Pred tekmo: Rudar - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

RUDAR VELENJE - MURA

10. marec 2019, ob 15.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 463 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop


 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Damjan Trifković

Velenjčani so neposrečeno pomladansko uverturo, ko so ob Kamniški Bistrici prejeli pol ducata golov, preboleli z izjemno pomembno zmago. Varovanci trenerja Marijana Pušnika so v Šaleški dolini dobili dvoboj dna lestvice s Krčani, ki ga je v korist Rudarja odločil Milan Tučić. Zeleno-črni so se s šesto zmago sezone oddaljili od zadnjih Posavcev, ki jim bežijo za šest točk. Naslednji tekmec Velenjčanov bo soboška Mura, ki se je v letošnji sezoni že nekajkrat dokazala kot strup za vodilna moštva lige. Prekmurci imajo več težav s tekmeci iz spodnje polovice lestvice, nenazadnje so praznih rok zapuščali tudi Velenje. Nogometaši Rudarja in Mure so avgusta poskrbeli za izjemno zanimiv spopad, ki so ga po dramatičnem zaključku in prekmurskem jurišu na domača vrata dobili knapi. Prekmurci so se dvakrat maščevali v Fazaneriji, tako v prvenstvu kot pokalnem tekmovanju, kdo pa bo uspešnejši v nedeljo?

Kdo je vroč?

Knapi so se po obračunu s Krškim razveselili minimalne, vendar izjemno pomembne zmage. Posavsko mrežo je zatresel Milan Tučić, veliko zaslug za zadetek, ki je prinesel tri točke, pa ima tudi Robert Pušaver. Nekdanji član Maribora je tekmo v Domžalah spremljal na klopi, Marijan Pušnik pa ga je pred spopadom s Krčani vrnil v začetno enajsterico. Bočni branilec je vknjižil četrto asistenco, s tem pa je na dobri poti do ponovitve dosežka iz minule sezone, ko je zbral sedem podaj.

Ali ste vedeli?

V začetno enajsterico Rudarja se po visokem porazu ob Kamniški Bistrici ni vrnil zgolj Robert Pušaver. Po neposrečenem prvoligaškem debiju Tomaža Stopajnika je prednost pred mladim vratarjem dobil precej izkušenejši Matej Radan. Mariborčan je na tekmi proti Krškemu vknjižil stoti nastop med najboljšimi slovenskimi klubi, otrok Ljudskega vrata pa je večino prvoligaških tekem odigral prav v dresu Rudarja. Osemindvajsetletni vratar je velenjsko mrežo čuval na 76 tekmah, 20-krat pa je zaklenil svoja vrata.

 

MURA:

Prepoved nastopa: Luka Šušnjara

Sobočani so nove žaromete krstili s točko v spopadu z Domžalčani. Prekmurci so, čeprav so se udarili z Mariborom in Domžalami, spomladi še neporaženi, uspešno serijo pa bodo skušali nadaljevati tudi v Velenju. Črno-beli na avgustovsko gostovanje v Šaleški dolini nimajo najlepših spominov, saj jih je slab začetek tekem stal vsaj točke, ki so jo varovanci Anteja Šimundže silovito napadli v drugem polčasu. Muraši so se bolje odrezali na domači zelenici, na kateri so jeseni Velenjčanom zadali dva poraza. Alen Kozar in soigralci so se preko Rudarja prebili v četrtfinale Pokala Slovenije, dobili pa so tudi ligaški obračun z zeleno-črnimi. Domača ekipa je povedla z golom Žana Karničnika, po hitrem izenačenju Milana Tučića pa je srečanje sredi drugega polčasa odločil Luka Šušnjara. Slednji bo, potem ko si je z nespametno potezo po koncu tekme z Domžalami prislužil četrti rumeni, izpustil gostovanje v Velenju.

Kdo je vroč?

Gostitelji bodo pogrešali izkušenega Damjana Trifkovića, gostje pa Luko Šušnjara. Kakšna bo usoda Luke Bobičanca? Privrženci Mure so zastrigli z ušesi, ko so izvedeli, da Medžimurca ni v kadru za tekmo z Domžalami, a naj bi šlo zgolj za lažjo poškodbo. Navijače črno-belih pa lahko veselijo dobre predstave Matke Obradovića, ki je na premierni tekmi pod soboškimi žarometi svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Četrtič v letošnjem prvenstvu.

Ali ste vedeli?

Pristaši edinega prekmurskega prvoligaša bodo v nedeljo v velikem številu »romali« tudi v Velenje, veliko pa se jih je minulo soboto zbralo tudi v Fazaneriji. Dvoboj Mure in Domžal je na tribunah spremljalo 4.000 gledalcev, Prekmurci pa so s številčnim obiskom poskrbeli, da se je Mura na razpredelnici obiska gledalcev povzpela na drugo mesto, pred Olimpijo. Enaindvajset tekem Mure si je doslej v živo ogledalo 62.900 ljudi, dva tisoč več kot srečanja Olimpije. Za zdaj nedosegljivi so Mariborčani, ki so na svoje preizkušnje zvabili že več kot 74 tisoč ljubiteljev nogometa.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar ujel ritem in ugnal še Muro
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro z 1:0 (0:0).

DELI NA