Pred tekmo: Rudar - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

RUDAR VELENJE - TRIGLAV KRANJ

29. september 2019, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečni obisk: 1.017 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop

 

RUDAR VELENJE

Prepoved nastopa: /

V Ljudskem vrtu je v prešnjem krogu odjeknila petarda. Knapi so vnovič klonili, domov odšli praznih rok in še naprej ostajajo na dnu prvenstvene razpredelnice. Štiri točke po enajstih krogih so kajpada sila zaskrbljujoče, poleg tega si Rudar glede na predstave v zadnjih tednih težko obeta boljše čase. Nekaj upanja je velenjčanom sicer vlil presenetljivo dober drugi polčas na obračunu z Domžalami, a je bilo že čez nekaj dni jasno, da je šlo za muho enodnevnico - no, poldnevnico, prvih 45 minut je bilo navsezadnje znova katastrofalnih. Če tudi proti predzadnjemu Triglavu knapi ne pridejo do pozitivnega rezultata, bodo Nikola Jaroš in druščina z eno nogo (in s še čim) že v drugoligaškem tekmovanju ...

Kdo je vroč?

Zadnje štiri velenjske zadetke v vseh tekmovanjih sta "zakrivila" Damjan Trifković in Dominik Radić. Prvi je najprej s prostega strela ublažil visok poraz proti Bravu, nato pa na pokalnem obračunu z Olimpijo šokiral prestolnico in svojo ekipo popeljal v naslednji krog. Radić je z dvema goloma zablestel v zadnjih minutah tekme z Domžalami, a njegov prispevek ni bil dovolj za točko.

Ali ste vedeli?

Tokratna tekmeca sta v tretjem krogu Prve lige Telekom Slovenije prikazala sila zanimivo predstavo. Triglav je v Kranju povedel z dvema goloma Majcna, kljub temu da so knapi od 39. minute igrali z igralcem manj, pa je Velenjčanom prek Črnčiča in Tučića uspelo izenačiti. V 68. minuti je nato rdeče videl še Žiga Škoflek, deset minut kasneje je srečanje v korist domačih z evrogolom odločil David Tijanić.

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: /

Aluminij pred četrtkovim srečanjem nikakor ni bil tekmec, ki bi si ga Kranjčani želeli po šestih zaporednih porazih. Na koncu pa so izhod iz krize presenetljivo našli ravno proti Kidričanom. Z golom Majcna so Gorenjci po dvomesečni suši prišli do tretje zmage v sezoni in, pomembneje, treh točk, ki bodo v boju za obstanek še kako pomembne. Poleg rezultata je po dolgem času navdušila tudi kranjska igra. Zdi se, da je trenerska menjava dosegla svoj učinek, Triglavani so namreč prikazali obrambno predstavo, ki se je kosala (in na koncu prekosala) štajersko. Prav taktična disciplina je tisto, česar od kranjske čete v preteklosti nismo bili vajeni. Bodo uspeh uspeli nadgraditi proti zadnjeuvrščenemu Rudarju?

Kdo je vroč?

Kranjska obramba je po sedmih mesecih znova ostala nepremagana. Zasluge gre pripisati celotni zadnji vrsti, še posebej pa je izstopal Milan Milanović, ki si je z dobro predstavo prislužil tudi mesto v enajsterici kroga. Na drugi strani je v izdihljajih srečanja hladen ostal kapetan Majcen in svoji ekipi z enajstih metrov pristreljal zmago. Za izkušenega napadalca je bil to že peti zadetek v letošnji sezoni.

 Ali ste vedeli?

Kranjčani sodeč po posodobljenih podatkih CIES evropskega nogometnega observatorija spadajo med najmlajše ekipe ne le v Sloveniji, temveč tudi v Evropi. S povprečno starostjo 23,3 let so šesta najmlajša ekipa (glede na starost igralcev na igrišču v državnem prvenstvu od julija 2019) stare celine, na vidnejša mesta na lestvici sta se s povprečno starostjo 23,6 let uvrstila še Rudar in Celje.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi v dvoboju začelja
    Nogometaši velenjskega Rudarja in kranjskega Triglava so se v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA