24.02.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Tabor

Prva liga Telemach, 24. krog

KALCER RADOMLJE - CB24 TABOR SEŽANA

25. februar 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Pa jim je le uspelo. Radomljani so prekinili niz brez zmage, ki je trajal skoraj sedem mesecev. Nekoliko nepričakovano so katarzo doživeli na gostovanju pri Kopru, ki je pred tekmo kajpak prevzel vlogo favorita. Oliver Bogatinov se lahko za tri točke zahvali predvsem tokrat odličnemu Esterju Soklerju, nenazadnje pa tudi Omarju Correi, ki je poskrbel, da so imeli gostje od 25. minute dalje številčno premoč. Po prvih treh spomladanskih krogih se lahko mlinarji pohvalijo z lepo bero: zbrali so pet točk, najpomembnejša (morda tudi najtežja) tekma pa jih čaka ta konec tedna. V goste prihaja Tabor, tekmec za obstanek, ki je spomladi prav tako v odlični formi.

Kdo je vroč?

Kot zapisano, prvo ime tekme s Koprom je zagotovo Ester Sokler. Brestaničan, za katerega se je pred leti med drugimi potegovala Olimpija, je v 42. minuti prestregel nespametno podajo Požega Vancaša in se nekdanjemu igralcu Maribora za darilo zahvalil z golom. Še drugič je 23-letnik udaril po odmoru, ko ga je s predložkom našel Ševelj. Za Soklerja je bil to tretji letošnji zadetek, bo statistiko izboljšal v soboto?

Ali ste vedeli?

Privržence Kopra na gostovanja Radomelj tudi sicer ne vežejo lepi spomini. Še posebej boleč poraz so njihovim ljubljencem mlinarji prizadejali ob koncu prejšnje sezone: v predzadnjem krogu, 16. maja, so Radomlje na Obali nepričakovano slavile z 1:3. To je bila tekma, ki je v več pogledih odločila boj za naslov prvaka. V naslednjem krogu so Primorci remizirali v Spodnji Šiški in pokal je romal v mariborske vitrine.

TABOR

Prepoved nastopa: /

Zdi se, da se je Tabor po jesenskem spanju naposled prebudil. Če nič drugega, pa na to kažejo rezultati. Podoba na igrišču je bila sredi tedna sicer blizu tisti, ki smo je v letošnji sezoni od Kraševcev bolj vajeni: Mura je bila boljši tekmec, a se je na sežansko srečo ob številnih zapravljenih priložnostih domačinov znova potrdilo staro pravilo o tistem, ki ne da. Vodstvo z 0:2 je v drugem polčasu nato skopnelo in ni dosti manjkalo, pa bi videli tudi popoln preobrat. Ostalo je pri delitvi točk, s katero bodo v kraškem taboru lahko zadovoljni. Kakšne ambicije pa bodo Dušan Kosič in druščina imeli v soboto? Za skok na varno osmo mesto potrebujejo zmago.

Kdo je vroč?

Soboško mrežo je v 11. minuti načel Luka Šušnjara, ki v dresu Tabora zaenkrat kaže dobre predstave. Napadalec se zadetka proti bivšemu klubu ni razveselil, zato pa se Fahd Ndzengue, ki se je podpisal pod drugi gol, ni zadrževal. Omeniti velja še Sacho Marasovića, ki bo poleg Šušnjare očitno ena osrednjih zimskih pridobitev Tabora: na treh tekmah je nekdanji član Marseilla vpisal podajo in zadetek. Bo razpoložen tudi v Domžalah?

Ali ste vedeli?

Luka Šušnjara se lahko, sploh glede na to, da jih šteje komaj 25, pohvali s pestrim življenjepisom. Sežana je le ena od številnih postaj na napadalčevi nogometni poti: v preteklosti je kot posojen nogometaš Domžal igral za Dob in kranjsko Zarico, še pred tem se je preizkusil pri italijanski Atalanti. V zadnjih letih se ga spomnimo v dresih Celja in Mure, nazadnje pa se je mudil v tujini – v Franciji in na Poljskem.

Tekst: VBi
?Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.02.2023 | Prva liga Telemach
    Tabor do točke pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in CB24 Tabora Sežane so se v Domžalah v 24. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločnim izidom 0:0.

DELI NA