Pred tekmo: Rudar - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog

RUDAR VELENJE - ALUMINIJ

28. oktober 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 508 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop


 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: David Kašnik

Štirinajsti krog Prve lige Telekom Slovenije bo sklenjen v Šaleški dolini. Velenjčani bodo v večerni nedeljski tekmi gostili nogometaše Aluminija, ki so za razliko od Rudarja aktivni tudi v pokalnem tekmovanju. Je lahko to voda na mlin knapov? Marijan Pušnik je imel v primerjavi z nekdanjim pomočnikom Oliverjem Bogatinovim – dvojec je sodeloval pri Olimpiji – več časa za pripravo na tekmo, ki bo predvsem za Velenjčane izjemno pomembna. Rudar krvavo potrebuje novo zmago, s katero bi lahko ujel morebiten priključek z ekipami na sredini lestvici. Domžalčani, Sobočani in Celjani Rudarju bežijo za pet točk, Velenjčanom pa iz ozadja grozi tudi zadnje Krško. Rudar in Aluminij sta se v Prvi ligi Telekom Slovenije udarila 13-krat, s šestimi zmagami so uspešnejši zeleno-črni.

Kdo je vroč?

Tudi Velenjčanom v letošnjem prvenstvu ni posajeno z rožicami. Knapi so sicer dosegli štiri gole več od Krškega, a imajo v primerjavi z zadnjo ekipo lige precej bolj luknjasto obrambo. V golu šaleškega prvoligaša je končalo že 29 zadetkov, kar je največ med vsemi, varovanci Marijana Pušnika pa so na 13 tekmah dosegli deset zadetkov. Milan Tučić, ki je zadel v soboški Fazaneriji, je s tremi ligaškimi goli prvi strelec moštva in tudi edini, ki je v prvenstvu v polno meril več kot zgolj enkrat.

Ali ste vedeli?

Pod enega od desetih golov Rudarja se je pred tedni podpisal tudi Damjan Trifković, ki je na igrišču podaljšana roka trenerja Pušnika. Kapetan velenjskega moštva je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral že več kot 300 tekem, v Murski Soboti pa je presegel mejo 24 tisočih minut na prvoligaških zelenicah. Vezist je sicer že nekaj mesecev rekorder Rudarja, vse višje po lestvici nastopov pa se vzpenja Leon Črnčič. Lenartčan se je s 180 tekmami v zeleno-črnem dresu na tretjem mestu večne klubske lestvice izenačil s Samirjem Balagićem.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani ostajajo visoko na lestvici, po remiju z Domžalami so zadržali četrto mesto in se z 18. točko približali tretji Gorici. Primorci zdaj Štajercem bežijo še za tri točke, v nedeljo pa bodo gostovali v Domžalah. Rdeči bi lahko ob ugodnem razpletu ujeli goriško zasedbo, a Kidričanov ne čaka lahka naloga. Aluminij je s šestih gostovanj v Šaleški dolini prinesel zgolj eno zmago, kar trikrat pa sta se tekmeca razšla z delitvijo točk. Avgustovsko preizkušnjo so pred svojimi gledalci dobili Kidričani, ki so s tremi zadetki prekinili serijo treh velenjskih zmag in vknjižili eno od štirih domačih zmag. »Šumari« so še vedno najuspešnejše domače moštvo, Aluminij pa spada med skromnejše ekipe na gostovanjih. Štajerci so s šestih gostovanjih prinesli le štiri točke, svojo bero pa bodo skušali obogatiti tudi v Velenju.

Kdo je vroč?

Francesco Tahiraj je bil osrednji akter avgustovskega dvoboja Aluminija in Rudarja. V Italiji vzgojeni Albanec je zablestel z dvema goloma, podal pa je tudi za gol Tonija Rogine. Nekdanji član mladinskih selekcij Juventusa je v letošnji sezoni dosegel tri gole, tudi v obračunu z Domžalčani pa je bil eden od najnevarnejših posameznikov v zasedbi Oliverja Bogatinova. Lahko bivši Zavrčan eksplodira tudi v Velenju?

Ali ste vedeli?

Nogometaši Aluminija so med tednom odigrali tudi pokalno srečanje v Krškem, na Gubcu pa so se po zaostanku dveh zadetkov vrnili med žive. Domači so z goloma Vukušića in Ejupa že vodili z 2:0, nato pa sta Kidričane v igro vrnila Tadej Trdina in Elvir Maloku. Slednji se je Aluminiju pridružil konec poletja, a moral zaradi poškodbe na debi čakati vse do 13. kroga prvenstva in tekme z Domžalami. Že v drugem zadetku se je nekdanji up Hajduka veselil tudi gola, ki je bil prava mojstrovina. Se lahko v nedeljo veseli tudi ligaškega zadetka?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar do pomembne zmage
    Nogometaši Rudarja iz Velenja so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Aluminij s 3:2 (1:1).

DELI NA