Pred tekmo: Rudar - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

RUDAR VELENJE - MARIBOR

4. december 2019, ob 17.55

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečni obisk: 589 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop

 

RUDAR VELENJE

Prepoved nastopa: /

Bo Rudar jesenski del Prve lige Telekom Slovenije sklenil brez zmage? Kakšen bo odziv Maribora po boleči zaušnici Triglava? To sta osrednji vprašanji pred spopadom knapov in vijolic v Šaleški dolini, ki bo pomemben za ene in druge. Velenjčani še vedno lovijo prvo ligaško zmago in so s sedmimi točkami priklenjeni na dno razpredelnice, za devetim Bravom pa zaostajajo devet točk. Varovanci Andreja Panadića so nazadnje izgubili ob Kamniški Bistrici, kjer so se po golu Lea Ejupa vrnili v igro, vendar to kljub vsemu ni bilo dovolj vsaj za točko. Domžalčani so pred tem dvakrat kaznovali nezbranost obrambe, ki je doslej prejela 48 golov, kar je daleč največ v prvenstvu. Bo velenjski zid trdnejši v sredo?

Kdo je vroč?

Andrej Panadić se je v Domžalah odločil za menjavo med vratnicama. Mladi Tomaž Stopajnik je mesto v golu prepustil izkušenemu Mateju Radanu, ki je odigral šele tretjo ligaško tekmo sezone. Otrok Maribora se je izkazal z nekaj posredovanji, zagotovo pa mu tudi v sredo, ko v Šaleško dolino prihaja njegov klub, ne bo manjkalo motiva. Bo Hrvat na klopi Rudarja tudi tokrat dal prednost izkušnjam?

Ali ste vedeli?

Velenjčani so se zadnje ligaške zmage veselili v predzadnjem krogu prejšnjega prvenstva, ko so bili z zadetkoma Milana Tučića uspešni v Celju. Knapi so s porazom v Domžalah še 19. to sezono ostali brez zmage, s tem pa so presegli neslavni dosežek Radomljanov, ki so leta 2016 na prvo slavje čakali do 19. kroga sezone. Na neslavni lestvici sta pred Rudarjem le še dva kluba. Beltinčani so v sezoni 1999/00 prvo tekmo dobili v 21. krogu, Dekančani pa so sezono 1994/95 sklenili brez enega samega kompleta točk.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Martin Milec

Maribor je s porazom proti Triglavu ostal brez možnosti, da bi pomlad dočakal na prvem mestu. Nov spodrsljaj Štajercev je v nedeljo izkoristila Olimpija, ki je s tesno zmago na mestnem derbiju z Bravom prednost povečala na pet točk in si zagotovila naslov jesenskega prvaka. Vijoličasti so šli v dvoboj z Gorenjci  brez Roka Kronavetra in Jasmina Handanovića, ki je z vrnitvijo v gol dvignil samozavest obrambni vrsti, kljub temu pa je slavje Triglava veliko presenečenje. Kranjčani so še drugič letos utišali Ljudski vrt in predvsem v Mariboru postali prava nočna mora vijolic. Mariborčanom tudi zato v Velenju ne bi smelo manjkati motiva, v sredo bo za aktualnega prvaka štela zgolj zmaga.

Nemanja Mitrović, branilec Maribora: "Moramo stopiti skupaj, dvigniti glave. Treba se bo popolnoma zbrati, odmisliti sobotno dogajanje. Rudar se bori za obstanek, zavedamo se, da nas čaka nova zahtevna tekma. Toda storiti moramo vse, da popravimo vtis, z zmago zaključimo ta jesenski del in se potem z novo energijo vrnemo na začetek zimskih priprav."

Kdo je vroč?

Ekipa Darka Milaniča si je predvsem v drugem polčasu pripravila veliko priložnosti, a so prav vse ostale neizkoriščene. Maribor, ki je lovil peto zaporedno zmago, je tretjič to jesen streljal s praznimi naboji. Neuspešni so bili tudi poskusi Rudija Požega Vancaša, ki mu je živce paral Jalen Arko, Belokranjec v vijoličastem pa je bil septembra eden od junakov mariborske zmage nad Rudarjem.

Ali ste vedeli?

Požeg Vancaš je tekmo s Triglavom sklenil predčasno, saj ga je v končnici tekme obšla slabost. Nekdanji nogometaš Domžal in Celja je nenadoma obležal na tleh, Ljudski vrt pa je nemo opazoval dogajanje na zelenici. Slabost je bila posledica udarjanje žoge z atraktivnim poskusom, po vračanju z nasprotne polovice igrišča pa je ostal brez sape in za trenutek tudi brez zavesti. Po hitrem posredovanju zdravniške službe je odšel z igrišča, ob boljšem počutju pa po tekmi ni potreboval dodatne zdravniške oskrbe, noč je prestal mirno in brez dodatnih zapletov.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.12.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar odščipnil točko Mariboru
    Nogometaši velenjskega Rudarja in Maribora so se v 20. in zadnjem jesenskem krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA