Pred tekmo: Rudar - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 15. krog

RUDAR VELENJE - MURA

27. oktober 2019, ob 17:00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečni obisk: 657 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop

RUDAR

Prepoved nastopa: Leon Črnčič

Pol ducata. Toliko žog je Tomaž Stopajnik v Stožicah pobral iz svoje mreže. Olimpija bi pretekli konec tedna Rudarju lahko zabila še kakšnega več, a so se na srečo knapov zmaji po prvem polčasu nekoliko umirili. Štajerci so bili v prestolnici še bolj raztreseni kot ponavadi, da bo to še eno slabo popoldne za Velenjčane pa je bilo očitno že takoj na začetku. In res, po devetdesetih minutah in šestih prejetih golih se je Rudar še devetič v sezoni domov vrnil praznih rok. Zadnje mesto in izpad v drugo ligo se tako zdita vse bolj neizbežna, časa za odpravljanje napak pa zmanjkuje - v nedeljo na Stadion Ob jezeru prihaja Mura.

Kdo je vroč?

Knapi v soboto niso vpisali niti enega samega strela, podobno anemični so bili v fazi branjenja. Zadnji se je za Štajerce med strelce vpisal Elvedin Džinić, ki je bil učinkovit na pokalnem obračunu z Nafto. Za 34-letnika je bil to prvi zadetek v tej sezoni, tudi to pa na koncu ni bilo dovolj za pozitiven rezultat. Lendavčani so pred svojimi gledalci slavili z 2 proti 1 in poglobili velenjsko krizo.

Ali ste vedeli?

Velenjčani so s sobotnim debaklom vpisali najvišji poraz v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije. Tako visoko so v dosedanjem delu tekmovanja izgubili samo še Triglavani, ki jih je v sedmem krogu nadigralo Celje. Prvo mesto "all-time" lestvice po razliki v golih na eni tekmi sicer še naprej zasedata Olimpija in Jadran iz Dekanov. Zmaji so Primorcem 7. junija 1992 nasuli kar 12 golov.

MURA

Prepoved nastopa: /

Remi s Triglavom je bil za ekipo z ravnice precej grenko-sladek. V luči boja za vrh delitev točk z ekipo iz spodnjega dela lestvice ni in ne sme biti sprejemljiva, po drugi strani pa so se morali za pozitiven rezultat Muraši v Fazaneriji še kako potruditi. V soboto jim je dvakrat grozil celo poraz, a so z golom v sodnikovem dodatku le uspeli iztržiti točko. Ante Šimundža in druščina s takšnim izkupičkom dolgoročno seveda ne bodo zadovoljni, vtis bodo poskušali popraviti v Velenju. Za črno-bele proti povsem razglašenemu Rudarju v poštev pride le zmaga. Bodo tokrat izpolnili pričakovanja?

Kdo je vroč?

V 75. minuti je Matic Maruško v konico napada poslal dolgo podajo, ki je nekoliko presenetljivo presekala kranjsko obrambo in našla Žana Karničnika. Soboški branilec se je znašel iz oči v oči z gostujočim vratarjem, a nesebično podal do Mulića, ta pa ni imel težkega dela. Končni izid je z bele pike v sodnikovem dodatku postavil Amadej Maroša.

Ali ste vedeli?

Ekipa z ravnice v tej sezoni poleg ligaškega odkrito cilja tudi na pokalni uspeh. V osmini finala so brez večjih težav odpravili Triglavane, pred dnevi pa so jim jo zagodli Domžalčani. Ob Kamniški Bistrici so Prekmurci sicer povedli, a so ravbarji nato zrežirali preobrat. Črno-belim bosta v precejšnjo tolažbo dva gola v gosteh, ki utegneta odločati o potniku v polfinale. Povratna tekma bo na sporedu sredi prihodnjega tedna.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura s preobratom do zmage in drugega mesta
    Nogometaši Mure so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Velenju premagali Rudar z 2:1 (0:1).

DELI NA