01.09.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Rogaška - Radomlje

Prva liga Telemach, 7. krog

ROGAŠKA - KALCER RADOMLJE

3. september 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev 

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- otroci od 6 do 14 let: 8 evrov

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: /

Uvod v krstno prvoligaško sezono je bil za Slatinčane vse prej kot idealen. Trije porazi, nič doseženih in devet prejetih zadetkov, deseto mesto na lestvici. Napovedi, da se bo Rogaška maja vrnila v drugo ligo, so se začenjale uresničevati in nič ni kazalo, da bo po tekmi z Mariborčani kaj drugače. Vijoličasti so na začetku drugega polčasa vodili z 0:2 in prednosti po vseh pravilih ne bi smeli izpustiti iz rok. A se je nekako zgodilo prav to. »Domačini« so v zadnje četrt ure izid poravnali in prišli do prve točke med elito, a elana nato niso mogli izkoristiti na Obali, saj je bila tekma odpovedana. Kako se bodo črno-beli znašli proti tekmecem iz Radomelj?

Kdo je vroč?

Kot strelec prvega (in drugega) zadetka Rogaške med elito je zgodovino pisal Andrej Pavlović. Slatinška desetka je prvo ime remija proti Mariboru: v 75. minuti so ga vijoličasti povsem nerazumljivo pustili samega pred svojimi vrati, bosansko-hercegovski napadalec, ki je na slovenskih tleh igral tudi za Triglav, pa se je še drugič veselil v 83. minuti. Najvišje je skočil ob predložku Kurtovića. Bo v nedeljo statistiko še izboljšal?

Ali ste vedeli?

Črno-beli te dni bijejo bitko s časom. Prenova stadiona v Rogaški Slatini je v zaključni fazi, a objekt še ni pripravljen, da bi gostil nogometne tekme. Na nogometni praznik, kar bi moral biti že obračun z Mariborčani, bodo morali Štajerci tako še malo počakati, nadomestni dom pa so našli v ne tako bližnjem Krškem; Stadion Matije Gubca je vlogo prizorišča prvoligaškega srečanja nazadnje sicer prevzel v sezoni 2018/19.

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

»Tekmo smo izgubili v prvih petih minutah,« je Oliver Bogatinov dobro povzel dogajanje na srečanju z Bravom. Prav Jeseničan je bil pretekli konec tedna v središču pozornosti, saj se je po odsluženi kazni, ki si jo je prislužil še v lanski sezoni, končno vrnil na rumeno-črno klop. Očitno ni bil tisto, kar so njegovi varovanci potrebovali, da bi ponovili uspeh iz Murske Sobote, vsaj če sklepamo po končnem rezultatu. Pred naslednjim izzivom bodo v radomeljskem taboru gradili predvsem na podobi iz drugega polčasa. Čaka jih gostovanje v Krškem, kjer domače tekme igra novinec med elito, ta pa bi lahko ob koncu sezone prevzel tudi vlogo tekmeca za obstanek.

Kdo je vroč?

Že omenjeno predstavo mlinarjev v drugem delu je z zadetkom kronal Madžid Šošić. V 65. minuti je pričakal predložek Markovića in žogo pospravil v mrežo. Bosansko-hercegovski napadalec je tako potrdil, da je bilo še eno leto v rumeno-črnem dobra odločitev tako zanj kot za klub in da bi bil lahko v nadaljevanju sezone prav on tisti, ki bo prevzel odgovornost za doseganje zadetkov. Bo zaupanje upravičil tudi v Krškem?

Ali ste vedeli?

Nino Kukovec, strelec drugega zadetka v Murski Soboti, je v pogovoru za Navijaško cono spregovoril o tem, kakšen sprejem je julija doživel v Radomljah: »Niso mi rekli, naj bom novi Ester Sokler, rekli so mi, naj bom sproščen, da so me spremljali in da vedo, česa sem sposoben, in da sem zmožen še več. In s tem se seveda strinjam. Kar sem lani pokazal v Bistrici (12 tekem, 5 golov), je bilo še lovljenje tistega, kar znam. Zame je bil to le uvod.«

 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.09.2023 | Prva liga Telemach
    V Krškem brez zmagovalca
    Nogometaši Rogaške in Kalcerja Radomelj so se v 7. krogu Prve lige Telemach v Krškem razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA