01.05.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Olimpija

Prva liga Telemach, 34. krog

KALCER RADOMLJE - OLIMPIJA LJUBLJANA

3. maj 2023, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: Mario Čuić

Radomljani so si še eno sezono med elito v praksi zagotovili že pred časom, za teoretično potrditev obstanka pa so na Krasu lovili pozitiven rezultat. Na drugi strani domačini bijejo težko bitko za obstanek. Z drugimi besedami: Tabor je točke potreboval neprimerno bolj kot mlinarji, ki pa se gostiteljev niso usmilili. Čeprav so bili rdeče-črni za odtenek boljši tekmec, so priložnosti izkoriščali precej slabše od varovancev Oliverja Bogatinova. Ti so unovčili praktično vse, kar se jim je ponudilo, pika na i pa je bil zadetek Uroša Koruna, ki je zmago pristreljal z zadnjim dotikom na tekmi. Kako se bodo Radomlje postavile po robu prvakom iz prestolnice?

Kdo je vroč?

»Sokler je pokazal veliko željo, da bi danes igral,« je po tekmi dejal Oliver Bogatinov, ki je prvemu strelcu kluba tudi ugodil. V igro ga je poslal dobre četrt ure pred koncem, trenerjevo zaupanje pa je Sokler poplačal že čez nekaj trenutkov. Na levi strani je večino dela opravil Madžid Šošić in nato s predložkom našel Brestaničana, ki se je veselil devetega zadetka v letošnji sezoni. Kakšna bo njegova vloga v sredo?

Ali ste vedeli?

Uroš Korun, strelec zmagovitega zadetka v Sežani, bo v sredo pod drobnogledom. Eden najizkušenejših posameznikov v rumeno-črnih vrstah bo namreč zaigral proti nekdanjemu delodajalcu. Barve zasedbe izza Bežigrada je 35-letnik branil med avgustom 2020 in marcem 2022, ko je prekinil pogodbo z Ljubljančani. Čez nekaj mesecev se je pridružil mlinarjem, za katere je doslej odigral 25 tekem in dosegel 2 zadetka.

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: Đorđe Crnomarković, Aljaž Krefl, Marcel Ratnik in Svit Sešlar

Pretekli konec tedna se je Olimpija znašla v podobnem položaju kot njen tokratni tekmec. Tudi Ljubljančanom je nasproti stala zasedba, ki svojih ciljev v prvenstvu še ni izpolnila in ki je dejansko potrebovala dober rezultat. In tudi Ljubljančani se za nasprotnikove tegobe niso kaj prida zmenili. Svojih privržencev zmaji niso razveselili le z zmago, temveč tudi z igro: gledalci, ki so se v nedeljo popoldne zbrali v Stožicah, so videli atraktivno tekmo in pet zadetkov. Tokrat Alberta Riero in druščino čaka gostovanje v bližnjih Domžalah, takoj zatem pa pokalni finale. Bo španski strateg v pričakovanju večnega derbija spočil nekatere ključne nogometaše?

Anes Krdžalić, vezist NK Olimpija: "Trener nam je povedal, da se sedaj ne smemo ustaviti. Kljub naslovu moramo dajati vse od sebe, da bomo postali boljši igralci. Iskati moramo načine, da bi na vsaki tekmi zmagali in zbrali kar največ točk."

Kdo je vroč?

Anes Krdžalić uživa zaupanje Alberta Riere. Zdaj, ko je Olimpija tudi uradno prvak, še posebej. Tako proti Gorici kot proti Kopru je bosansko-hercegovski nogometaš tekmo začel v udarni enajsterici, svojo statistiko pa je nazadnje izboljšal še za zadetek in podajo: tekla je 8. minuta, ko se je 18-letnik odločil za ne ravno silovit, a natačen strel z roba kazenskega prostora, v 15. minuti pa je nesebično asistiral Sešlarju.

Ali ste vedeli?

Za sobotni finale bodo zagotovo spočiti Đorđe Crnomarković (7 aktivnih rumenih kartonov), Aljaž Krefl (4), Marcel Ratnik (4) in Svit Sešlar (7). Vsi štirje so kvoto presegli v zaključku tekme s Koprom, ko je imel glavni delivec pravice David Šmajc polne roke dela. Potem ko sta na začetku drugega dela pri Koprčanih porumenela Palčič in Mittendorfer, je bil pri Olimpiji poleg omenjene četverice opozorjen še Sualehe.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.05.2023 | Prva liga Telemach
    Radomlje presenetile Olimpijo
    Nogometaši Kalcerja Radomelj so v Domžalah v 34. krogu Prve lige Telemach premagali Olimpijo z 2:1 (0:1).

DELI NA