Pred tekmo: Rudar - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

RUDAR VELENJE - DOMŽALE

27. april 2019, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 467 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop


 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Leon Črnčič in Robert Pušaver

Prvoligaši bodo april sklenili s tekmami 29. kroga, s katerim se pričenja peklenski zaključek Prve lige Telekom Slovenije. Klube v 29 dneh čaka kar osem preizkušenj, uvodno dejanje pa bo odigrano v Šaleški dolini. Rudar po porazu v Ljudskem vrtu gosti Domžale, ki se želijo utrditi na tretjem mestu. Osmi Velenjčani se krčevito borijo za mesta, ki prinašajo vstopnico za novo prvoligaško sezono, slab mesec pred koncem sezone pa imajo tri točke naskoka pred deveto Gorico. Tako kot boj za evropske vozovnice, bo tudi obračun za obstanek v prvoligaški konkurenci izredno zanimiv. Krčani so se vključili v boj za deveto mesto, blizu skupaj pa so Gorica, Rudar in Triglav. Goričane konec tedna čaka dvoboj s Celjem, Kranjčani bodo gostovali v Kidričevem, Krčani pa v nedeljo odhajajo v Ljubljano. Kdo bo peklenski spored odprl z najboljšim izhodiščem?

Kdo je vroč?

Nogometaši Rudarja so v Ljudskem vrtu ostali brez točk, potem ko so že sredi prvega polčasa izgubili Roberta Pušaverja. Almir Sulejmanović je za tekmo z Domžalami izgubil še Leona Črnčiča, ki je v zadnjem obdobju nanizal nekaj dobrih predstav. V štajerski prestolnici je nase opozoril tudi Dominik Radić, ki je prekinil strelski post in se veselil prvega gola v nadaljevanju prvenstva. Hrvat je s štirimi zadetki eden od velenjskih dolžnikov, saj si je z desetimi goli v lanski sezoni postavil precej višjo letvico.

Ali ste vedeli?

Kot že zapisano, bodo prvoligaši za osem zaključnih krogov letošnjega prvenstva potrebovali zgolj dobre štiri tedne. Že preprost izračun pove, da bodo prvoligaške zelenice zasedene tudi med tednom, takšni krogi bodo kar trije. Prvi že med prvomajskimi prazniki, ko bodo odigrane tekme 30. kroga, med tednom pa bosta na sporedu tudi 33. in 35. krog Prve lige Telekom Slovenije. Pri tako zgoščenem sporedu bo izredno pomembna tudi širina kadra in pravilna rotacija nogometašev.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Nermin Hodžić

Prihajajoči dnevi bodo izredno pomembni tudi za Domžalčane, ki se s Celjem, Muro in Aluminijem borijo za mesta, ki peljejo v kvalifikacije UEFA Evropske lige. Po povratnim polfinalnih tekmah Pokala Slovenije in glede na prednost Olimpije je jasno, da bosta četverici pripadli dve vozovnici, v Evropo bo tako peljalo tudi četrto mesto. Kljub temu so Domžalčani že večkrat poudarili, da želijo prvenstvo skleniti na tretjem mestu, za Mariborom in Olimpijo, nov korak do cilja pa lahko storijo tudi v Velenju. Domžalčani so se jeseni tam že pošteno opekli, saj so se po preobratu v drugem polčasu veselili knapi. Rumeni so zasedbi Rudarja vrnili v začetku nadaljevanja prvenstva, ko se Marijanu Pušniku ni posrečila poteza z mladim Tomažem Stopajnikom med vratnicama. Velenjčani so se domov vrnili s pol ducata zadetkov v svoji mreži, v Domžalah pa so se veselili ene od 12 zmag.

Slobodan Vuk, napadalec Domžal: »Začenja se obdobje zgoščenega ritma tekem, kar je vsekakor dobrodošlo. Več tekem ko igraš, bolj si utečen in uigran. Hkrati se tekme odvijajo zelo hitro in je več možnosti za dokazovanje na igrišču, kar je vedno dobrodošlo. Ne skrbi me fizična pripravljenost, saj sem prepričan, da smo dobro pripravljeni. Zavedamo se, da bo ritem naporen, vendar v zadnjih osem prvoligaških srečanj vstopamo izjemno motivirani. Na zadnjih tekmah smo igrali dobro in tako bo potrebno nadaljevati v preostanku sezone. Boj za tretje mesto se zaostruje, da pa bi izpolnili zadani cilj, bo vsekakor potrebno nadaljevati z igro, ki se je v preteklosti že izkazala za uspešno. Prepričan sem, da bomo vsi dali vse od sebe in se na koncu kot ekipa veselili uspeha.«

Kdo je vroč?

»Ravbarji« so se z zahtevnega gostovanja v Krškem vrnili s tremi točkami. Posavci so se znova izkazali za trd oreh, osrednji junak domžalske zmage pa je bil Amedej Vetrih. Primorec v nadaljevanju sezone niza dobre predstave, nenazadnje je bil med najbolj vidnimi Domžalčani že v Ljudskem vrtu, na krškem Gubcu pa je zablestel z golom in podajo. Nekdanjemu nogometašu Gorice po jeseni, ko zaradi prepovedi s strani antidopinške organizacije ni veliko igral, ne manjka motiva, med najpomembnejši akterji rumenih pa bo tudi v Velenju.

Ali ste vedeli?

Med pomembna orožja Domžal spada tudi Gaber Dobrovoljc. Šestindvajsetletni Domžalčan je nogometaš z najdaljšim stažem v domžalski slačilnici, v rumenem dresu pa je doslej odigral že 161 prvoligaških tekem. Pred osrednjim branilcem najdemo zgolj štiri bivše člane kluba, Darka Zeca, Nejca Vidmarja, Juninha in Luko Elsnerja. Dobrovoljca na klubski lestvici minutaže najdemo še nekoliko višje, po tekmi v Krškem se je namreč povzpel na tretje mesto. S skupno 13.722 prvoligaškimi minutami je presegel dosežek že omenjenega Juninha.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar klonil proti Domžalam
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v tekmi 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:2 (1:0).

DELI NA