Pred tekmo: Rudar - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 26. krog

RUDAR VELENJE - CELJE

10. april 2019, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 472 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Marko Ćosić

April in maj prvoligašem ne ponujata veliko časa za oddih. Prva liga Telekom Slovenije se nadaljuje s tekmami 26. kroga, ki bosta s sosedskim dvobojem odprla Rudar in Celje. Na lestvici bolje kaže grofom, Velenjčani  pa se v lokalni spopad podajajo hrabrejši za odmevno točko v ljubljanskih Stožicah.  Knapi so se v prestolnici izkopali iz rezultatskega zaostanka ter na krilih trikratnega strelca Milana Tučića odščipnili točko gostiteljem, ki so po vodstvu z 2:0 počasi že slavili novo zmago. Čeprav velenjska četa vnovič ni blestela pri obrambnih zadolžitvah, se je šaleški zasedbi odprlo tudi v napadu, saj so četrtič to sezono dosegli več kot dva gola. Rudar je s 26. točko ujel osmo Gorico, z dvema točkama več je blizu tudi Triglav. V naslednjih tednih se obeta pester boj za izognitev igranju v dodatnih kvalifikacija. Komu ne bo uspelo?

Kdo je vroč?

Ni dvoma o tem, kdo je bil osrednji junak 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Milan Tučić se je v rodnem mestu veselil krstnega »hat-tricka« v prvoligaški konkurenci. Visokorasli napadalec je navdušil predvsem s prvim in tretji zadetkom, prvi je namreč močno spominjal na poteze Zlatana Ibrahimovića. Ljubljančan se je s strelskim trojčkom močno povzpel na ligaški lestvici strelcev, s skupno devetimi zadetki si deli osmo mesto. Pred najboljšim strelcem se nahajajo Vombergar, Mlakar, Zahović, Sirk, Majcen, Kronaveter in Požeg Vancaš.

Ali ste vedeli?

Tučić je z nedeljsko predstavo v Stožicah nase opozoril širšo nogometno javnost, danes 22-letni napadalec pa je navduševal že v sezoni 2016/17. Tedanji napadalec Brava je v 3. SNL center zabil kar 32 zadetkov in bil med najzaslužnejšimi, da se je ljubljanski klub prebil med drugoligaše, sebi pa je zagotovil prestop med prvoligaše. Bivši mladi reprezentant Slovenije je eksplodiral v predzadnjem krogu, ko je v mrežo Lesc pospravil kar osem žog.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Tadej Vidmajer

Kako hitro se bodo po porazu v bitki za tretje mesto pobrali celjski nogometaši? Obračun preobratov na Stadionu Z'dežele je pripadel Domžalčanom, ki so z zmago znova pobegnili celjski četi. Grofje za moštvom Simona Rožmana zaostajajo za tri točke, za nameček pa so se pred varovance Dušana Kosiča prebili tako Kidričani kot Sobočani. Če se Velenjčani nahajajo sredi boja za izognitev igranju v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije, Celjani bijejo vojno za evropsko vozovnico. Po prvih polfinalnih tekmah Pokala Slovenije kaže na scenarij, ki bi v Evropo peljal tudi četrto ekipo prvenstva, kar bi tudi Celjani zagrabili z obema rokama. Na poti do tega cilja bo v zadnji tretjini prvenstva pomembna vsaka tekma, tudi sredina proti Rudarju, ki so ga grofje jeseni dvakrat že ugnali. Bodo uspešni tudi v tretje?  

Kdo je vroč?

Dva zadetka za hrbtom domžalskega vratarja Krševana Santinija nista zadostovala vsaj točko. Zmage so se veselili Domžalčani, pa čeprav so se v zaostanku znašli že v drugi minuti tekme. Gol Međimurca, ki se je pred dnevi izkazal s tremi zadetki mreži Triglava, na koncu ni razveselil Celjanov. Lahko pa Dušana Kosiča veseli dejstvo, da je ob Rudiju Požegu Vancašu dobil še enega nevarnega nogometaša za nasprotnikova vrata. Mladi Hrvat je s šestim zadetkom na klubski lestvici strelcev ujel Mitjo Lotriča, ki je sicer izpustil obračun z Domžalčani. Lahko Vizinger zagode tudi nekdanjemu klubu?

Ali ste vedeli?

Velenjčani so s točko v Ljubljani potrdili 200. remi v Prvi ligi Telekom Slovenije, za neodločene izide pa so se v letošnji sezoni »specializirali« tudi Celjani. Moštvo Dušana Kosiča je izgubilo zgolj sedemkrat, v tem smislu sta uspešnejša zgolj Maribor in Olimpija, a so grofje precej točk izgubili na račun kar desetih remijev. Toliko jih letos ni nabral prav nihče, celjski ekipi pa z izkupičkom osmih remijev sledijo kar štirje zasledovalci, Olimpija, Mura, Gorica in Krško. Najmanjkrat doslej so si točke s tekmecem delili Kranjčani in Kidričani, zgolj štirikrat.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani učinkoviti v Velenju
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 0:3 (0:0).

DELI NA