Pred tekmo: Rudar - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog

RUDAR VELENJE - MURA

13. julij 2020, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečni obisk: 413 gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

RUDAR VELENJE

Prepoved nastopa: Leon Črnčič

Velenjsko čakanje na prvo zmago sezone se nadaljuje. Rudar je bil v ljubljanskih Stožicah nemočen, vprašanje o zmagovalcu je bilo odločeno že v prvem polčasu, ko so zmaji za hrbet Mateja Radana pospravili štiri žoge. V uvodu drugega polčasa se je mreža Rudarja tresla še petič, prav Radan pa je z nekaj obrambami - Romanu Bezjaku je zaustavil strel z bele točke - preprečil višji poraz knapov. Četa iz Šaleške doline tako ostaja pri desetih točkah, Damjana Trifkovića in soigralce pa v ponedeljek čaka nov zahteven nasprotnik. V Velenje prihaja soboška Mura, ki želi po pokalnem naslovu splezati na četrto mesto ligaške razpredelnice. Prekmurci so jeseni dobili obe tekmi, marčevski obračun v Fazaneriji pa se je končal z delitvijo točk. Kako bo v ponedeljek?

Kdo je vroč?

Velenjčani so si v prestolnici dovolili preveč napak v fazi obrambe, v napadu pa so bili premalo konkretni. To so nogometaši Olimpije znali izkoristiti in kaznovati, trenerski štab pa je ob stranski črti zgolj nemo opazoval nemoč svoje ekipe. Tudi najizkušenejšemu Damjanu Trifkoviću ni uspelo povezati ekipe, v Stožicah sta bila med najkativnejšimi knapi Mičo Kuzmanović, ki je poskušal v prvem polčasu, in Sanjin Lelić, ki je v igro vstopil v nadaljevanju tekme, a tudi on ni uspel resneje ogroziti gola Nejca Vidmarja.

Ali ste vedeli?

Ni skrivnost, da imajo knapi težave tako v fazi napada kot obrambe. Rudar je doslej prejel že 76 zadetkov, več so jih nasprotniku dovolili zgolj v sezoni 2005/06. Tedaj so se po 83 prejetih golih zadnjič poslovili od prvoligaške druščine, v omenjenem letu pa so imeli Velenjčani precejšnje težave tudi v fazi napada. V 36 krogih so dosegli vsega 28 golov, letos so vsaj za zdaj pri številki 27. Ob jezeru pogrešajo izrazitega strelca, naziv najučinkovitejšega knapa si s petimi zadetki delita Mičo Kuzmanović in Dominik Radić, ki z zlomljeno roko ne more pomagati soigralcem.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Sobočani so po treh zaporednih ligaških porazih znova razveselili svoje pristaše. Črno-beli so bili v domači Fazaneriji boljši od predzadnjega Triglava, z novim slavjem pa so se vnovič povsem približali Aluminiju. Peto in četrto ekipo prvenstva loči zgolj točka, boj je tako še povsem odprt. Ker se bo Mura v zadnjih štirih krogih težko prebila med vodilno trojico, četrto mesto ne bo prineslo evropske vozovnice, bo pa šlo za prestiž. Prekmurci bi s skokom pred Kidričane izenačili lanskoletno uvrstitev, ko je NŠ Mura prvič nastopala v prvoligaški eliti. Varovanci Anteja Šimundže se lahko pred Aluminij prebijejo že konec tedna, ko bodo Štajerci gostovali v Stožicah, Mura pa bo nove točke napadala v Velenju. Bodo črno-beli še tretič to sezono boljši od bodočega drugoligaša?

Kdo je vroč?

Ante Šimundža je pred tekmo s Triglavom pošteno premešal karte v začetni enajsterici in zadel v polno. Zmaga gostiteljev bi lahko bila še višja, a so bili v domačem taboru po tekmi najbolj veseli prekinitve negativnega niza. Pohvale za dobro predstavo si je po zadnjem sodniškem žvižgu zaslužil tudi Staniša Mandić, ki se je v sredo veselil prvenca v Prvi ligi Telekom Slovenije. Črnogorec je ob koncu prvega polčasa podal tudi za gol Luke Bobičanca, ki je z 12. golom sezone ujel Amadeja Marošo.

Ali ste vedeli?

Na sredini tekmi v Fazaneriji sta se merila kar dva svetovna prvaka. Filip Janković kot že omenjeni Staniša Mandić sta bila leta 2015 del srbske reprezentance do 20 let, ki je na Novi Zelandiji osvojila naslov svetovnih prvakov. Zdajšnji nogometaš Mure je imel na prvenstvu nekoliko vidnejšo vlogo, dosegel je dva gola. V Herceg Novem rojeni napadalec je zadel tudi v finalnem spopadu z Brazilci, mrežo Južnoameričanov pa je v polurnem podaljšku zatresel še en znanec slovenskih zelenic. Nemanja Maksimović je pred leti igral za Domžale, danes pa je član španskega Getafeja.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar brez zmage tudi po tekmi z Muro
    Nogometaši velenjskega Rudarja in Mure so se v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli brez zmagovalca z 0:0.
  • 04.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura ni uspela premagati Rudarja
    Nogometaši Mure in velenjskega Rudarja so se v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 02.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Rudar
    Rudar je pomlad odprl z dvema porazoma, knapi pa tudi v tretjem poizkusu niso prišli do krstne zmage sezone. Bodo pa po točki iz dvoboja proti Olimpiji skušali prekrižati načrte Sobočanom, ki iščejo priključek z vodilno četverico.
  • 27.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura s preobratom do zmage in drugega mesta
    Nogometaši Mure so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Velenju premagali Rudar z 2:1 (0:1).
  • 25.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Mura
    Razglašeni Velenjčani še naprej ostajajo prikovani na dno lestvice. Lahko presenetijo soboško četo, ki na Stadion Ob jezeru prihaja v vlogi izrazitega favorita?
  • 18.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura z zmago na drugo mesto
    Nogometaši Mure so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar z 2:0 (0:0).
  • 16.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Rudar
    Mura je v letošnjem prvenstvu še neporažena, naslednji izziv Prekmurcev pa bo velenjski Rudar. Knapi v PLTS še čakajo na prvo zmago, po podaljšku pa so se preko Brava prebili v drugi krog Pokala Slovenije. Kdo se bo veselil v Fazaneriji?
  • 03.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Rudar
    Mura ostaja v lovu na evropsko vozovnico, Prekmurci po točki iz Domžal gostijo Rudar, ki je z zmago v Krškem storil nov korak do obstanka. Prejšnji trije dvoboji so pripadli domačinu, kdo se bo veselil v nedeljo?
  • 10.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar ujel ritem in ugnal še Muro
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro z 1:0 (0:0).

DELI NA