09.05.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Rogaška - Aluminij

Prva liga Telemach, 35. krog

ROGAŠKA - ALUMINIJ

11. maj 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni center Rogaška Slatina, kapaciteta 1.100 sedežev 

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- otroci od 6 do 14 let: 8 evrov

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: Di Mateo Lovrić

Pisali smo že, da si lahko Rogaška kljub spomladanskemu preporodu ob Kamniški Bistrici zaplete življenje. In si ga tudi je: namesto da bi si dokončno zagotovila obstanek, je Radomljam prepustila vse tri točke in pred zadnjima dvema krogoma prvoligaški status znova postavila pod vprašaj. Štajerci so bili povsem neprepoznavni – v okvir rumeno-črnih vrat niso sprožili niti enega samega strela –, pomagalo pa ni niti besnenje Oskarja Drobneta ob stranski črti. Slatinškega stratega v naslednjih dneh čaka težka naloga: svoje varovance mora pripraviti na tekmo z Aluminijem, ki bi čez nekaj tednov lahko odločala o potniku v drugo ligo. Se bo Rogaška vendarle rešila?

Kdo je vroč?

Srečanje v Domžalah bi se lahko razpletla tudi drugače, če bi bil Patrik Mijić v 12. minuti preudarnejši. Hrvat je (pre)hitro zaključil obetaven protinapad in na slatinško žalost ostaja pri devetih prvemstvenih zadetkih. Ni nujno, da se bo to v soboto spremenilo, saj Mijić proti tekmecem za obstanek običajno hladi topove. Po prejšnjem krogu je jasno, da bodo Radomlje zanj vsaj v letošnji sezoni ostale nerešljiva uganka, kaj pa Aluminij?

Ali ste vedeli?

Za prvega strelca slatinškega kluba bo, če nič drugega, pred spopadom z Aluminijem spodbudno dejstvo, da je kidričevska obramba daleč najbolj luknjasta med vsemi prvoligaši. Rdeče-beli so iz svoje mreže pobrali kar 67 žog in zasledovalce (v prvi vrsti sta to ekipi Rogaške z 59 in Domžal z 58 prejetimi zadetki) pustili daleč za seboj. Ker sta do konca le še dve tekmi, se razmerje moči v tej kategoriji bržkone ne bo spremenilo.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Sandro Jovanović, Tin Martić

"Neodločen izid je zaslužen. Nisem povsem zadovoljen, a vsaka točka v boju za obstanek nekaj pomeni." Tako je Robert Pevnik povzel svoje občutke po remiju z Bravom. Kidričevskemu strategu lahko damo prav: čeprav so njegovi varovanci uvodoma pokazali manj želje, kot bi se pričakovalo od zadnje ekipe lige tri kroge pred koncem, so v nadaljevanju strnili vrste in prišli do izenačenja. Ker so Radomlje dan zatem ugnale Rogaško, se je zaostanek za pogojno varnim devetim mestom še povečal. Vrzel bodo šumarji skušali zakrpati na gostovanju v Rogaški Slatini, kjer bodo napadali prvo zmago po 1. marcu. Karkoli drugega bi lahko že zapečatilo njihovo usodo.

Robert Pevnik, trener NK Aluminij: "Plan ostaja enak kot pred zadnjo tekmo, mislim, da v tem trenutku igramo boljše in nabiramo točke, tako da lahko gremo v Rogaško samozavestni. Vemo, kaj nam ta tekma pomeni. Nogomet je zanimiv zato, ker ti vedno daje rešitev in možnosti. Zavedamo se, da je možnosti čedalje manj, zato je tekma z Rogaško tako pomembna. Gremo v Rogaško Slatino po tri točke, vendar ne samo z igro, temveč tudi zato, da nas bo nogomet nagradil in da se z zahtevnega gostovanja vrnemo s tremi točkami."

Kdo je vroč?

Enajsti spomladanski poraz je preprečil Tomislav Jagić. Hrvat se je po predložku Matića, ki ni zares našel svojega cilja, ob pravem času znašel na pravem mestu, da je žogo z vso silo poslal za hrbet šišenskega vratarja. Ker doseganje zadetkov ne spada v opis nalog 26-letnega defenzivnega vezista, bodo morali v zdraviliškem mestu odgovornost prevzeti soigralci. Denimo Tin Matić, ki bo lovil sedmi zadetek v sezoni in prvega po 1. marcu.

Ali ste vedeli?

Lan Jovanović si je z dobrimi predstavami med kidričevskima vratnicama prislužil vpoklic v reprezentanco do 18 let. Varovanci Miša Brečka naslednji teden potujejo v Zenico, kjer se bodo na dveh prijateljskih tekmah pomerili z bosansko-hercegovskimi vrstniki. Jeseni jih sicer čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo do 19 let, žreb pa jim je za tekmece v skupini 1  namenil Ukrajino, Nizozemsko in Kazahstan.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 11.05.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška - Aluminij 1:4
    Nogometaši Rogaške so v 35. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Aluminiju z 1:4 (0:4).

DELI NA