahmetaj. Po stažu sicer še mladinec je debitiral v Prvi ligi Telekom Slovenije in tako zaokrožil uspešno sezono. Leta 2002 rojeni nogometaš je blestel v jesenskem delu mladinskega prvenstva, ko je na 11 tekmah zabil kar 12 zadetkov.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pomembna zmaga Triglava v Velenju
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v današnji tekmi 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije na domačem igrišču izgubili proti kranjskemu Triglavu z 0:1 (0:1).

DELI NA