17.02.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Mura

Prva liga Telemach, 22. krog

KALCER RADOMLJE - MURA

18. februar 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Slovensko nogometno javnost je pretekli konec tedna spričo dveh zanimivih spopadov v Celju in Kopru zajela takšna vročica, da smo povsem pozabili na spopad spodnjega dela lestvice. V mestu vrtnic se je Gorica merila z Radomljami. Mlinarje je Oliver Bogatinov v razmeroma kratkem času uspel spraviti v red, za kar bi bil skoraj nagrajen s tremi točkami. Njegovi novi varovanci so vodili vse do 93. minute, ko so Goričani vendarle izenačili. Sodnik Borošak je praktično isti trenutek naznanil konec tekme, rumeno-črni niz brez zmage pa je tako dobil novo poglavje – negativna serija se vleče že več kot 200 dni. Se bo morda končala v soboto, ko na obisk prihaja Mura?

Kdo je vroč?

V Novi Gorici je imel Samsindin Ouro priložnost, da v letošnji sezoni še enkrat več zabije z bele točke. Žogo je poslal mimo vrat, Togovec pa se je oddolžil v drugem polčasu, ko je z dolgo podajo odlično zaposlil Madžida Šošića. Ta je nato pred vrati opazil osamljenega Filipa Čuića, ki je okroglo usnje pospravil v mrežo. Ouro kot posojen nogometaš Mure v soboto ne bo mogel nastopiti. Kdo bo stopil v njegove čevlje?

Ali ste vedeli?

Tudi Radomljani se krepijo vse do zadnjega. Na Valentinovo so svojim privržencem predstavili najnovejšo pridobitev: to je Janko Ivetić, 21-letni nogometaš, ki se najbolje znajde na položaju bočnega branilca. Za kranjske orle, katerih član je bil od sezone 2019/20, je Ivetić zbral 62 ligaških nastopov, od tega 15 v tekoči sezoni. Mladinski staž je sklenil pri Iliriji, pred tem pa se je kalil tudi pri Olimpiji.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Na družabnih omrežjih je bilo dogajanje zelo vroče že pred sobotnim srečanjem Celja in Mure. Nič čudnega, ko pa so soboške vrste zapustili nogometaši, brez katerih smo si Muro v preteklosti težko predstavljali, in se pridružili ambicioznim grofom. Kot da to še ni predstavljalo dovoljšnega motiva, so črno-bele v knežjem mestu spremljali številni navijači. Cilj je bil jasen: Celjanom odčitati nogometno lekcijo in domov odnesti poln izkupiček. Seveda je to lažje reči, kot storiti – na koncu smo videli dobro reklamo za slovenski nogomet, visok tempo in priložnosti na obeh straneh, ki pa so jih bolje izkoristili domačini. Se bo tokratno gostovanje razpletlo drugače?

Damir Čontala, trener NŠ Mura: "Naše vodilo je, da ponovimo igro s tekme proti Celju. Biti moramo še nekoliko bolj intenzivni, zbrani in vsako situacijo pred golom opraviti odgovorno. V zaključkih akcij se moramo odzvati bolje, nenazadnje je bilo v Celju več kot dovolj priložnosti, da bi dosegli še kakšen zadetek več. Te priložnosti bomo morali izkoristiti, če želimo v bodoče osvajati točke."

Kdo je vroč?

Celje je vodilo že z 2:0, ko so se naposled zbudili tudi prekmurski strelci. No, strelec. Žarek upanja je za črno-bele posvetil, ko je po uri igre z roba kazenskega prostora natančno sprožil Lazar Zličić. Žoga je v gneči pred golom nekako našla pot za hrbet domačega vratarja Matjaža Rozmana, srbski vezist pa se je lahko razveselil prvenca v dresu Mure. Za Zličića je bil to tudi prvi uradni nastop za novi klub. Bo priložnost dobil tudi v Domžalah?

Ali ste vedeli?

Slovensko nogometno javnost je pred dnevi presenetila novica, da je svojo profesionalno pot pri »rosnih« 28 letih sklenil Mitja Lotrič. Nizkorasli napadalec je v karieri zaigral tako za Muro, s katero mu je uspel zgodovinski preboj v UEFA Evropsko konferenčno ligo, kot tudi za Celje, ki mu je v sezoni 2019/20 kot najboljši igralec prvenstva pomagal do naslova državnih prvakov. Kot je zapisal na spletu, so tej odločitvi botrovale večne težave s kolenom.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.02.2023 | Prva liga Telemach
    Radomlje ostajajo urok za črno-bele
    Tudi drugi sobotni obračun se je končal brez zmagovalca, spopad med Radomljami in Muro ni postregel z zadetki. Sobočani tudi na četrtem gostovanju ob Kamniški Bistrici niso uspeli premagati mlinarjev.

DELI NA