12.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Rogaška - Celje

Prva liga Telemach, 31. krog

ROGAŠKA - CELJE

13. april 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni center Rogaška Slatina, kapaciteta 1.100 sedežev 

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- otroci od 6 do 14 let: 8 evrov

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: /

Z le nekajdnevnim premorom se Prva liga Telemach nadaljuje v soboto. Rogaška pričakuje Celje, vodilna ekipa lige pa kljub položaju na razpredelnici ne bo imela lahkega dela. Slatinčani so se odlično odzvali na ne ravno zaslužen poraz proti Olimpiji in vknjižili novo zmago, pa čeprav minimalno. Ob Kamniški Bistrici so zgodaj povedli in z zrelo, organizirano igro v vodstvu ostali vse do konca. Domžale nikakor niso našle poti do štajerskega gola in izredno pomembne tri točke so romale na drugo stran Trojan. Če nekoliko pretiravamo, lahko zapišemo, da si je Rogaška že zagotovila obstanek. Vsaj v praksi, v teoriji pa ni odločeno prav nič.

Kdo je vroč?

Če bi Tom Alen Tolić in za njim Luka Stuparević v 2. minuti bolje odreagirala, bi se tekma v Domžalah lahko razpletla tudi drugače. Manj usmiljen je bil nekaj sekund pozneje Thalisson, ki je bil najspretnejši v gneči pred domačim golom. Žogo je v mrežo poslal tik ob vratnici ter se razveselil drugega prvenstvenega zadetka. Na začetku meseca je Brazilec odločil tudi pokalno srečanje s Triglavom. Bo znova razpoložen v soboto?

Ali ste vedeli?

V redkih primerih, ko je Domžalam kljub vsemu uspelo prebiti črno-beli obrambni blok, pa je bil vselej na mestu Ajdin Mulalić. Slatinški vratar je tako na svoj način potrdil zakon bivšega: spomnimo, 29-letnik je kar 6 sezon nosil domžalski dres, nakar se je leta 2023 odpravil v rodno Bosno in Hercegovino. Sarajevski Želježničar ga je po pol leta posodil Rogaški, kjer bo Mulalić ostal do konca tekoče sezone.

 

CELJE

Prepoved nastopa: Luka Menalo

Manjša kriza, v katero je na začetku prejšnjega meseca zapadlo Celje, je stvar preteklosti. Vodilna ekipa lige je sredi tedna proti Bravu odigrala enega najboljših prvih polčasov v letošnji sezoni in bi si, roko na srce, enostavno morala priigrati višje vodstvo, a si ga ni. Ko je Bravo zaostanek razpolovil, so grofje nekoliko padli in se povlekli na svojo polovico. Izid se do konca ni več spremenil in Celjani še naprej mirno plujejo proti naslovu prvaka, za katerega se zdi, da jim na tej točki enostavno ne more več uiti. Tudi če jim spodrsne v Rogaški Slatini, kar je ob podatku, da so črno-belim letos vzeli vseh 9 točk, tako ali tako malo verjetno.

Damir Krznar, trener NK Celje: "Konec je še daleč. Že v soboto nas čaka nova, težka tekma. Znova se bomo postavili avtoritativno, tako kot se prvak mora. Iskali bomo novo zmago. Agresivno, čvrsto, že razmišljamo o Rogaški. Bravo puščamo za sabo in gremo naprej."

Kdo je vroč?

Kot zapisano, Štajerci so imeli dovolj priložnosti, da zabijejo še kakšen zadetek več in si zagotovijo mirnejši drugi polčas. Spomnimo le na zapravljeno enajstmetrovko Popovića, enkrat ali dvakrat se je tresel okvir vrat …Zmago sta svoji ekipi pristreljala Edmilson, ki je tik pred odmorom izkoristil predložek Aaronsa, na začetku nadaljevanja pa je po levi strani prodrl Jegor Prucev in ob prvi vratnici premagal vratarja gostov.

Ali ste vedeli?

Če je v Domžalah zakon bivšega potrdil Ajdin Mulalić, pa bodo morali Celjani tokrat paziti na Žana Flisa. Levi bočni branilec je pol desetletja branil knežje barve, nato pa je lani poleti prestopil k sosednji Rogaški. Hitro je postal eden od ključnih nogometašev zasedbe iz zdraviliškega mesta, kar dokazujejo tudi številke. Če bo v soboto odigral vsaj en polčas, bo prešel mejnik 2000 minut v letošnji sezoni.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

 

 

 

 

SORODNE NOVICE

  • 13.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani do zmage tudi v Rogaški
    Nogometaši Celja so v prvi tekmi 31. kroga prve lige Telemach v gosteh premagali Rogaško z 2:1 (0:0)

DELI NA