Pred tekmo: Rudar - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog

RUDAR VELENJE - ALUMINIJ

6. oktober 2019, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečni obisk: 708 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop

 

RUDAR VELENJE

Prepoved nastopa: /

Pretekli konec tedna se je zdelo, da bo Rudar po dvanajstih krogih in skoraj toliko tednih čakanja naposled prišel do prve prvenstvene zmage. Knapi so bili v nedeljo boljši tekmec od gostujočega Triglava. Kljub temu jim je uspelo vnovčiti le eno izmed številnih priložnosti, nato pa je v 71. minuti Damir Skomina Velenjčanom dodelil še enajstmetrovko. Primorčevega darila domača ekipa ni izkoristila in bila natanko dvajset minut zatem kaznovana z žogo v lastni mreži. Krstno slavje jim je v izdihljajih tekme iz rok izpulil Egzon Kryeziu, pred tekmo z Aluminijem pa se tako pojavlja vprašanje vzdušja v velenjski slačilnici. Je četa Nikole Jaroša dovolj močna, da preživi tudi ta udarec?

Damjan Trifković, kapetan NK Rudar: "Potrebujemo preklopiti v naših glavah, da prekinemo ta črn niz v ligi. Novi trener je dober in od nas zahteva trdo delo, zato verjamem, da je to prava pot, da krivuljo obrnemo navzgor. V nedeljo gostimo Aluminij, ki je kakovostna ekipa, posledično se zavedamo, da nas čaka težka tekma. In ob tem bi želel povabiti vse naše gledalce, simpatizerje in navijače, da nam pridejo pomagati, ker jih trenutno najbolj potrebujemo. Verjamem, da nam s skupnimi močmi uspe."

Kdo je vroč?

V 27. minuti obračuna s Triglavom je z leve strani proti sredini prodrl Mićo Kuzmanović in z roba kazenskega prostora premagal gostujočega vratarja. Knapi so še naprej nizali obetavne akcije, a so bili premalo zbrani v zaključkih. Sredi drugega polčasa je imel priložnost zmagovalca odločiti Dominik Radić in se še četrtič v sezoni vpisati med strelce, a je z bele točke stresel prečnik.

Ali ste vedeli?

Nazadnje sta se Rudar in Aluminij razšla brez zmagovalca. V četrtem krogu je velenjsko mrežo najprej zatresel nadarjeni Luka Štor, ki je medtem že zapustil Kidričevo in odšel v Nemčijo. Aluminij preostalih priložnosti ni izkoristil, v 59. minuti je rdeče-bele z evrogolom kaznoval Rijad Kobiljar in postavil končni izid.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Nikola Leko

Aluminij je v zadnjih tednih nedvomno padel iz ritma. Najprej so sploh prvič v sezoni klonili v Ljudskem vrtu, nato jih je nepričakovano ugnal še Trgilav, pretekli konec tedna pa so se s Celjani razšli brez zadetkov. Iz prvega so medtem zdrsnili na četrto mesto, ki ob koncu sezone kljub vsemu še vedno lahko prinese Evropo. V nedeljo Slobodana Gruborja in druščino čaka gostovanje pri Rudarju, verjetno najboljša priložnost za povratek na zmagovalne tirnice. V nasprotnem primeru zna Kidričanom iz dosega pobegniti vrh lestvice, kaj hitro pa jih lahko preskočijo tudi petouvrščeni grofi. Bodo rdeče-beli dokazali, da dobre predstave niso bile le poletna kaprica in da se zmorejo za najvišja mesta boriti vse do konca?

Alen Krajnc, branilec NK Aluminij: "Velenjčani še v letošnji sezoni niso zmagali, zato mislim, da bodo zelo motivirani in da pridejo do prvih treh točk. Mi tudi dveh tekem nismo zmagali, hočemo zmagati, tako bomo ne glede na vse naredili vse da pridemo do novih treh točk."

Kdo je vroč?

Kidričani se v zadnjem času spopadajo z manjšo strelsko krizo. Štajerci so bili neučinkoviti že v Kranju, rdeče-belim pa ni uspelo prebiti niti celjske obrambe. Proti grofom so si sicer ustvarili precej polpriložnosti, a nobene zares obetavne akcije. Najbližje so bili ob koncu tekme, ko je Renatu Pantalonu veselje s posredovanjem na golovi črti preprečil Rok Štraus.

Ali ste vedeli?

Nemanja Jakšić je na obračunu s Triglavom vpisal že svojo stoto predstavo med elito. Branilec je nekajkrat na zelenico pritekel v dresu Zavrča, večidel nastopov v Prvi ligi Telekom Slovenije pa je zbral v kidriškem klubu. Štiriindvajsetletnik je kariero sicer začel pri beograjski Crveni zvezdi, nadaljeval pri črnogorski Zeti, nato pa odšel v Slovenijo.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij utrdil zadnje mesto Rudarja
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Aluminiju z 1:2 (1:0).

DELI NA