Pred tekmo: Rudar - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

RUDAR VELENJE - GORICA

30. marec 2019, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 495 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop


 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: David Arap

Zadnja marčevska sobota ponuja tri prvoligaške spopade, zadnji bo odigran v Velenju. Knapi se bodo prvič predstavili pod taktirko Almirja Sulejmanovića, Goričani bodo v Šaleški dolini potrjevali skalp Domžal. Velenjčani bodo pred svojimi gledalci iskali maščevanje za avgustovski poraz na tekmi z Gorico, ki je v Velenju slavila z goloma Žige Lipuščka in Nika Jermola. Ob tem se bodo nogometaši Rudarja pobirali tudi po visokem porazu v Kidričevem, kjer so jim rdeči nasuli kar štiri zadetke in trenerja Marijana Pušnika prisilili v slovo. Dravograjčan bo poslej opravljal zgolj naloge športnega direktorja, na njegovo mesto pa začasno prihaja dosedanji pomočnik Almir Sulejmanović, sicer dolgoletni nogometaš Rudarja. Bo nekdanji branilec svoj klub popeljal v mirnejše vode? Rudar trenutno zaseda deveto mesto.

Leon Črnčič, vezist Rudarja: »V soboto v Velenje prihaja Gorica. Dobro smo pripravljeni na nasprotnika in storili bomo vse, da tri točke ostanejo doma. Igrati moramo s srcem za Rudar, saj lahko samo s pravim odnosom dosežemo želen rezultat. V reprezentančnem premoru smo dobili novega trenerja, tako da imamo razlogov za dokazovanje in borbo več kot dovolj.«

Kdo je vroč?

Sulejmanović spada med ikone velenjskega kluba, saj je za Rudar odigral 163 prvoligaških srečanj, kar ga uvršča sedmo mesto večne klubske lestvice. Bo Pušnikov naslednik posegel po večjih reformah? Dosedanji pomočnik nima veliko manevrskega prostora za eksperimente, saj je osrednja želja vodstva kluba povezana s čimprejšnjo zagotovitvijo obstanka v prvoligaški konkurenci. Rudar ima pred zadnjim Krškim varno zalogo osmih točk, a tudi deveto mesto ob ambicioznih drugoligaših ne prinaša povsem mirnega spanca. Lahko Rudarju mirnejšo pomlad zagotovi Milan Tučić, s šestimi goli prvi strelec ekipe?

Ali ste vedeli?

Velenjčani bodo v soboto prvič zaigrali pod vodstvom Almirja Sulejmanovića, Rudar pa je med reprezentančnim premorom dobil tudi novega predsednika. Vlogo prvega moža kluba je prevzel Peter Dermol, sicer podžupan velenjske občine in nekdaj prvo ime Termoelektrarne Šoštanj. Dosedanji predsednik Simon Dobaj ostaja v upravnem odboru kluba, ki ga sestavljajo še Robert Doler, Andrej Markus, Žiga Brodnik, Viki Hrast in Zdravka Vasiljević Rudonić.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Žiga Lipušček

Goričani so v obračunu z Domžalčani, zadnjem pred reprezentančnim premorom, prekinili serijo šestih porazov in po desetih tekmah neuspelih poskusov vknjižili prvo zmago. Nermin Bašić se je v četrtem poizkusu razveselil prvih točk na klopi Gorice in privržencem Gorice ponudil nekaj razlogov za zadovoljstvo. Na severu Primorske po nizu skromnih rezultatov zagotovo niso zadovoljni s trenutnim položajem, saj jim na lestvici v hrbet gledajo zgolj Krčani, Velenjčani in Kranjčani. Deveti Rudar za Gorico zaostaja zgolj za točko, zato bo zmaga štela dvojno za oba tekmeca. Sinje-modri bi z novim kompletom točk vsaj za nekaj dni pobegnili pred nevarno cono in znova lažje zadihali, kar bo pri mladi ekipi ključnega pomena. Se bodo Goričani po pomembni zmagi sprostili in zaigrali kot so v uvodu sezone?

Grega Sorčan, vratar Gorice: »V Velenje odhajamo po zmago. Na tekmi z Domžalami smo dosegli želeno, v soboto pa moramo to še dodatno nadgraditi. Prepričan sem, da je ekipa tega sposobna, zato se v soboto nadejam treh točk.«

Kdo je vroč?

Nermin Bašić bo v Velenju pogrešal kapetana Žigo Lipuščka, ki mora počivati po četrtem rumenem kartonu. Bosansko-hercegovski strokovnjak bo pomembno vrzel v obrambi morda zakrpal z Alenom Joganom, ki se je po poškodbi vrnil na igrišča. Bivšega stratega Radomelj lahko veseli dobra forma Etiena Velikonje. Šempetrčan se je v uvodu nadaljevanja sezone že izkazal kot izredno koristna pridobitev Gorice, kar potrjuje tudi statistika. Velikonja je spomladi dosegel tri od skupno sedmih zadetkov, v spopadu z Domžalčani pa je podal za izenačujoči zadetek Semirja Smajlagića.

Ali ste vedeli?

Ne le Žiga Lipušček, v Velenju bo manjkal tudi Andrej Kotnik. Iz Nove Gorice so pred dnevi sporočili, da je Izolan že odigral zadnjo tekmo v modro-belem dresu, saj so na željo igralca sklenili sporazum o prekinitvi sodelovanja. Nogometaš sredine igrišča se je v Gorico preselil na začetku sezone 2015/2016, bil kasneje posojen v italijanski Crotone in špansko Formentero, pred začetkom aktualne sezone pa se je vrnil na Primorsko. Kotnik je za štirikratne državne prvake zbral 62 nastopov in zabil osem zadetkov.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica iz Velenja odnaša točko
    Nogometaši velenjskega Rudarja in Gorice so se v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1).

DELI NA