22.10.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Mura

Prva liga Telemach, 14. krog

KALCER RADOMLJE - MURA

24. oktober 2021, ob 17:00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji
- pogoj PCT

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Zadnje dejanje 14. kroga Prve lige Telemach bo odigrano v Domžalah. Ob Kamniški Bistrici se bosta za točke udarili ekipi Radomelj in Mure. Rumeno-črni lovijo devete Kidričani, Sobočani pa bodo napadali podaljšanje ligaške serije neporaženosti. Pred zasedbo Roka Hanžiča je zahtevna preizkušnja, lahko pa gostitelji izkoristijo nekaj svežine, saj so Prekmurci med tednom dali vse od sebe v novem evropskem spopadu. Letošnji povratniki med prvoligaše so tudi v Ljudskem vrtu potrdili, da so sila zahteven tekmec, Mariborčani pa si ob takšni igri niso pripravili veliko zrelih priložnosti. S kakšno predstavo se bodo Radomljani predstavili v nedeljo?

Kdo je vroč?

Tako Radomlje kot Mura v svojih vrstah nimata izrazitega strelca. V vrstah tokratnih gostiteljev je s tremi goli najučinkovitejši Saša Varga, ki je enega od treh zadetkov dosegel v Fazaneriji. V Belgiji rojeni Srb je avgusta zadel za drugo vodstvo Radomelj, ki pa ga rumeno-črni niso uspeli zadržati. Robustni napadalec je krog pred tem zatresel še mrežo Maribora, nazadnje pa je bil uspešen pred zadnjim reprezentančnim premorom, ob remiju s Kidričani.

Ali ste vedeli?

Pri zadnjeuvrščeni ekipi Prve lige Telemach so pred obračunom z Muro predstavili še enega novinca. Rumeno-črnim se je pridružil francoski obrambni vezist Jonathan Bumbu. Dvaindvajsetletnik s koreninami iz Demokratične republike Kongo je bil doslej član drugih ekip Lilla in Amiensa, ki ga je spomladi posodil francoskemu drugoligašu Boulognu.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Bo Mura še osmič v nizu ostala neporažena? Sobočani so prav z zmago na prekinjeni tekmi proti Radomljam pričeli serijo sedmih tekem, ki traja še danes. Aktualni državni prvaki so v začetku septembra slavili s 4:2, ob treh remijih pa so vknjižili še štiri zmage. V prejšnjem krogu so dobili tekmo preobratov in v obračunu z Aluminijem slavili prvo zmago po treh neodločenih izidih. Za še boljše vzdušje v prekmurski prestolnici manjka le še kakšen evropski podvig, blizu katerega so bili črno-beli med tednom. Varovanci Anteja Šimundže so se v Ljudskem vrtu dobro kosali s francoskim Rennesom, ki pa je kljub dobremu vtisu Sobočanov domov odpotoval s kompletom točk. Bo Mura točkovno uspešnejša ob Kamniški Bistrici?

Ante Šimundža, trener NŠ Mura: "Radomlje so čvrst tekmec, imajo svoj način igre, po katerem so prepoznavne. Smo kakovostnejša ekipa, vendar moramo to pokazati na igrišču, na katerem moramo biti maksimalni. Moramo pokazati, česa si želimo, razmišljati pa moramo o svojih princip igre in Radomlje prisiliti v napake. Zagotovo pa tekma ne bo lahka."

Kdo je vroč?

Zmago v obračunu z Aluminijem je zagotovil Samsindin Ouro, še pred njim je izenačil Jan Gorenc. Posavski branilec se je v četrtkovem večeru dobro kosal tudi s hitrimi nogometaši Rennesa. Muraši so potrdili napoved trenerja Šimundže, da se lahko kosajo s hitrim korakom Francozov, nenazadnje je bil Mitja Lotrič ob izenačenju prehiter za obrambo tekmeca. Bo poletni povratnik v Fazaneriji znova udaril tudi v obračunu z Radomljami? Ker Sobočane čaka zahteven ritem preizkušenj, bi lahko videli rošado ali dve.

Ali ste vedeli?

Prvi obračun nedeljskih tekmecev je bil, kot se verjetno spomnite, odigran v dveh terminih. Radomljani so avgusta dvakrat povedli z goloma Ivana Šarića in že omenjenega Saše Varge, gostitelji pa so še pred obilnim deževjem izenačili po zaslugi Mitje Lotriča in Amadeja Maroše. V drugem polčasu je obračun prekinilo obilno deževje, dvoboj pa je bil dokončan v začetku septembra, ko so Prekmurci tehtnico nagnili v svojo korist. Nardin Mulahusejnović je debi kronal z golom, zmago pa je potrdil Mihael Klepač.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.10.2021 | Prva liga Telemach
    Povratek Mure za točko pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in Mure so se v 14. krogu Prve lige Telemach v Domžalah razšli z 2:2 (1:0).

DELI NA