Pred tekmo: Rudar - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

RUDAR VELENJE - ALUMINIJ

10. maj 2019, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 459 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop


 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

V petek bosta odigrani kar dve prvoligaški preizkušnji, po domžalski bo oživela tudi velenjska zelenica. Sedmi Rudar gosti nogometaše Aluminija, ki še niso izgubili upanja za evropsko vozovnico, knapi pa se na drugi strani borijo za neposredni obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije. Velenjčanom s tremi točkami prednosti pred deveto Gorico za zdaj kaže dobro, položaj pa bi lahko bil še boljši. Četa Almirja Sulejmanovića je bila v Fazaneriji blizu izjemno pomembne zmage, vendar se žilavi Prekmurci niso predali. Sobočani so se pobrali po zaostanku z 1:3 in po izenačujočem golu v izdihljajih tekme vknjižili točko. Sulejmanović je po zadnjem sodniškem žvižgu obžaloval izgubljeno, a v istem dahu dodal, da so podobnem receptu do točke prišli v Stožicah. Bo šola iz Murske Sobote koristila že za petkov spopad z Aluminijem?

Kdo je vroč?

Sulejmanovića lahko veseli izredna forma Žige Škofleka, ki je z desetimi goli najučinkovitejši strelec nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije. Škoflek v napadu dobro sodeluje tudi z Milanom Tučićem, iz ozadja pa nase vse glasneje opozarja tudi Rijad Kobiljar. Bosansko-hercegovski vezist pri Olimpiji ni dobil priložnosti za dokazovanje, drobtinice mu je namenjal tudi Marijan Pušnik, zacvetel pa je pod taktirko Sulejmanovića. Dolgoletni nogometaš Rudarja je Kobiljarju na zadnjih treh tekmah namenil mesto v začetni enajsterici, tehnično odlično podkovani vezist pa se je oddolžil z dobro predstavo.

Ali ste vedeli?

Pogled na dvoboje Rudarja in Aluminija v letošnjem prvenstvu razkriva, da so točke vselej ostale doma. Kidričani so se tako poleti kot spomladi veselili visoke zmage, avgusta so bili rdeči boljši s 3:0, marca je v velenjski mreži končala še žoga več. Prav poraz v Kidričevem je poskrbel, da se je Marijan Pušnik odločil za odstop s položaja velenjskega trenerja, Velenjčani pa so po njegovem slovesu na osmih tekmah nabrali devet točk, bodo točkovni izplen obogatili tudi v 32. krogu prvenstva?

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Alen Krajnc

Kidričani so, potem ko so pred tedni klonili v knežjem mestu, izgubili še eno pomembno bitko z neposrednim konkurentom za evropsko vozovnico. Domžalčani so se s skalpom Aluminija oddaljili od zasledovalcev, zdi se, da Štajercem pet krogov pred koncem prvenstva preostane le še bitka za četrto mesto, ki kot zadnje pelje v Evropo. Četa Oliverja Bogatinova ima v Celju in Muri ostro konkurenco, pred zadnjimi petimi krogi pa so v najslabšem položaju prav Kidričani, ki imajo tri točke manj od Celja in eno manj od Mure. Kidričani nimajo prav lahkega razporeda preizkušenj, saj po gostovanju v Velenju gostijo Muro, po tekmah v Krškem in Novi Gorici pa bo v Kidričevem gostovala Olimpija. Se lahko nogometaši Aluminija kljub temu dokopljejo do zgodovinskega podviga in poleti prvič v zgodovini kluba nastopijo na mednarodni sceni?

Kdo je vroč?

Oliverju Bogatinovu bi v končnici prvenstva zagotovo močno koristil igralec tipa Francesco Tahiraj. Na Jesenicah rojeni strateg pogreša moža, ki bi z individualno kakovostjo delal večjo razliko, lahko pa računa na moč ekipe. Kidričani so tudi v drugem delu sezone nekajkrat dokazali, da lahko s čvrsto igro in dobro taktično pripravo zagodejo tudi najmočnejšim nasprotnikom. Pri tem je izredno pomembna tudi igra zvezne vrste, v kateri pomembno vlogo igra Sanin Muminović. V Srebrenici rojeni vezist velja za trdnega nogometaša, ki pa zna premeteno igrati tudi v fazi napada.

Ali ste vedeli?

Zasedba Aluminija za razliko od jesenskega dela prvenstva spomladi kaže precej več nihanj. Moštvo Oliverja Bogatinova v nadaljevanju sezone še ni povezalo dveh zmag, rdeči pa so se v drugem delu prvenstva veselili zgolj trikrat, na domači zelenici so poleg Rudarja premagali še Triglav. V Kidričevem so se spomladi veselili Mariborčani in Domžalčani, »šumari« pa so po zadnjem porazu izgubili primat najboljše domače ekipe. Pred Aluminij se je zavihtela Olimpija, ki je v Stožicah osvojila 31 točk, eno več kot Aluminij in Maribor na domači zelenici.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA